Да, да јасно ми е за цените. Но во август наведениот хотел беше 900€ HB, за двајца возрасни и едногодишно дете, 4 ноќевања. Така да, отскокнува
Да, дефинитивно. Баш чудно, до сега сите хотели што сум ги проверувала надвор од сезона биле со добри цени. Зборам и за Србија и за Грција.
Сакам оваа зима да одиме златибор.Не сме скијачи, значи рекреативно. Каде да барам смешта, во кој дел на местото? и ако имате препорака за некој смештај. Како е за храна, ресторани, продавници... И како го поминувате денот таму, што и каде да се оди и прошета?
Ние бевме лани. Ние бевме сместени во апартмани Микич, апартманите се нови чисти и на 2мин од плоштадот тоа кај езерото како и да се вика. Бевме на Торник еден ден, еден ден Ел Пасо и еден ден во пештерата. Одсабајле шетавме низ центарот има детски игралишта полно нешто како луна парк, после бебо тераше дремка па одевме на некои од овие места. Само на Торник отидовме сабајлето. И вечерите се ладни шетавме ама излегувавме во еден ресторан со игротека ич не ми текнува како се викаше, ако сакаш ке побарам па ке ти кажам.
фала ти, општо ме интересираше, бидејќи не сум била. туку за пасош да прашам, за дете, дека ние може со лична карта,....колкав период пред истек на важноста на пасошот може да се влезе/излезе во земја што не е еу, и што е еу?
Се надевам дека за деца не важи тоа, зашто и така пасошот е само за две години Има некоја искуство дали прават проблеми во Србија ако е еден месец пред истекување?
На Златибор скоро се од смештај е околу централното езерце/фонтана. Има прилично локали за јадење, има и маркети. Има жичара до Торник, има авантура парк и Дино парк. Околу има активности како Дрвенград, пештери и слично.
Најдобро ти е во центарот блиску ,за да одите пешки и да не палиш коли и бараш паркинг.Ако идете во хотел тогаш имаш се,и за зимување прашуваш или сега есен?
за зимување...., во делот што е пред гондолата има хотелски комплекс Калман. плоштадот е на 200 м, а гондолата е веднаш до хотелот. Што знам, ваљда секој ден ќе одиме на санкање, ако има снег. Затоа прашувам дали во делот од плоштадот накај гондолата или пример кај хотел мона, нешто најдов
Ние бевме во Торник сместени. Тоа е баш кај гондолата односно малку над почетната станица и секаде пешки се движевме. Ич не е пробле од таму до езерцето. Таму кај Мона мене ми е пренатрупано. Може и над тоа Дино паркот во шумата има сместувања. Малки повеќе воздух има малки надвор од баш центарот.
Ако одлучите да резервирате во Калман, гледајте да сте во делот што е со СПА (ако планирате да одите). Повеќе згради се, а само во една има СПА центар. Може да го користите и ако сте во другите згради, ама сепак, да не се расшетувате на ладното со мало дете.
Се е блиску, Торник доаѓа погоре, над гондолата. Златибор е баш во центар, Мона исто. Кога ке резервираш гледај и паркинг дали е вклучен во цената. Нешто што мене ми смета е и ограничување за деца во некои хотели за користење базен и сп. Делот кај што децата се лизгаат е кај езерото, таму е и школата за скијање.