преку агенција немаш избор ни за тргнување ни за стигнување. За жал. Ама обично навечер се оди па ќе поминете со спиење. Братучеда на мм одеше преку агенција. Ќе издржите
Ќе издржиме, како сите и ние. Е сега дали ќе биде ок или па ова ќе биде прв одмор па ќе паузираме додека порасне малку ќе видиме
Ние годинава влеговме 12:30 во соба.Ја побарав газдарицата ,и кажав дека сме стигнати од 7 наутро со деца и ја замолив ако може да не чекаме до 2.И не чекавме.Секако во Грција до 9 наутро треба собата да ја испразниш па имаат време до 12 цакум пакум да средат се.Пробај може ке те услужат и тебе.Одевме и ние преку агенција.
Кажи дека си со мало дете. Кога резервирам секогаш нагласувам дека сум со деца и кога најрано може да влеземе во соба. До сега покасно од 12ч по наше време не сум влегла. Лани дури во 9ипол по наше влеговме.
Не знам дали одите подалеку ама ќе ти кажам ние лани како поминавме, зашто малце паника ни беше дека прв пат со 2 деца, едното со неполни 3 месеци. Чек ин беше во 2 по грчко, значи наше 1. Тргнавме во 6, на граница бевме 20 за 8, чекавме 1 саат. Се провртевме после граница кафе, големата јадење, бебе млеко, не фати да тргнеме накај Ставрос накај 10, т.е. грчко 11. До Ставрос има уште саат ипол од граница, негде 12 ипол, 1 грчко време бевме таму и собата си беше веќе средена и си влеговме одма. Големата дека разбудена рано, продрема едно пола саат накај Ставрос и си летна времето. Рачунај ќе го будиш порано да тргнете во 6, ќе ти заспие сигурно во кола. Мене ова ми е многу подобра опција него со деца да стигнам во 7 сабајле во Грција и да треба по улици да шетам. Годинава исто планирам, синко ми е прооден 14 месеци ќе е, и стварно немам сила да го бркам по двор таму или по улица.
Кажав кога резервирав, ми рекоа жал ни е ама нема таква опција. Секако ќе си пробам кога ќе стигнеме таму.
Не е далеку, во Флогита одиме ама за него може да е далеку бидејќи до сега максимум бил во кола саат ипол два ама тогаш беше доста помал а сега оди трча и не сака да чуе да застане да одмори. Размислував и за вака како ти што кажуваш ама ме плаши гужвата на граница пошто одиме на 6ти септември, тоа е сабота плус продолжен викенд. Да не биде да ни отиде цел ден ако заглавиме на граница...
Ааа чим е продолжен викенд, тргај порано 3,4, гужви ќе е сигурно. Јас затоа за годинава темпирав термин во четврток да тргнеме, викам колку толку помалку гужва ќе е на граница. Опреми се бисквитки, смоки, може колку толку ќе му задржи внимание во седиште. Големата кога беше 10 месеци, 2 саати од патот до Тасос памтам со перек ја занимавав
Кога идете , ние на 9 август ќе идеме за Грција и во хотел букирање е од 14часот... ќе тргнеме ние од Дојран , па ќе виидме како ќе се организираме башка не е проодена уште малата а сака да си оди и да трча ( 13 месеци ќе е ) ... ќе видиме како ќе поминеме ко за прв пат со 2 деца
21.08. одиме. Многу убав патот ми е до Богородица искрено, не ми се прават експерименти за преку Дојран
Ние лани тргавме 4ти септември среда беше, заради гужви така темпиравме, ич немаше во 5сабајлето на граница. Годинава тргнавме недела и во 4и20, околу 6-6и30 бевме на граница имаше некој 5 коли пред нас ама брзо се поминуваше сите ленти работеа. Кога има гужви не се замараат толку, само поминуваат пасоши. Одвме и со тракет во смештај бевме 1 нивно, а пишуваше чек ин од 15:00 газдарицата не чекаше на врата да влеземе. Баш ми рече вашите апартмани први им кажав да ги исчистат зошто сте со деца. И лани исто пишуваше во 14:00 ние 10ипол бевме таму одма влеговме во станот.
И јас мислам порано најубаво, барем ќе спие тоа време. Е сеа коа ќе се разбуди ќе лапаме позади за да помине време П.с секоја чест за храброста за одмор на тасос со толку мало дете Јас намерно бирав тука негде близу на почеток без разчика што маж сакаше у Турција. Викам ти не си добар, не знам како мислиш да го држиш мирен во авион ама убаво да си поминете, јас не одам И така падна изборот на Флогита
Највеќе е работата што е продолжен викенд, затоа и мислам дека ќе е гунгула. Од таа причина ќе тргаме порано. И се надевам ќе ми се погоди некоја газдарица као твојава
Значи нема раат одење на одмор. Големата, 5 години почна да се жали на ушето. Во Торони сме. Дали знаете дали има доктор тука? И пишав и на матичната, среќа носам антибиотик па ако треба да се дај.
Леле сеа ми текна дека те имам читано за ова Дури кога одлучував викав убаво си викаше една феминка додека се мали децата тука блиску Маж ми ми викаше, сама одлучи каде или во консултација со другарките од фемина Викам ти да ќутиш, твое е да товариш колата, да возиш и да мкнеш таму 300 реквизити
Луѓе можда е оф топик, амаа да знаете случајно каде има костими за капење со ниска цена за мајки вел.44 или ХХЛ? За често менување ми е, пошто не можам водена да седам, па ми треба ефтини дури и за една сезона да се