Ми треба совет Сеуште не сум породена термин ми е 29 април сакам да си одам за Македонија после 6 недели кога ќе направи. Ние сме Малта летот е од прилика саат и половина.Некој искуство ? Зборував со една пријателка ми кажа педијатар не дозволувал до 2 месеци да се лета заради притисок и дрн дрн и малце страв ме фати секако ќе се советувам со педијатар ама добро би ми дошло искуство некое
Ова е искуство за внук од пријателка во Германија така му кажале А знам луѓе на 1 месец бебе од Америка Катар си одеа.... Затоа прашав дали некој има летано толку мало бебе а ќе си прашам и педијатар секако
Охох значи пак на секого различно му кажуваат и најбрзо да си прашам педијатар.... Фала ти за мислењето
Сестрами од Америка после 40 дена неполни 2 месеци дојде во МК и тоа со свекрва педијатар во авион, така да ако се е во ред со бебе зошто да не
Со оглед на тоа дека нема да ги пуштат директно летовите до крајов на годинава те советувам до летоска да не патуваш со бебето и да слушаш педијатар.
Секако со педијатар и тоа деновиве може да се конултирам да не чекам толку долго Фала ти миличка ќе си прашам и јас секако здравје се да е како што треба
Јуни некаде на почеток сакав да одам ќе се распрашам секако нормално тоа што е најдобро за бебе тоа ќе правам Фала миличка
Да ама еве две членки пишаа на двете различно ... како и да е секако ќе си разговарам со педијатар само мислев некој да не има искуство да сподели
Со оглед на состојбата со Ковидот во Македонија јас со мало бебе не се нафаќам да одам. Ние одложување и за ова лето ако не се среди барем малку. Македонија е сепак земја со висок степен на заразени. Не би да се ставам во опасност ❗ Инаку сум патувала со децата секогаш кога веќе наполниле пола година. Освен притисок во ушињата други проблеми сме немале.
Само да известам дека контактирав со доктор ми кажа дека после пораѓај било кој ден можело да се лета освен Чувај Боже имало некои компликации за време на пораѓај... Па сега здравје ќе видиме тогаш како ќе биди најдобро за бебушка сигурно нема во ризик да ја ставам
На онлајн страните на некои од авиокомпаниите пишува дека минимум бебето треба да е 7 дена за да може да лета. Имам пријателка после 40 дена си го донесе бебето. Се беше во ред. Само при полетување и слетување (бидејќи тогаш е најјак воздушниот притисок) ќе му дадеш да цица, или ако е на АД ќе му дадеш да пие млеко или цуцла лажливка, така ќе спречиш да се затнат ушињата од притисокот.
Е фала ти на одговоров. Да имам слушнато дека ако цица ќе се спречи затнати уши од притисок Фала ти уште еднаш
Пред некој ден летавме, му прснав физиолошки раствор во носето пред полетување и го доев, а истото го направив и кога слетувавме, немаше проблем