На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. Dinee

Dinee Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Во Сивири има ли за деца занимации за навечер?

2. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    21.992
    Не баш или малку. Местото е мало и идеално за деца и баш одмор.
    Но , ние навечер одиме во Калитеа најчесто , кога сме во Сивири. Многу е блиску на некои 10 / 15 мин. со кола.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.013
    Не само Никити, и надолу према Неа Мармарас е исто. Преполно, во Неа Мармарас навечер не можеш да најдеш место за јадење од што е гужва. За шетање па одвај се поминува по шеталиштето. И јас не паметам јуни да било вака, бар на втор крак, тука најчесто доаѓаме кога одмараме во Грција. На прв крак не сме биле воопшто на третиот сме биле, исто немало гужва, ама годинава не знам како е.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.950
    Допаѓања:
    108.336
    Кога зборуваме за Ситонија, ние бевме 5 дена во Псакудја или супер си поминавме. Таму немаше гужва воопшто. Паркираш најнормално, навечер наоѓаш место во кафуле-ресторан. Е сега мало е местото, ама ако си со кола можеш да одиш по другите села наоколу. Бевме во Ормос Панагиас , е таму имаше малку повеќе гужва ама се наоѓаше место за паркинг. Бевме и во Каливес , се зачудив што немаше македонци, срби како по другиве села најверојатно не е познато многу за странци, воопшто немаше гужва, има кафулиња на плажа со лежалки и што ќе порачаш тоа ќе платиш. Сегде кај што седевме беше така освен во Ормос Панагиас каде што плативме 10 евра од човек. Ги препорачувам овие местенца за мали деца , плажата со песок, плитко, милина водата.

На Puffy2019, Isabela23 и Giovanna им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    24.465
    Сивири еднаш имам одено и нон стоп некој ветар дуваше и со др имам праено муабет исто кажаа. Можи и периодот бил таков, крај на август.

Ние закажавме Грција, пред Неа Флогита нз како се вика местото :D приоритет ни беше нешто најблиску бидејќи малото (тогаш полни 2 год ќе има) не седи в кола, не седи в седиште (facepalm)
    Годинава прв пат со мајка ми и татко ми ќе одиме (fingers) со мм ги убедивме да идат бидејќи годинава не сме спремни со малово сами да одиме оти ќе се разведиме :D многу е тежок за чување па идеална прилика ни се направи и многу се радувам, ем ќе одмориме ем ќе уживаме заедно. Смештај 100е денот по 50е ни дојде, цел стан со 2 соби, се опремено. Сега ќе чекаме 20ти август 8)

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Незнам за вас ама ние 100 посто ќе се разведеме со малово на одмор.
    Каков период е ова незнам ама цела сила и живци ни ги зема а најмирно дете на светот ни беше.
    Не ми дава да седам напред во кола туку позади со него,не седи во седиште мислам ќе пукнам позади со нив.
    Ако нене избркаат од вилата добро ќе биде:D
    Уште маж виа на Тасос ма каков Тасос златно Неи пори ене го кае:D

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    24.465
    :D :D ај да не е Охрид :rofl: нас Охрид ни е 1 саат и 20 мин, а лани на 1 година одвај издржав в кола, в раце и на цицка :bandit: многу се уморивме затоа и за годинава страв ни беше сами :drunk:

8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.222
    Допаѓања:
    19.219

А бе како врсникот така? Овој сака да се вози ама не дека не го фаќа сафра.
    Тргајте кога спијат. Мене 3 саат сабајлр ми се покажало најдобро време за тргање толку е успан што не приметува дека го преместувам. После тоа веќе е во лесен сон и се буди ама си презаспива пак :D

На Butterfly30, Fenix05 и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    5.893
    Тасос или Лефкада со тригодишна нинџа принцеза?

10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.222
    Допаѓања:
    19.219

Тасос. Јас од кога ја меркам Лефкада ама ќе почека прво бебо да наплни барем 10год. Под тоа не планирам да тргам :?::rofl:

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    24.465
    Ооо маки мачиме в кола, никако нејќи во седиште, а го седнував од мал. После првото дете кое 7 часа седеше во седиште до Албанија ова ми е шок :x и не ми се оди подалеку.

