Ај што зборуваш . Мојава еднаш во живот има само повраќано ама без престан и јас реглан купив веднаш престана, ова навистина не сум знаела. Ќе го фрлам.
Голема е твојата ,за мали деца може да биде опасен.Не ми е од ракав информацијата.Од докторката со која работев,од педијатар и плус во аптека ми го дадоа по пријателска линија со истата напомена само при екстремен случај кога веќе ништо друго не помага па мора ова. @bella12 земи си пробиотик и електролити.
Моја братучедка како млада девојка од 20 години доби фебрилни конфулзии од реглан. Оттогогаш во наша фамилија е строго забранет...
Не се доплаќало, освен ако сакаш да го носиш горе го авион транспортерот. Инаку било вкучено во цената Значи и количката + транспортерот ти се во цена, бидејки си го рачунаат како едно. Да е количка + некое посебно седиште, веќе тоа си се две работи и би се доплаќало така.
Како ги возите бебињат во автобус,може ли во трабспортер или во детско седиште?Ние во Септември ке одиме здравје за Грција со бебе 8+,доплативме седиште плус за него ама незнам дали може транспортер или детско седиште да се прицврсти во автобус?Во Турција кога бевме бебе беше 5+ и во автобус го носев во кенгур ама сега ке биде поголем.
да ве прашам за патниот лист ако има некој вадено од странство, фотографијата од бебето мора да биде строго биометриска, како ја направивте сликата? во ДМ има услуга за биометриска ама не можеше тетката да го слика малово мрдаше, јас испечатив од автоматите ама тие се 3.3 а не 3.5, и не знам при сликањето дали пропорциите ги погодив.. има врска?
Neznam dali ke go sobira transporterot, sega ima skoro 9kg a e 6.5 meseci,togas ke bide 8.5,do koga moze da se vozi bebe vo transporter?
ми текна, како го облекувате бебето за во аеродром/авион, ако летал некој сега скоро или општо во лето? надвор е жешко ама си мислам таму е свежичко? за по долги е или со куси да тераме? секако ќе земам и ќебенце. 5+ сме
Јас и ставив хеланки по долги и блузиче по кратки ракави и патичина ама после сакаше боса. Мојата не трпи многу алишта на неа затоа. Ќебе не носев,секако во авион има,па тоа го искористив. За кратки релации можеби нема ни да ти треба,секако е мало и ќе си седи со тебе