Може да е ладна водата. Мај е некако рано за Грција, да одиш некаде појужно е ок. Знае да има ежови во водата во Геракини, зависно на која плажа сте. Сме биле таму со мали деца, крај на јуни, во пензионерско хотелче, ноќевање со доручек, ама ручавме и во самиот хотел, плажата беше топ. Не ми текнува дали беше плитка, ама беше чиста, песочна и широка. До нас беше големиот резорт Икос Оливиа, никој не се бањаше во морето оти ежови имаше, на нашата плажа немаше.
А на враќање од Крушево дали имате некој предлог место за ручек и да работи во недела? Јас во Крушево сепак не ја менувам Панорама
Ееее ни јас не би ја сменила, те разбирам комплетно Ние на враќање во македонска куќа или во ла страда во Прилеп
Ако ви се оди до Тасос, преубаво е. Ние лани бевме на 6или7 јуни од овде тргнавме буквално по долги тренерки пошо студеше и врнеше тука имав и земано алишта по долги за детево, куфери отварав да се пресоблакаме јас и мм. Температурата беше идеална 28-30степени, водата топла ние многу убаво си поминавме. Цел ден можеш да седиш на плажа а да не е спарно и прежешко.