1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На одмор со мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од ane.bella, 1 јули 2011.

1. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    910
    Препорачајте спф 50 крем ама со минерални филтри и лесно да се размачкува да не остава бело?

2. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.657
    I nie odime na 15ti, planiram da pocnam da i davam okolu 10ti i dodeka sme tamu. Koj i da go dades nema greska :)

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.657
    Ubavo se razmackuva ama e pomrsnicka. No zastituva ja koristime veke dve leta so red :)

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    651
    Ne znam dali e so mineralni filtei ama corine de famme ne ostava belo mnogu lesno se razmackuva i stiti

5. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    883
    лани бев во јуни, старите соби се поблиску до плажа, секој ден чистеа, лежалките беа бесплатни, некој ко да ми кажа дека годинава ќе ги наплаќаат ама тоа проверете. Храна имаше доста избор секој ден, само ме нервираше муви многу летаа во ресторан, целовреме да се пазиш да ги бркаш да не ти застанат на храната :) 90% од гостите во хотелот беа со мали деца, имаше секоја вечер во 20ч анимација за децата

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.964
    Допаѓања:
    10.896
    Мајки препорака за смештај, хотели во Црна Гора? Да се на плажа, и да има песок...

Годинава изгледа ќе ја скокнеме Грција, освен ако не сменат нешто во системот.
    Изминатава недела два пати минавме ЕУ граница Србија-Хрватска, цркнавме мислам а ем не е ни сезона на летување. Нема шанси да одам за Грција. Со новиот систем како да не понижуваат дополнително. Спие детето во кола, мораше да ја будиме и носиме надвор за да ја сликаат пред нивните кабини.
    Се ежам која само ја замислам голготата да чекаме во колона со саати на жешкото со мало дете.|(

7. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    191
    Црна Гора има многу мал дел песочен, накај Котор и Тиват во тој дел.
    Инаку викендов преку Битола (Меџитлија) системот беше исклучен и се поминуваше како патарина да е , пребрзо.
    Од оваа граница е секогаш побрзо, накај Евзони не сакам ни да се приближам па макар и цела Македонија да ја возиме.
    Ама ни на Евзони досега син ми не побараа да го вадиме и сликаат, а бевме 3 пати април и мај.

8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.964
    Допаѓања:
    10.896
    На нас на Хрватската граница претходната недела ни зимаа и отпечатоци и не сликаа.
    На Евзони сега за продолжениот викенд со кола чекаа по 4-6 часа. А со автобус рекордни 17 часа. :?: Не чекам толку па не знам што да е.

9. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    2.580
    Хотел Александар, Рафајловиќи, на околу 4 км пред Будва
    https://www.hotel-aleksandar.me/

На Mimmi39 и LadyR им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.061
    Допаѓања:
    190.845
    Игало и Херцег Нови ми се останати во сеќавање ко супер дестинации за со мали деца, ама без нешто посебно за возрасни. Во Игало секогаш сме биле сместени на сама плажа буквално излагаш од двор, газиш на песок и влагаш во море. Претпоставувам на тие места каде што имаше вили сега има хотели.
    Песокот ситен брашно. Има долго шеталиште за ноќе што го поврзува со Херцег Нови. Ѕирни ако ти фати око.

Хрватска е бетер од Грција. Минимум два пати годишно ја поминуваме и вон сезона и без новиов систем сме чекале саати и тоа 4-5 коли. Катастрофа е. Ништо не работат Хрватите.

Кој планира за Грција одете ноќе, барем и да се заглави нема да е пукнувачка жешко. Јас така планирам летово. :sweat:

Ако одите за Грција, застанете во аптека таму, Апивита спреј за деца најдобар е. Во спреј е па е практично, минерални филтри, лесна текстура убаво се размачкува не остава бели траги, ма да мене лично тоа не ми значи.

На ija и LadyR им се допаѓа ова.
  11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    17.304
    Ѕирни ги хотелите на сама плажа во Бечичи,Медитеран ,Монтенегро бич ги има повеќе,исто на плажата Јаз има некои хотелчиња,мислам Посејдон,Палма.
    Накај заливот има еден во Бијела на сама плажа хотел Карине.
    А за најпесочна плажа на Улцињ има еден многу добар ресорт ,мои блиски беа со мало дете пред некоја година и ептен беа воодушевени,Azul beach resort .

