Има огромен парк со делови за деца (лулашки и слично). Има на едно место како забавен парк со колички, флипери и слично и едно како панорамско тркало. Секако има кафиќи и кафани. Има и опција да пешачите по планината (на крај од паркот има стази). Во самиот парк има бања во која се плаќа дневна карта и се во стара зграда и многу е отмено и смирено таму (не знам дали е за со деца). Хотелите исто нудат дневен влез. Врњачке терме мислам дека има и аква парк. Само Врњачка Бања не е со многу топли извори да знаеш. Ако сакаш топла вода треба Куршумлијска, Пролом и некои такви слични да гледаш.
И да не се бањате и јас сум за грчка, поарно таму на воздух. И јас правам планови спојувам викенди од сеа
@Tea SK ако се брои моето мислење ја сум за бања пре него Грчка. Грчка нема што да се прави/види во делот каде што лесно се стига освен шетање по Солун и копрцање по песок. Може и да биде надвор топло, а водата ладна па пукнете од топло на плажите без сенка. Врњачка бања има активности поприкладни за пролет.
Затоа мислев и јас на бања негде. Не ми се оди по грчкиве селца, а да не можат да се бањаат децава. Август секако ќе одиме. Солун не доаѓа во предвид секако, со две мали дека да се влечам по улици и продавници шанси нема. Врњачка ќе биде изгледа, многу пристапни цени на апартмани, се изненадив. Си била? Во кој дел да гледам смештај?
Сум била и со дете и без дете во Врњачка Бања. Големо место е ко за бања. Барај смештај во близина на шеталиштето/паркот/рекичката. Има од двете страни места што се издаваат. Се што е од хотел Меркур нагоре е во туристичкиот дел на градот. Се под тоа е подалеку од шеталиштето. Во долниот дел на градот сега има убав хотел Врњачке терме ама реално е далеку од се друго тој дел.