Флогита плажата е песочна но влезот во вода е со камења. Подобро накај Неа плагија тој дел е со поситни камчиња. И брзо е длабоко,не е баш плитко.
Неи Пори. Плажата е песочна, долга и широка, а водата баш плитка. Цените се поефтини за разлика од Никити на пример. Лани две лежалки беа 10 евра со пијалок во цената.
Сестра ми беа Сарти во јуни, презадоволни се. Плажите преубави, центарот блиску. Ние откажавме Мармарос и барам и јас Сарти на грчка инфо ама досега на секој што пишав не е слободен За струите не ги мислам многу секако нашите се уште мали па во вода ќе се само со нас. За ветерот во јуни немало воопшто ептен било мирно морето, пратам и прогноза и life па уште нема инфо за ветер, постојано е мирно до сега. Ај кога сум на темата предложете смештај во Сарти на сама плажа.
Грција е многу поскапена за сместување годинава. Мене втор крак ми е најубав од сите, ама веќе значително се разликува со цени. Ние убаво сме поминувале и во Ормос Панагиас, Вурвуру и околината, Неос Мармарас во близина на големата песочна плажа, Торони. Мислам сегде е убаво горе доле, најважно е сместувањето да е близу до плажа ако не сакате многу да се возите секој ден. Видете и Олимпијада на другава страна накај Ставрос. Селцата пред Неа Мудања исто се ок и поевтини од крациве.
Ко јас дс сум го пишувала коментаров. не се споредува 2 крак со прв. Делот под Олимп (Паралија и слично) не го ни рачунам за море.
Луѓе дајте мислење ако некој искусил, се појавиле фекалии во Лептокарија, и на првиов крак... наводно многу блиску во море им одела канализацијата.... сега ми е шубе да одам поготово сп мало дете.... има некој искуство или?
Нема слободно Во сарти почнаа ветровите, црвено знаменце е денес. Сто пати се премислив за овој одмор маж веќе дига раци од мене
Јас бев два пати во сарти, еднаш без дете и еднаш со дете. Прекрасно е, ама попладне дува ветер и има бранови. Има една плажа што мене многу ми се допадна, и таму има неколку куќички, Климатариа се вика. Водата е сина, а песокот е како памук. Види разгледај што има. Ако сте со кола може да шетате низ плажите независно каде сте сместени. Ама сарти е на отворено море и секогаш има бранови. Барај места кои не се на отворено море.
Им носите облека по долги на маливе? Секако има свој куфер, ќе има место па планирам да и земам бар 2 пара по долги горно и долно. Јас сум тип на човек што е мирен кога има во куфер "за секој случај"
Јас секогаш носам барем по 1-2 пара на долги и за мене и децата. Оти Марфи, знае да затреба нешто баш кога не носам.
Даа. Носам 2 пара тренерки обавезно. Годинава кога тргавме и повеќе ставив овде бевме по долги кога тргавме
Обавезно. Барем 2 пара тренерки и 1-2 блузи. И за мене носам. Гледај моментално какви дождови има на прв крак, во Ханиоти невреме има, гледав по групите. Колку и да е лето, знае да има дожд од никаде. Подобро да носам нешто плус, отколку да барам таму, а по селава избор не знам дали и каков има.
Не Ама времето како што гледам оваа год. е променливо. Не носев ниту лани ниту сега и немаше ниту потреба. Не сум јас од супер спремни мамички хаха И да затреба ќе импровизирам
Резервирав во Сарти во Врахакиа хотел. Читам сегде за брановите ама ете сестра ми во јуни велат немало воопшто бранови тие 7 дена ептен било мирно морето и мм беше сам пред 6 години исто искуство и тој дека немало воопшто бранови. На портокали бевме полани исто беше ептен мирно. Што е тоа е, ептен ми беше мерак Сарти да истераме еден одмор, вака на поминување кога сум била се заљубив во морето и ситниот песок и се си велев догодина мора тука и ете конечно се решивме Нема да шетаме многу по плажи годинава зашто мали уште спие преку ден нејќам да му реметам, па затоа и барав убава плажа пред смештај
Луѓе каде е поубаво, во однос на плажа и вода, и повеќе простор за со свој шатор,Ханиоти или Полихроно знам дека се како сестри овие две места, треба до вечер да одлучиме. Децата не ни се екстра мали. 5 и 7 год се.