Мерките се заострени по теориристичките напади. Со течност на 100 милилитри наводно можеш да направиш бомба во авионот. Тоа што го купуваш во Duty Free зоната е демек проверено. Затоа ако треба да одиш на друг аеродром пред крајнаат дестинација на Duty Free ги ставаат работите во посебна кеса (скроз затворена и со сметката напред ставена) за да поминеш наредна контрола.
Дајте идеја за викенд со тримесечно бебе? Во Македонија. И хотел? Со убав пристап, место за шетање. Има детски креветчиња или спие бебето на спална? Поим немам како иде. Каде шетавте првпат со вашето бебе? Како пројдовте? Колкаво беше бебето?
@TeddyGrey Мој предлог за место - Охрид, а за поголема комоција, наместо хотел, можете во апартман или стан. Сега треба да има избор на слободни станови. Во една соба во хотел ќе ви биде претесно, освен ако најдете хотел којшто има апартман/и.
Првото шетање му беше на месец ипол во Охрид. Супер си поминавме, уживаше бебе . Креветче за бебе мислам дека сега во секој хотел има
Ке одам на зимовање со бебе 12м во Банско, на што треба да обрнам внимание, колку временски може да престојуваме надвор, што лекарства да носам превентивно,има ли некој слично искуство?
Na zimuvanje uste nemame otideno 10 m sme bidejki bebo koga i da se vratime vo mk se zatnuva skros pa si nosime inhalator kapki za nego za temp preventivno oblogi i sl. Bidejki sekoj pat sme taka samo toj sovet mozam da ti go napisam
Тоа што сте носеле за летен одмор. Јас тоа спремив. Сируп против алергии,кремче за убоди од инсекти (ова баш и не треба ама го тутнав ), сируп за температура, пробиотик,електролити. Јас ќе земам и спрејче за нос, ноското за влечење секрет, а може и инхалатор Едит-кремче за лице со назнака колд
Би ве зaмoлилa зa искуствa сo 6-7 месечнo бебе зa летен oдмoр aнтaлијa мaнтaлијa. Вo кoличкaтa сo куферите е или гoре? Пример зс пoпaрувaње шише,зaгревaње млекo,пригoтвувaње нa кaши дoзвoлувaaт ли кoристење вo кујнa? Кaкo пoминaвте?
Јас бев со 5.5 месечно бебе лани во Аланија и поминав супер.Количката ја зимаат пред качување во авион и после ја враќаат по слетување, моето цицаше така да незнам како е за припрема на дохрана.Иначе генерално поминавме супер.
Никогаш немам менувано пелена во авион, кратки биле летовите, немало потреба. Не ни знам како оди, чисто сумљам да има простор...си замислувам во тие тесните вециња, дете прета со раце, сака да пофати некоја шоља . Да не има некој искуство?
А да се јавиш на аеродром и да прашаш дали во авионите на таа авио компанија имаат простор за бебе? Чисто да знаеш дали да му ја мислиш..
Јас менував еднаш на полетување се искака. Тесно е многу па беше во фаза кога само се врти ама успеав некако (кога се мора). Плус многу е ниско над главата кај што ќе го легнеш, па пазев све и да не допре негде, 8 месеци беше тогаш мислам. Ако добро памтам персоналот ми помогна ја спушти даската за пресоблекување и после ја кренаа. Смени пред да влезете во авион обавезно и кога ќе мораш ќе успееш секако колку и да не е пријатно.
Бебињата немаат сопствено седиште за да можеш да го зедеш транспортерот со себе во авион. Ти даваат еден колан кој се прикачува на твојот и во скут ќе ти биде цел лет.
Ај некоја мајка што летала со Виз Ер Колку се плаќа за дете (таму ги водат како бебе 0-2 год) 1 годинка, дали е цела карта или како? и побитно дали со картата и количката (бебешка) без пари може во багажот? на страната пишува дека е гратис, па чисто ме интересира
Паушално се плаќаше сума. 30-40 еу мислам беше. Точно и актуелна цена ќе ти кажат кога ќе резервираш. Да, смееш количка.