На Carolin. и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    4.816
    Ако не сте биле ни таму ни таму, попрво би одбрала Тасос. Иначе јас скроз би одела и Лефкада со дете, нормално знаеш што те очекува. Зависи од желби и потреби.

13. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    5.893
    И јас сум повеќе за Тасос, скоро сите ми рекоа не Лефкада со дете. Не ми е за патот. Секако одиме ноќе, обавезно пие апче, ама сестра ми оди често и вика 80% од времето е брановито, плажите се mostly на нога да ги одиш и сл.
    Е сега не го знам Тасос, преговарам моментално со издавач близу Skala Kalirachi beach.
    Некој хинт што да како да гледам?

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    24.465
    Зависи и од луѓето :D јас со деца Лефкада никогаш, бевме еднаш со мм додека не бевме во брак, убо беше ама мачно, угоре удолу, скали 100, не би одела никогаш повеќе, јас сакам ко ќе појдам негде да лежам на плажа, да се капам, др ништо нејќам, пак е до чоекот и желбите.

На H.VAGA и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  15. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    4.816
    Па патот исто утепувачки е. Различна природа, пак зависи од желбите. Ама и на Тасос нас ни се погоди ветер 7 дена, не однесе :D
    Ние бевме на голден бич, кога истражував најмногу препораки имаше за таму. Зависи пак што сакаш. Мене ми беше битно да имаме добра плажа за ако не сакаме да шетаме да си одиме на таа плажа. На Тасос сум била и во хотел со плажа со камења, така да јас тоа би гледала. За шетање навечер не ни беше многу битно, палевме кола и одевме до селцата и до тасос лименас. И уствари голден бич и ни беше како средна станица за другите околни плажи што сакавме да ги видиме. Нормално не успеавме цел да го прегледаме со тодлер, само југо источниот дел.

16. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    104
    Тасос , иако јас го посетив без деца бидејќи сакавме цел остров да го прошетаме . Иначе Голден бич идеално за со деца.

17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    12.875
    Мене шок ми беа на почеток одморите со дете. Од луѓе што не седевме во исто место, се стациониравме на една плажа, па и со два пати одење.
    Таман порасна дете, се роди второво и пак не чека пензионерски одмор.
    Лефкада ја обожавам, ама ако сакате се да видите, а сте со дете, најдобро над 7 години да има.
    Повеќето плажи се тешко пристапни, дали скали, дали преку ридови и за мало дете е малтретирање скроз.
    На Лефкада поминуваме околу 300 км само таму. Далеку се сите плажи, некои и со по повеќе од 30 мин возење.
    Тасос и јас го меркав, ама со мојава не сум на чисто. Ми треба постојан пат, да не зависам од траекти ако ми направи опструкција па да мораме да се враќаме.

На MilaSs12 и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. PollyPocket

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    5.893
    Па како што проверив денеска турата од Керамоти (вајда така се вика) до Лименас и обратно, ја има нон стоп, на половина час, особено лето..
    Ќе одам бе, прилагодливо ми е детето..
    Првата година една рака заби извади на море, не ги сетивме..

На thinkerbell и Carolin. им се допаѓа ова.
  19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.222
    Допаѓања:
    19.219

Да да, од керамоти има на 30мин. Од Кавала се во 7:15,10:15,12:15 и 18:15

20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.859
    Допаѓања:
    18.718
    Некои луѓе не сакаат возраста на детето да ги ограничува за тоа каде да одат и таа логика ми е ок.
    Но, огромно но, на дете од бебе па до кај 6 години, му е битно да е песок и море. За понатака ке видам како се менуваат интересите.

Има фини плажи блиску, не разбирам од каде таа одбивност. Сосема е доволно да се оди на дестинација која е на макс 6 часа со кола.

Не ми вреди тепање пат до Лефкада, кога морето е предлабоко, бранови може да има 10/10 и моево дете, кое сака да се бања, нема да осети м од море.

На lovely91 и Mother of 2boys им се допаѓа ова.