Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Ми помина времето за да редактирам, @FreeMind да се јави и да и помогне на оваа млада и неискусна мајка:D
    Преку Карлсруе ли патуваше со бебчо?
    И дали го преведуваше на германски полномошното, и дали ќе ми прават проблем ако е преведено доле во Мк или нема веза?

2. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Ако патуваш со визз ти следи бесплатно количка што се склопува со тоа што на аеродром им нагласуваш и ставаат налепница и на неа

Сама ќе патуваш со бебе? Јас сега пред 2 дена доагав за мк сама со син ми, полномошно сами искуцавме дома и маж се потпиша и земав копија од пасош негов меѓутоа никој нигде не ми побара ништо, 2 пат летам сама

Последна измена од модератор: 2 август 2019
    На Nenna97 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.350
    Не треба да се пријави. Одиш со неа и кажуваш дека имаш и количка на шалтер и ти ставаат налепница. Со количката одиш до пред авион и таму ти ја земаат.
    Полномоштво не е морално ама е пожелно е да имаш и плус преведено на двата јазика за секој случај.

4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Преку Фридриксхафен. Јас имав преведено во Германија и не ми го побараа на аеродром.
    Ако не ти го побараат можеш во мкд да го преведеш не е проблем.
    Дали ќе ти го побараат на аеродром или не не знам.

5. SonyaOx992

SonyaOx992 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Здраво мајки. Ние сме 1г и 9м. Планираме да идеме Охрид со кола. Минатата година коа беше 8м бебе си преспа цел пат. Ама сега ми е страв да не не сака да спие,да не повраќа.. Обично на пат подолг од пола саат му се смачува. Дали мислите дека е паметно пошо дремка сабајле му иде накај 10:30 тоаш да тргнеме на пат, и саат време пред тоа да не е многу јаден за да не му се приповраќа? Нешто да му дадам за притив мачнини има за оваа возраст?

На Pabi19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Spomnavte polnomosno i jas koga patuvav nikade ne mi go pobaraa bev sama so bebco. Patuvav so wizz air. Koga sletavme gi prasav da ne ima treba na pasoska mi rekoa tvoe e deteto ne ni treba nikakvo polnomosno

7. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Ние дека бевме по патен лист затоа и извадов и полномошно и сама ќе вадам мк пасош доле мислев дека ќе ми бараат полномошно од таткото.

8. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Мене ми имаат побарано полномошно од таткото.
    Подобро да си го имате.

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    И да не е јаден ако му се лоши од патување пак ќе му се лоши, гледај да патувате кога ќе спие.
    За мали деца има едни како лижавчиња се ама незнам како се викаат, прашај во аптека или педијатар. Мојата старосватица има таков проблем со детето па таа купуваше од тие лижавчиња што се за деца при патување а исто така има давано и 1/4 Драмина. Драмина се таблети кои се наменети за деца над 6 год но во одредени ситуации има давано.

10. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Не ти е паметна идеја баш во најжешкото да патуваш со дете. Тргнете порано и правете паузи.

11. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Polnomosno iskoristivme samo za vadenje na pasos za drugo ne.

12. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    595
    Здраво мајки.. Незнам каде да се обратам, на големс мака сум.... на одмор сме во охрид со 9м бебе од понеделникот веднаш штом стигнавме приметив дека има дијареја многу често кака, еве веќе 4ти ден се е исто а нема температура се нормално си јаде каши, млекце вода пие, меѓутоа кака зелено и во течна состојба.. Што да и дадам ?.. Ќе пукнам од нервоза

13. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    7.723
    Пробиотик давај-линекс јуниор, биогаја и сл. Електролити- хип ора 200, и доколку е повеќе од три течни столици за помалку од саат време ќе се консултираш со матичниот педијатар што да даваш за да се намали. За дијареа јас давам фурал капсули или ентерофурал сируп. Исто треба и на храната да внимаваш. Повеќе ориз, банана, двопек, млеко ќе исфрлиш дури да се среди. Ако сте на доење со тоа ќе си продолжиш најнормално

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    За долг пат (11+ саати )со кола што препорачувате рано сабајле околу 5 да се тргне ( така ни е планот) или касно навечер? Мене некако страв ме фаќа како ќе издржи толку долго.

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Ние навечер ќе тргнеме идеме во септември на одмор со кола. После бањање и средување само ќе ја симнеме во наместена кола и тргаме околу 21 ч.
    Секако на местото чек ин е од 12ч па ќе почекаме за сместување али подобро таму наспана да ја занимаваш него по пат.
    Во 5 наутро цел ден будна во кола јас не би тргнала.

На Lolipop23 и Chantal им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    И јас сум на мислењево, ама мм не сака да чека уште еден ден покасно да тргне, а за вечерта порано нема да биде одморен од работа за да вози. Ќе видам ако успеам да го убедам. И така за недела дена не чека уште еден така долг пат па ќе ни биде ова искуство. Поголем е сега он ретко прави проблеми ама не се возел повеќе од 2 саати одамна.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Со внуците пред две години (16 и 10) бевме на 6 саати пат со кола буквално не удавија не можеа да доседат цело време беше “стасавме ли” “Тето уште колку има” на секои пет минути :)
    Си го познаваш најубаво, убаво што ќе тестирате претходно ќе му ги видиш можностите и ќе си одлучите.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    19 месеци е, па планот ми е нова играчка, грицки и цртани по потреба. Ќе видиме или ќе се жалам и мм ќе се покае што не сакал да почека или ќе помине ок. Или ќе го убедам да почека до вечерта. Барем пола пат да спие добро ќе е.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lenysto

lenysto Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    50
    Здраво некој да не има контакт за смедтување во Врасна .. звонев и се е полно ..

20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    4.290
    Мајки, дали некоја од вас патувала со бебе/дете со авион на подолга релација и промена на 2-3 лета?

Со бебе летавме кога беше 13 месеци, но само еден лет од околу 2 часа и поминавме релативно добро. Сега сакам да ја носам повторно, но мора да смениме најмалку 2 лета до крајната дестинација. Ќе има 18 месеци и ќе одиме сами двете.
    Промената на летови и чекањето малку ме плашат. Дали ќе издржи, да не се измачи многу бебе.
    Мислења ве молам.