Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.119
    Колку сакаш. Одете, децата родени на планина зар имаат ограничување :)

На Jana06, crazylady, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Бебиња до две години смеат до 2.000 метри надморска височина да бидат качени. Најдобро е да се држите од 500 до 1.000 метри највисоко. Бебињата се карактеристични за на планини. Нас првата година не ни препорачаа планина (овде се алпите одоколу).
    https://www.kidsaway.de/wandern/hoch-hinaus-bergwandern-mit-baby-im-urlaub/

Повеќе на линков на германски е.

На Milobebence, Mantub и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  3. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    Јас лани со бебе од 4 месеци бев Банско и ја качував на Бандеришка и Шилегарник на 1620 односно 1800 мнв. Тогаш прашав и педијатар и невролог ми рекоа ако при качување бебето не плачи и ако не го држам повеќе од 1-2 часа може. До 2000 мнв мах.Горе е поредок воздухот заради тоа не се препорачува.
    А Банско во Пирин Голф бевме сместени со одличен двор и природа на 900 мнв и претежно таму ја шетав подолго. Види назад во темава и лани пред зимување дискутиравме
    Едит @FreeMind ти кажала пред мене

На FreeMind и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Bebe vo avion nosite vo transporter ili vo race? I od koga vozrast se plaka karta za bebeto?

5. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Јас летав сега скоро...Бебе мора во раце, на безбедносниот каиш за мајката, ставаат дополнителен безбедносен каиш за бебе. Картата до 2 години е бесплатна.

На Brpbrp, Snowflake92 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Со корона мерките како е во авион? Сите седишта се зафатени? Ако не сака да доседи може да ја прошетам?

Фала ти.

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Јас за Дубаи патував, треба задолжителен негативен Корона тест од акредитирана лабараторија, ако не е од нагласените тестот не пуштаа.Маски задолжително исто така. Е сега авионот беше фул фул, јас мислев ќе има место барем да сме сами, ама немаше шанси. Јас ја шетав, бидејќи не доседуваше на едно место цело време, морав инаку беснееше. Ја ранев во кабината за стјуардесите, љубезни беа ми дозволија таму.
    Добро е тоа што негативен тест е задолжителен за сите, барем колку толку знаеш дека никој не е заразен (иако ништо не е сигурно).
    Но знам компании кој што не бараат тест воопшто, сепак посигурно е ако патуваш да одиш со компанија која што има построги критериуми.

На Baby kengurce mk, WonderGuurl, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.808
    so wizz kako i da nema merki..avionot full do posledno. Maski se nosat pod nos i skoro nikoj od personalot ne reagira osven nekoj od patnicite.Se e svedeno na prodazba na parfemi, kafinja i slicno, a za koronata uvo ne im cue ...ova moe iskustvo od letot vo oktomvri.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.483
    Не смее транспортер, од 2 години е карта, до две години само такса.

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.483
    Визз немаат мерки буквално еден над еден се седи, Аустриан бевме по еден седнати, Визз не добивме дезинфекција, Аустриан да. И да, можеш да шеташ.

11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Јас кога беше бебе три месеци ја носев во транспортер внатре во авион. Си доплатив и за неа авионска карта и транспортерот и го ставив на седиште. За враќање си го продале моето купено седиште и морав беба во раце да ја држам. Ми ги вратија парите, но не и нервите кои ги изгубив поради тоа.

Јас за жал со Скопје директно сум поврзана само со визз. Никој друг не лета директно. Визз ти е дива лига и без пандемија. Картата сега ја платив 250еур во еден правец и во другиот 200 еур. Значи дури и поскапо од Аустриан. Ама кога немаш избор мораш да се стискаш во Корона со тројца. Ни средство ни бутур. Ама пак очекував полошо. Барем луѓето маски носеа и не се караа со стујардите.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Pravo da ti kazam i jas bi si platila. Bebe od 2-3 meseci ne sedi za da go drzis uste pa i vrzes so kais. Transporterot ke go vrzes i se super ke si bide.

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Затоа да. Треба да е во легната позиција, а тоа во раце на авионско седиште е речиси невозможно. Плус малтретирање за бебето.

14. Vodolija87

Vodolija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    74
    Феминки а како оди со детска количка на расклопување и транспортер.Дали тие можат да се носат до авионот или треба доле да се остават при предавањето на куферите.Кога се чекирање картите нема никаква таква понуда за беде,дали се доплата или не.Првпат ке летаме со бебе па не сум запознаена.Кај мене ке биде 4,5 месеци и ке биде во раце кај мене.позз и Христос се Роди за мн години на сите со го слават:inlove:

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.483
    За многу години, количката имаш право да ја носиш до пред авион, имаш исто и право да ја оставиш кај куферите одма на чек ин. Не се доплаќа ништо т.е кога ќе земаш карта за бебе плаќаш нешто 15-20 евра за малото и во тоа ти спаѓа количката и рачен вагаж за бебе. Е сега, не можиш да носиш количка на два дела и плус транспортер, едно од тие се доплаќа ако носиш три дела со тебе.

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.483
    Реално кајш за бебе не е нешто комплицирано и одма се врзува, со кајш на него можеш да го легнеш, да цица, буквално се. Ако седи во транспортер супер ама малава моја не седеше ни во кола, а поради притисок во ушињата ако цица, пожелно е да цица за време на полетување и слетувате, требс ептен среќа да имаш, да не плаче и да запсие во транспортер. На кратка релација не е баш проблем во раце да седи.

На Pacient srna и BY<3 им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    E da vo pravo si gi zaboravam usite. Taman vo tie 2-3 meseci pred pat ke vidam sto bebe ke mi se pogodi i dali ke se osudam da patuvam:D

18. Vodolija87

Vodolija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    74
    Да кога ја букирав платив 30 евра како административна такса.А количката не мислев на 3 дела туку само количка и транспортер.Оти кај нас транспортерите се монтира на количката.Не го носам тој дел за лежење ни па спортскиот дел.Значи само основата на количката и транспортерот.А ке летаме со wizzair. Фала на одговорот ❤

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.483
    Епа смееш до авион да ја носиш, не се доплаќа ништо.

20. Vodolija87

Vodolija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    74
    Blagodaram ❤