Мајки, имам сериозен проблем... Бебе од вчера неќе никако у седиште, урла се дере уште не седната. Ја врзав некако и ја игнорирав дур плачеше(хорор беше), на враќање некако ја прелажав со видеа. Ама задутре тргаме на одмор и искрено страв ме фаќа како ќе поминеме.... Не ни помислувам да не е во седиште. Да напоменам, до сега немав проблем, сама си седеше позади, си гледа, си пее....ова преку ноќ буквално... Дајте некој совет плисс.... Ќе тргаме ноќе па се надевам ќе спие...
колкава е? ја доиш уште? јас кога ништо не помага се наведнувам врз неа и и давам да цица по кривини не е нешто баш најудобно)) ама па така ќе заспие и после се тргам
Ретко се случува и кај дунде моја. Тогаш и давам некоја играчка во рака за да ја дефокусирам. Најчесто успева.
Kolkava e? Probaj dá smenis ako sedis obicno so nea pozadí,sega sedni napred ili obratno. Sin mi okolu godinata imase vakva fáza. I fintata so doenje bez da go vadam od sediste sum já primenuvala.i zemisi crtani na mob. Ili tablet. Jas nosam i plastelin,boicki,knigi sto gi saka, tropalki za pomaliot i sl. P.s ovaa godina maliot pravese problemi. Mu dadov edna caska plastelin. Bukvalno saat i pól cepkase, stipese plastelin i mi davase, pá go gmecese. Samo pazev da ne resi da go jade.
11+ е, цица само за успивање Ништо не ја интересира, таблет, мобилен(вероватно зошто не е научена) играчки и нудам ги фрла. Ова со пластелинот ќе пробам, иначе јас напред си седам таа позади и беше супер. Сега ова одеднаш е. Ма тоа е урлање, се тегне да стане. Солзи течат, се дави кашла... Не знам, страв ме фаќа.
@Цвет88 наснимајте и ги омилените песнички од цртани и пејте заедно. Ние убаво поминавме сега. Ем сите заедно пеевме, весело
Спремно е за охрид кога бевме така, ама тогаш со помали маки ама седеше... Сега јок бре.... Оди накај кола чао ќе идела, се пика сака да влезе, а кога ќе пробаш у седиште одма на нозе се исправа и вришти... Тоа е мора да се снајдеме. Криво ми е што си седеше без проблеми и сега одеднаш се смени
Иста ситуација и кај нас. Од кога е родена по патишта сме беше бајче, сега е хорор во кола. Јас со таблет ја анимирам и цела вреќа играчки, иако и тоа кратко трае кај нас. Сега и ние пак треба да патуваме и се чудиме како ке издржи во кола. Ваљда овој период ги фаќаат бубачките, не знам што да кажам
син ми пие секој ден б комплекс (му спаѓа во терапијата што му е препишана) и нит спие нит е помирен. нормално си е детето... така да ако мислите дека б комплекс нешто ќе ги смири...тешко.
Уште му ја мозгам како ќе поминеме. Веќе 2 недели не сѓе спиени, 4 заби вади, уште ова со седиштево. Мм исто не спиен, на работа е. Не знам што ќе испадне. Утепана сум....план е да ја успијам па да тргаме. Ќе ви јавам утре до кај сме стигнале
Не е опција да ја разбудиш порано и кога ќе и се приспие во кола и да заспие по пат?? Да не ти се ококори кога ќе ја преместуваш Ние за навака поминавме одлично По таа шема, будам порано и чекам да му се приспие, во кола и уште не сме искочиле на автопат, тој е комиран. Спиеше до граница. Го поврткавме низ маркет во Гевгелија, 40мин ги минувавме двете граници и јас го шетав меѓу коли. Па во кола и до дестинација око не склопи, ама затоа јас од граница до Космос бев кома па мм рече мирен бил, околу него играчки, па дури ги повртка сите минало време. Го фати сафра на 2пати и повика, ама ОК, ништо страшно, штом стигнавме се комираше и спиеше 4ри часа
I jas LADNA si nosev. Moive pijat mnogu voda, ne mi se rizikuva odmor da si zaebam. Jas pa mislav samo jas nosam.