Инаку ние Хрваткска лани поминавме за 15-20 минути сабајле во 5 саат на граница со Србија,две три коли имаше пред нас.Оваа година уште не сме резервирале,не знаеме каде да одиме сакавме Хрватска ,ама не знам,на крај може Црна Гора или Охрид:).
    Пред некој ден читав дека во Хрватска брзо влегувале по тие помалите гранични премини од Црна Гора и Босна.

Последна измена: 2 јуни 2026 во 10:06
    На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.964
    Допаѓања:
    10.896
    Сега на одење влеговме во Хрватска преку Бајаково. Чекавме 4 часа, рандом ден, стасавме околу 11 ч сабајле на граница. ЕУ колоните си идат брзо, а колоните за другите пасоши хаос. Со новиов систем катастрофа. Таман заспа детето после 3+ часа чекање на жешкото, и кога ми рекоа да ја разбудам за да ја сликаат, ми идеше да ги бапнам една. Буквално понижување е.
    На враќање отидовме преку Товарник граничниот премин, и помалку од еден час чекавме. Подобро да возиме уште еден час плус и да чекаме кратко, отколку со саати на граница во место.

Еве читам на Евзони ќе отварале три ленти нови за автобусите, за побрзо да поминуваат. Ама за нас што патуваме со автомобили ништо не ни значи тоа.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    910
    Нема добри оценки на апликацијана inci beauty овој спреј.

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.061
    Допаѓања:
    190.845
    Стварно? Не сум проверила последно време. Имаше одлични оценки знам, ама знам и дека ја сменија формулата пред некоја година. Можда тоа е причина за жал.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    5.021
    Како се движат цените на собите?
    Не успеав да најдам на страната.

16. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    5.038
    Види во Бечичи, плажата е песочна и е многу убава, веќе ти кажале дека и накај Игало е песочна.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.900
    Ние Авен користиме или Ла Роше ама тоа што останува на облека жолто страшно ме нервира. Секоја кошула на мм, на децава светли маичи се за во канта. Јас барам чаре како и со што правилно да ги перам да не останува

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.900
    Секогаш одете преку Шит Товар, преку Бајаково се чека многу и се страшно безобразни. Ние сме со доживотни Еу визи, сепак мораме да чекаме на лентата за All pass, системот е реално ист и за нас не важи сликање ама безобразни се и не сакаат да пуштат на Еу трака. За сликање, мора вашите да ги сликаат ама општо се безобразни.

19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.964
    Допаѓања:
    10.896
    Безобразни и тие од граничниот премин, а богами и луѓето. Од 3 ленти отворени на преминот, 6 колони со коли имаше. Се пикаат, се лепат уште да се чукнеме. Буквално имаше моменти кога и од двете страни коли ни беа залепени, да сакав да излезам од кола немаше како. Колку би сакала да има некој за ред таму да води и да ги враќа најназад во колона тие "најпаметните".
    Следен пат секако ќе го избегнеме Бајаково.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.254
    Допаѓања:
    78.548
    Јас незнам каков им е принципот за сликањево. Сега бевме во Малта, за натака не не сликаа, за назад не сликаа... маж ми неколку пати патуваше на разни места, те го сликаат, те не. Една македонка па со нас што ја сретнавме на аеродром, исто накај Малта одеше.. неа ја сликаа (а била скоро накај Малта). Зошто некој сликаат, некој не? :?: И мене паника ме фаќа за таа граница и уште не сме одлучиле кај да одиме. Си викам ако одиме Грција, да тргнеме во 12,1 ноќеска, па и да стигнам рано боље во ноќта да седам во кола додека не ми дадат смештај, него 6,7 саати на граница во пеколот. До душа хотел сакаме и Грција, па хотелите се отворени 24ч, ако стигнеме рано ќе си поседиме во лоби. Таков ми е планот :lol: