На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.395
    Септември може да ти биде и ладен во тој период за бањање. Другото е ок.

2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.395
    Може да биде и ладно во тој период барем за бањање. Лани барем така беше.
    Ние бевме лани од 1 до 8 и беше ни таму ни ваму, наредната недела беше добра, а таа од 15 натаму сите што отидоа од пријатели се вратија неколку дена порано зашто ептен застудело.
    Јас би одела малку порано.
    Инаку перидот е секако добар за шетање.

3. Crnizivot

Crnizivot Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Незнаев каде да го поставам прашањево па најсоодветно мислам беше овде..На одмор сме малото е мирно но проблем имам со поголемата..Има 2год и 7месеци не сака никако да спие овде со плачење со викање пискање заспива..Незнам што е работава..Дали ке се навикне бидејки ни е втор ден или да си зберам алиштата и назад..Плаче не сакам таму сакам таму па сакам дома па не сакам..Дали некој имал сличен проблем и како се справувате..?

4. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Ќе се навикне .. Пробај колку што можеш рутината да ви е како дома. Дал кажувате прикаски, песнички.. Земи ја во прегратка и малку занишкај ја.. Да се почувствува сигурно на тој нов терен. Јас кога одиме на одмор ја носам неговата омилена постелнина, прекриваче.. кога беше 7 месеци првиот и година и 7вториот одмор ја носев дури и дел од оградицата од креветчето, за да се чувствува како да е на своето креветче. Такви се малечките.. Тешко им е.. Ама со трпение, смиреност, ќе се навикне..

На Crnizivot му/ѝ се допаѓа ова.
  5. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    И ние лани така се мачевме со заспивање, првите три дена се со плачење, врискање. Кога навечер се враќавме назад од шетање и велевме еве стигнавме дома уште малку, таа душичка викаше ова не е нашата дома. Ептен буквално си го сфати. Ама после тоа се навикна и си спиеше убаво. Сепак само прашуваше кога ќе сме се врателе дома.

На Crnizivot му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Здарво ..дали сте биле на Тасос на одмор, препорака за со мло дете плажи без многу гужви ?

Дали сте биле крај на август и колку е вистинит муабетот дека имало многу пчели крај на август и не било за со мало дете ?

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Не сум била,ама колешка беше пред некоја година во јули и кажа дека да имало пчели ,уствари било кој период да идеш има пчели.Гужви сега гледам има многу,посебно од Срби е окупиран цел остров,иди на некоја од нивните страни на фб има многу смештаи.

На ZojaP му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Моја колешка беше лани во август, на голден бич, и на плажа.ја укаса пчела. И јас баш лани ја прашував пошто сакавме да одиме. Многу пчели има островот бидејќи многу мед произведуваат. А многу е убав тасос...

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    На одмор со мали деца....тоа е умор а не одмор.:D:D8)8)
    Али за нив идеме:inlove:

На marchi-cool, iloveyou29, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    154.193
    Chrisi amoudia не знам дали точно го пишав, на голден бич до скала потамиа. Мирно голема убава плажа а на 15м пешки од гужвите во с.потамиа ако сакаш да прошеташ

11. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Најдовме сместувње баш на Скала Потамија. Се надевам на убаво.Фала на совет.Искрено едвај најдовме сместување и со пристапни цени.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Јас тукушто се вратив од Тасос. Син ми е скоро 2 и пол, немав никаков проблем. Во Ламинарија бевме сместени. Со пчели не видов проблем, но има многу комарци и задолжително треба да се носи се за заштита од нив :)

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Мами сте биле ли во берово со два месечно бебе. Има ли каде да шетаме, какви се ноките, евентуално предлог за сместување да ми дадете?

На kankus му/ѝ се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Во Берово ти е идеално за со мало дете.
    Моја топла препорака Апартмани Хестиа, имаат бев, прогуглај, види...
    Пред се-чисто е.
    Не е скапо сместувањето.
    Ќе се науживате во чист воздух

На Филотеа, M&M, kankus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Ноќите се ладни јас бев во јуни вечерта врнеше сабајлето луѓето има запалено оган ладно беше мислам 13 степени .во секој случај препорачувам

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Фала за советот :)

17. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мајки прв пат ќе го носиме син ми 17месеци на одмор во Грчка.И ми се оди и не ми се оди ептен ме фаќа страв искрено како ќе сме.Најмногу за јадењето како ќе е.Бидејќи сеуште сме повеќе на блендирна храна.Што да давам тие 4дена нешто полеко?Млеко не пие никакво и сок.Само вода.Дали пред да тргнеме сабајле да дадам Провен пробиотик?Незнам како ќе го поднесе и патувањето.4-5 дена ќе сме.

18. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Можеш пробиотик неколку дена пред да тргнете, таму да даваш а и неколку дена кога ќе се вратите. Јас не форсирам храна кога патуваме. Му нудам тоа што сака банана, јогуртче, пудингче, кроасана ама и не ми јаде по пат, туку когс ќе стигнеме. Патуваме нели ноќе да одбегнеме топло, така да му иде да јаде како за доручек. 17 месеци веќе сигурно јадете разновидни јадења.. А ако сте само на блендирано и пссирано тогаш носи си го и блендерот. Прв пат бевме со поголемиот кога беше 8месеци. Од тогаш носам се со мене. Не експериментирај со храна, тие денови нека јаде веќе пробано. И моево не пие ни сок, млеко ретко.. Вода повеќе и тос е тоа.. Со добра мисла само и убав одмор

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    здраво
    Сакав да прашам се надевам на соодветно место. Дали некој бил на одмор во Платамона. Имаме одено во Неи Пори, но во Платамона ми рекоа дека плажата не е со песок, но имало поголема природа. Не знам, се мислиме??? Инаку да напоменам, значи зборуваме за одмор со мало дете, па ме интересира за вода, песок, галама, гужва на плажа и слично. За шетање навечер лесно ке се организиаме за нас возрасните :)

20. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Платамона нема некои големи пространи плажи...ептен мало место е и во центалниот дел се мали тесни плажички со кафулиња како во мали заливчиња...Но доколку сте понастрана сместени можеби има... за разлика Неа Пори е 5 пати поголемо место а плажата нема споредба во Неа Пори е огромна и широка...

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.