Ти благодарам многу на одговорот,ќе земам баш и во аптека ќе прашам Нешто ми рекоа на биодерма имало за над 3+ м.што е фактор..За алергија не знам каков и дали смеам? Убав остаток од летото ти посакувам и секое добро
Ги гледав овие ама веќе немам време да порачам,ќе видам ќе побарам нешто по продавниците Ти благодарам многу
Само тетра на прозор нè спаси сега кога одевме на одмор. За патувања само тоа ставам кај што е малава, нејзиниот прозор. Имам и такви заштитници за на прозор, не штитат толку, само на мој прозор си ставам.
Земи си од Енци Менци, штитници од сонце за стакла во кола Чико, сосема доволно е. Е сега мојата кола има секако затемнети стакла позади, па и тоа допринесува. А фактор не ти треба за толку мало бебе, единствено ако сакаш земи му купаќи со долги ракави, едноделни што се. Јас досега имам купувано од Окаиди, Зара и Банц и од сите сум задоволна. Ама твоето ниту оди, ниту седи, ниту пак ќе се капе во море. Така да, вашето повеќе ќе е прошетка до море и нема да му треба ништо додатно од нормална облека што носи и тука за прошетки. А догодина ќе видите прав 'одмор', моето има една ипол година и како убаво не 'возеше' овој одмор, буквално за сите пари
Да се надоврзам на муабетов,моето е година и пол и вчера се вративме од одмор. Не беше толку тешко со неа колку што го имавме местото за одмор. Пефкохори е толку бучно место особено навечер,живци искинав со тоа нејзино будење. Ама и со право, кое бебе ќе спие ако до нас на 10м има кафич со жива музика,дискотеки .. Догодина здравје прво убаво проучувам кај одиме после тргнување. И смештајот не беше нешто посебно, еднаш ни пукна цевка во вц во 5 сабалје, утоп беше се. Дојде мајстор за еден час и поправи,ама не беше во ред тоа. Инаку за на плажа ич не правеше проблем, вода обожава па немаше викање при влегување. За вадење малку потешко ама низ игра некако направив да бидиме со тивкото. Сите реквизити ги влечкав со мене секој ден, количиња лопатки,гребла натоварени ко магаре Туширање два пати денот, морав и ради егземата што ја има на рамото срце не ми даваше така да ја оставам.. Имав и помош со мене, последните два дена со баба и одеше на плажа јас седев по ресторани пробував морско И така, арно одморче беше, А и јас исплашена бев како ќе помине..
Моментално сме на одмор со двајцата мои ѕверови, и да ви кажам веќе не се жалам од децава. Ваков ред, послушност, уживање, одмарање во Скопје немаме. 5 дена сме веќе одморени сме со маж максимално. Неи Пори секоја препорака за со деца, се е одлично.
Ние сме сместени на почеток на Неи Пори, нема многу ама како одиш по шеталиштето накај крајот, натака е мочуриштето има. Јас се опремив со Мустикер, еден комарец не нема каснато. Навечер на тераса спирала и гајле немаш.
Нерви сестре Инаку ако знае да џвака мастики може тоа да и дадеш ради притисок во ушињата. Евентуално да пие нешто на полетување и слетување.
Зависи кога ви е летот. Син ми леташе прв пат на неполни 2 и спиеше и напред и назад. Јас носев занимации, стикери, картички со животни, боенки, такво прожекторче мало итн ама ништо не искористив.
Денски е и натам и навам. За занимации отприлика знам шо ќе ставам, ама за ова за ушињата ми беше повеќе.
Ќере беше мала на првиот лет, после годинка, ама зборев однапред дека авионот бучи, ушињата може да ја болат, и ако ја болат да ми каже. Не ни збореше ама ме погледна, рече мама и се фати за уво, знаев колку е саат Вежбавме зевање најсилно најшироко што може, и кога требаше упали и и помогна за ушите. Носам и од бејбилав шише со цевка вода, имам слушнато дека шмукањето помага. Имаме летано повеќе пати, дали зевањето, или шишето, ок поминува детево. Значи не е бајче, има вриштење на моменти, али со многу занимации и трпение се поминува. Спремај грицки, чоколади, сокови, нешто што не јаде често, едно за занимација, друго што и нормално е да каснат летовите саат-два па и за двете не е добро да сте hangry. И имај мноооогу ниски очекувања. убав пат
Карамела некоја и дадов да џвака ама по малку гризеше последиот пат. Иначе не сум и давала. Има и тампончиња за во уши, ако не е проблематична со уши нема да ти треба. Ќе и кажеш да џвака да голта да зева и тоа. Ништо не ти треба, колку е летот? Ако е долга релација тогаш мн занимации инаку грицки нешто лепенки играче омилено и тоа. Смееш и течности да и земеш вода во нејзино шише пример. Може нешто да пишува да црта на масичките од седиштата ќе и биде интересно.
2 деца, многу летови, последно пред 1 месец со 2 год и 3 месечно дете, никогаш сме немале проблем со ушиња. Ќе биде превозбудена од летот, нема да ви требаат занимации. Само опуштено и се ќе биде во ред.