Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    знае ли некој дали може со wizzair да се земе бесплатно и количка и транспортер? двете да се дадат, не за во авион, дали бесплатно ќе ни ги чекираат? на сајтот не најдов, ќе прашам, ама си реков некој да не имал искуство.

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.355
    Допаѓања:
    286.417
    Ако транспортерот е монтиран на количката кога ќе отидеш на шалтер може. Ќе ги чекираат како едно парче багаж со повеќе делови.
    Сум чекирала дупла количка со основата, плус седиште плус транспортер. Испринтаа три ленти а се водеше како едно.

На KidA и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    супер, а се носевте со вас до гејт или ги дадовте сите кај куферите?

кај нас транспортерот на основата од количката се монтира, ама за количката имаме торбица т. е. како еден огромен куфер и во него неа ќе ја ставиме за да биде заштитена, и си мислам уште од дома да ја спакуваме. и тоа се давало кај special equipment. a транспортерот си мислам да го земеме низ аеродром и пред авион да го дадеме или како и да биде битно да го имаме за во Мкд после:). си велам ќе се јавам да прашам, мејл за чудо не најдов.

4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Okolu polnomosnoto...ne ni baraa.Bas zborev so carinarnikot,vika sami si stavate zakoni:DPominavme dobro osven so na kolickata i trkalata i gi izvadija.Trgnav da odam na site strani trkala odea ko Zikina dinastija:rofl: da se smees li da places li.Malata spiese vo avion samo 20min.Ostanatoto vreme vristese.Gi mrdnavme lugeto.Cel let pomina so turbulencii pa nemozevme da setame niz avion.Nasata kolicka e na dva dela.Korpata za sedenje se vadi.Ako imas plus sediste se naplaka.Zasto mora da ima posebno sediste za nego

На Melinda85, emkaemka, KidA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.355
    Допаѓања:
    286.417
    До гејт ја возевме. Пред влевање во авион jа расклопивме и им ја дадовме, со се транспортер.
    Внатре, во авионот не може со транспортерот, односно во него да си седи детето, бидејќи ќе ти јиде во скут и нема негово седиште.

На gjoker4e, stevemila и KidA им се допаѓа ова.
  6. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да, знам за внатре, мене не ми треба ни за низ аеродром се носиме во слинг, сакам само до мкд да ми стигне за да имаме за во кола а да не мора таму да купуваме.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да, ама тоа ако сакаш седиштето да го земеш во авион со тебе. јас сакам само да го чекирам - основата со тркалата, и и корпата од количката и транспортерот. читав вака најверојатно може

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.405
    Ке ти дадам сега за кратко инфо од познаничка која е вработена таму :) За најсигурно.. :)

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    би било супер :) ама ако не знае ништо страшно, и јас работев во една авиокомпанија а не знам како беше за тоа правилото :$

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.405
    Она е баш во авион цело време. Инаку порано било бесплатно, а сега како багаж плус се доплаќала количката... ми рече за најсигурно ке праша утре сабајле е на лет. Јас како и да е ке ти пишам ако не прашаш во меѓувреме.

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    36.374
    Бесплатно е количка и горе ствари за бебе. Патував пред две недели со визаир.
    Со количката и транспортер може ама двете одат доле. Горе бебето седи во скут.

На KidA и mariz им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.405
    Го рачунаат како бакаж на бебето така? Не беше сигурна познаничкава.. зашто само си прават измени, ке праша и она утре..

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    36.374
    Си пишува и на страната на визаир. Бесплатно количка.

На KidA и mariz им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.405
    А транспортерот си го рачунаат како дел од количката, а и дел од количката е уствари. Она тоа ја буни, дали ке го рачунаат како едно, или пак како количка, а транспортерот посебно.. Ти и тоа и тоа носеше?

15. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    и мене баш тоа ме буни. и посебно затоа што ние сакаме да ја дадеме количката расклопена и во специјален куфер, а транспортерот ќе му дојде одделно. ама ако знаат и обично чекираат и две работи ваљда нема да е проблем. ај ќе почекаме што ќе каже другарка ти :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Што ми треба за бебушка од лекарства за на одмор? Без што не смеам да тргнам:)
    Купаки купени е сега дали без пелена да ја ставам да се бања или мислам во дм имавте пишувано за некои што не пропуштале вода.

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    109.379
    Во море не го внесов ама во базент само по купаќи беше, на плажа со памперс, па купаќите за во вода џабе ги купив.
    Од лекарства носев за Т, алергија, пролив, убоди и секако топломер :)

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    7.723
    Јас планирам да ја бајнам со пелените од дм што се. За лекарства планирам да земам сируп и чепчиња за тт, Линекс и реглан.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.436
    reglan сируп?
    Одамна не се дава на деца особено не на своја рака.Он едино ако ништо друго не го преќинува повраќањето,со одобрение на лекар и кај деца над две години барем.Од него може да дојде до фебрилни конфулзии,реагира на нервниот систем

На karibian и NarCis@ им се допаѓа ова.
  20. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    7.723
    До сега не сум дала таков сируп. Што можам да понесам во случај на повраќање? До сега не ми повраќала. Патот не би требало да и е проблем, а за храна од овде ќе носам.