1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    144
    Ти благодарам многу на одговорот,ќе земам баш и во аптека ќе прашам
    Нешто ми рекоа на биодерма имало за над 3+ м.што е фактор..За алергија не знам каков и дали смеам?
    Убав остаток од летото ти посакувам и секое добро:f:8)

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    144
    Ги гледав овие ама веќе немам време да порачам,ќе видам ќе побарам нешто по продавниците Ти благодарам многу :f:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.865
    Само тетра на прозор нè спаси сега кога одевме на одмор. За патувања само тоа ставам кај што е малава, нејзиниот прозор. Имам и такви заштитници за на прозор, не штитат толку, само на мој прозор си ставам.

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    319
    Земи си од Енци Менци, штитници од сонце за стакла во кола Чико, сосема доволно е. Е сега мојата кола има секако затемнети стакла позади, па и тоа допринесува. А фактор не ти треба за толку мало бебе, единствено ако сакаш земи му купаќи со долги ракави, едноделни што се. Јас досега имам купувано од Окаиди, Зара и Банц и од сите сум задоволна. Ама твоето ниту оди, ниту седи, ниту пак ќе се капе во море. Така да, вашето повеќе ќе е прошетка до море и нема да му треба ништо додатно од нормална облека што носи и тука за прошетки. А догодина ќе видите прав 'одмор', моето има една ипол година и како убаво не 'возеше' овој одмор, буквално за сите пари :D

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Здраво, од каде сте купиле машки целосни купаќи за бебе 4 месеци сме?

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    13.317
    Banz East gate види.

7. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    6.838
    Да се надоврзам на муабетов,моето е година и пол и вчера се вративме од одмор. Не беше толку тешко со неа колку што го имавме местото за одмор. Пефкохори е толку бучно место особено навечер,живци искинав со тоа нејзино будење. Ама и со право, кое бебе ќе спие ако до нас на 10м има кафич со жива музика,дискотеки .. Догодина здравје прво убаво проучувам кај одиме после тргнување.
    И смештајот не беше нешто посебно, еднаш ни пукна цевка во вц во 5 сабалје, утоп беше се. Дојде мајстор за еден час и поправи,ама не беше во ред тоа.
    Инаку за на плажа ич не правеше проблем, вода обожава па немаше викање при влегување. За вадење малку потешко ама низ игра некако направив да бидиме со тивкото.:)
    Сите реквизити ги влечкав со мене секој ден, количиња лопатки,гребла натоварени ко магаре:D
    Туширање два пати денот, морав и ради егземата што ја има на рамото срце не ми даваше така да ја оставам..
    Имав и помош со мене, последните два дена со баба и одеше на плажа јас седев по ресторани пробував морско ]:)

И така, арно одморче беше, А и јас исплашена бев како ќе помине..:)

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    10.692
    Моментално сме на одмор со двајцата мои ѕверови, и да ви кажам веќе не се жалам од децава. Ваков ред, послушност, уживање, одмарање во Скопје немаме. 5 дена сме веќе одморени сме со маж максимално.
    Неи Пори секоја препорака за со деца, се е одлично.

На forumce, lackygirl, Bella_Stella и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    13.317
    А комарци?

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    10.692
    Ние сме сместени на почеток на Неи Пори, нема многу ама како одиш по шеталиштето накај крајот, натака е мочуриштето има. Јас се опремив со Мустикер, еден комарец не нема каснато. Навечер на тераса спирала и гајле немаш.

На sani99 и Skyler им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    33.414
    Шо ќе ми треба за скоро 4 годишно прв пат во авион?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    7.785
    Нерви сестре :D

Инаку ако знае да џвака мастики може тоа да и дадеш ради притисок во ушињата. Евентуално да пие нешто на полетување и слетување.

13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    33.414
    Тоа немам :D

Ова ми беше битното.
    Не знае да џвака, ваљда. Не сум и дала, појма немам :?:

14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.767
    Допаѓања:
    21.501
    Зависи кога ви е летот. Син ми леташе прв пат на неполни 2 и спиеше и напред и назад. Јас носев занимации, стикери, картички со животни, боенки, такво прожекторче мало итн ама ништо не искористив.

15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    33.414
    Денски е и натам и навам. За занимации отприлика знам шо ќе ставам, ама за ова за ушињата ми беше повеќе.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    944
    Ќере беше мала на првиот лет, после годинка, ама зборев однапред дека авионот бучи, ушињата може да ја болат, и ако ја болат да ми каже. Не ни збореше ама ме погледна, рече мама и се фати за уво, знаев колку е саат :D
    Вежбавме зевање најсилно најшироко што може, и кога требаше упали и и помогна за ушите. Носам и од бејбилав шише со цевка вода, имам слушнато дека шмукањето помага. Имаме летано повеќе пати, дали зевањето, или шишето, ок поминува детево. Значи не е бајче, има вриштење на моменти, али со многу занимации и трпение се поминува.

Спремај грицки, чоколади, сокови, нешто што не јаде често, едно за занимација, друго што и нормално е да каснат летовите саат-два па и за двете не е добро да сте hangry. И имај мноооогу ниски очекувања. :D убав пат

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    10.692
    Гумени бомбони, ем се џвака ем ќе се занимава

На Lady Miami и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.059
    Допаѓања:
    4.923
    Карамела некоја и дадов да џвака ама по малку гризеше последиот пат. Иначе не сум и давала. Има и тампончиња за во уши, ако не е проблематична со уши нема да ти треба. Ќе и кажеш да џвака да голта да зева и тоа. Ништо не ти треба, колку е летот? Ако е долга релација тогаш мн занимации инаку грицки нешто лепенки играче омилено и тоа. Смееш и течности да и земеш вода во нејзино шише пример. Може нешто да пишува да црта на масичките од седиштата ќе и биде интересно.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.555
    Допаѓања:
    33.414
    Саат и пол, сметам дека е кратко реално ама сакам да бидам обезбедена.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.115
    2 деца, многу летови, последно пред 1 месец со 2 год и 3 месечно дете, никогаш сме немале проблем со ушиња. Ќе биде превозбудена од летот, нема да ви требаат занимации. Само опуштено и се ќе биде во ред. :)

На Lady Miami и LiquidLuna им се допаѓа ова.