Мислам дека можеби големите аеродроми се многу построги, инаку тука имам видено пасти како фрлаат на други, ке видам ако не ми го собере во другата торба ке ризикувам и да го фрлат.
Баш чудно ова. Имам гледано баш на Лутон фамилија со сокчиња, млеко се. Исто не може да очекувате да не го проверат. Од кај те знаат што носиш?! На толку самоубици и тероризам логично е. Јас сама си вадев се и кажував од старт дека имам вода и млеко.
Јас во виена немав проблем. Ме проверија со тоа ливчето и си минав. Ми нема логика да не е дозволено. Ако патуваш цел ден ќе го изгладнеш бебето?!
Od Sk letavme za Basel.Sami so malata.Bez problem pominav se za bebe.Isto od Basel za nazad.Prasuvaat sekako so imas.Izvadiv se.Staviv vo toa plasticnoto.Za kafeto mi se nasmea deckoto.Moze deka simpaticen bese pa projde haha.I si vrativ se nazad u ranec.Moze na nekoi aerodromi e postrogo,neznam navistina Ko so bevme nazad nie.Docnenje na avion,na kraj otkazuvanje let.Dozerkite mleko gi istrosivme.Sreka so ni go vratija kuferot pred da odime u hotel,vnatre imav nekoi raboti za malata za jadenje.Inace bebe ke bese gladno...
Од лутон за накај скопје е построго многу повеќе. Јас не сум носела нити сокчиња ниту ништо така бев и посоветувана од другите што се таму мк кажале дека не смее да се носи. Баш знам и @danichap спомнуваше дека за рачен багаж скоро ништо не даваат освен облека и за бебе млеко така знам и јас Не знам што да кажам Очигледно кај секого е различно Од сега понатаму ќе знам дека би можела да ставам олку толку нешто штом пројдува
Летовите на виѕ се кратки грото што ние патуваме. Од час и нешто до кај 3 4 часа. Не реков дека не сум носела кажав дека носев термос со вода и ад дозерки.
Работи за дете нема логика да не се дозволени. Ако патуваш со бебе од 2 месеца кое е на ад. Тоа дете ќе гладува дур не стасаш на дестинацијата?! Се проверува цела храна и термосот и може да се носи.
Ама кукла јас 3 пати кажав дека носев ад дозерки и термос. Значи имав за 3 пати ад оброци поголеми. Зошто мислиш дека лажам и измислувам? Патувам многу често и така сум правела така сум знаела и така сум гледала и споделив што сум проживеала Ова што вие го пишувате прв пат го слушам и е супер вест за мене јас до сега со плус храна и со плус кутија ад или многу повеќе ад не сум патувала и си кажав Од сега ќе знам дека може мада може секогаш да има исклучоци за се оти не се знае со кого си имап работа ова сум поучена од праксата дека не секаде се исти правила Не сакам повеќе да се убедувам и да се објаснувам. Ако мислиш дека лажам ок.
Од официјалниот сајт на Визз. Може да ги понесете следните предмети во авионот бесплатно: за деца на возраст под две години: храна за целото времетраење на летот и бебешка количка на расклопување или мала лулка Од искуство, со Визз летаа роднини со нас до Рим,се им беше пуштено за бебето. И Кроација дозволува.
На лутон прв пат кога одев да. Имав лошо искуство. После не се сеќавам како било оти не било еднаш ама не сум носела повеќе дозерки и термос.
Еве јас последниот пат кога летав поминав ренген па јавија дека ке касни авионот не памтам 2-3 саати ние добивме ваучери бургер кинг по протокол, ама бебе што би јадело во таков случај. Со бебе секогаш резерва носам пa ако фрлаат здравјe.
И тоа што викаш. Не дај боже не сум била во таков случај Јас не кажав дека не ми дале да носам ад и термос туки тие на лутон беа ептен строги прегледуваа мереа итн.. не дека не е дозволено јас знам дека е дозволено но зошто таков и беше понашајот не знам ова и со други го имам дискутирано. Сум носела 3 дозерки мислам и термос од 500 мл толку. За ад кутија баш прашував кога бев на закинтос ми рекоа нема шанси да пројде После пак сум носела дозерки и термос па сум поминала подобро Зборот ми беше за лрвиот пат на лутон беа некако ептен строги како да не сакаа да дозволат повеќе така некако беше Не реков ниакде дека не даваат и дека јас не носев Јас секогаш у куфер сум носела залихи на ад и вода ама у куфер за мк Други луѓе што прашував таму што оделе претходно и тие исто ми рекле И мене ме чуди ете не сум знаела дека и храна пројдува Золвата ми кажа дека кога одеа они тоа беше пред 2 3 години дека цела храна и ја фрлиле и вода за децата Она носела све и свашта оти не знаела и све и фрлиле
Ова е сосема друго. Јас стекнав впечаток од пишаното дека ништо не ти дале да земеш. Еми витамина како да не проверат што носиш?! Не знам што очекувате, да ви веруваат? Не е возможно во време на тероризам.
Ејј не. Никаде тоа не го кажав уште на прв пост кажав дека 3 дозерки и термос носев. Плус залихи у куфер. Ништо друго немам носено. А золвата пред 2 3 години исто и храна и вода за децата и фрлиле.
Ама зашо мислиш дека ја се лутам на тоа ? Не ми беше тоа поентата, поентата ми беше да кажам дека имаше крајна контрола до детаљ. Поготово таму на лутон првиот пат после тоа не. Може се имале и дојава којзнае.. Се тоа е нормално што проверуваат само ете прв пат слушам дека може кутија ад да се носи на мене ми рекоа не кога прашав И тој таму на контрола кога му кажав колку носам као ми рече ејј многу е тоа течност у тај стил или рече дека повеќе од шише не можам да носам ич не се сеќавам како беше ама знам дека така некако беше со водата и термосот дека нешто ми пререкоа.
Koga letavme za Svajcarija i natamu i navamu bebeskata torba ni bese polna so jadenje za bebe (kasicki, gricki, voda) i nesto za nas i ne ni napravija problem. Ne znam dali ima vrska kompanijata (so wizz air bevme) ili sè e do carinicite. Vecerva letame so druga kompanija, pa bas ke vidam kako ke bide.
Не зависи од царинарниците. Оваа контрола се прави на точките за проверка од безбедносни причини, не од царинарниците. Ќе си поминеш без проблем.