Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Според МВР треба полномошно ако двајцата родители не се со него, но бидејќи сме во Македонија можат и да не ти побараат зависи каква среќа ќе имаш :)

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nisto ne mi pobaraa na aerodrom,a trgnav opremena so polnomosno na notar od maz mi, izvod od vencani i izvod od rodeni za deteto.

На AngIv му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SLP

SLP Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    17
    Здраво. Дсли некој знае да ми помогне. Веќе резервирав карти за мене и мм и кога сакав да закажам за бебе сватив дека требало кај некој од нас да ја пријавам оти неможе само бебе да се закаже. Како можам да вметнам бебе кога веќе картата ми е резервирана?:D На wizz air. Фалааа

4. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    217
    Мами што од документи е потребно за патување за дете 2 години за во Албанија, пасош сеуште немаме извадено... Знам дека се оди со лични карти дали за него е потребен пасош или др документ?

5. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    врти во кол центар.

На SLP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    4.485
    Пасош

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  7. skorpija20

skorpija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Прв пат ќе патувам со дете 22 месеци со авион,па ме интересира дали за детето е дозволено количка? И дали можам во авион да понесам адаптирано млеко и нешто грицки за малото бидејќи летот е 10часа?

8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    14.416

На сите прашања одговорот е ДА. За бебе имаш опција за да додадеш опрема, количката ти ја земаат пред авион и пред авион ти ја даваат. За другото мислам сите Авиокомпании има торба за бебе внатре ставаш се и сок и вода и млеко и грицки буквално се.
    Едит стави си и за тебе за јадење и пиење во торбата од бебето ;):D

На skorpija20 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Здраво девојки,после нова година планираме да одиме во банско со мм и со бебенце,тогаш ќе има 9,5 месеци..кажете ми што да и понесам,што најмногу ќе ми треба, на што најмногу да обрнам внимание,скафандер или дводелно да и купам....какви се вашите искуства од зимовање со бебенце,фала ви од :l:

10. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Те цитирам тебе бидејки патуваш со бебе, а прашањето ми е дали е дозволено количка и плус транспортер или само еден дел од количка треба?

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    23.824
    Само еден дел т.е два ги рачунаат, делот со тркалата и седиштето, а плус трамспортер се доплаќа како багаж.

12. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Фала ти

13. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.057
    Допаѓања:
    71.806
    Не прочитав со која компанија патуваш, јас до сега патував со количка и транспортер не сум доплаќала ништо.

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    23.824
    Секоја компанија е исто, ти следат две налепници на чек ин, а три доколку си платиш, чудно како никој ништо не ти побарал али 12 лета имам имано со малечково и до сега ниеднаш не ме пуштиле со три дела чекирани. Едино ако бебето го имаш имано во транспортер и преќутено, па така воопшто не ти е транспортерот чекиран и кога ќе го оставиш пред авион е на твој ризик доколку загине.

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mene letovo ne pustija so transporter vo avion bez doplata so croatia letav

16. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.057
    Допаѓања:
    71.806
    Бебето си го возам во количка додека транспортерот во рака го носиме, секогаш ги давам пред авион и добивам три налепници и никогаш не сум платила ништо. Во Русија пак за враќање транспортерот го дадов доле со целиот багаж, само количката си ја зедов.

17. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    4.180
    Мајки ме бунат две работи околу патувањето со авион.
    Во каква состојба ви ги враќаат количките до сега? Со оглед на тоа што знам и гледам како ги фрлаат куферите и до сега сите ми се изгребани, малку ми е страв. Количка за во Мк ќе ни треба, а искрено ја купивме поскапа и мака ќе ми биде да не ја добијам како што треба.
    Друго, во Мк го нема тоа млеко адаптирано што тука му го давам. Треба да носам 3 кутии минимум. Можно ли е да ми прават проблем за тоа? Не сакам да му го менувам.

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    23.824
    Јас на тоа патовање со авиони, секој ден возење со количка, не сум имала никаков проблем со количкава, како нова е, освен малце извалкана ништо до сега немаат уништено, а стреата и е кожа, така да без гајле, а и имаш мислам заштита на амазон да купиш ако веќе толку ја мислиш. За бебешка храна не праат проблем.

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    За млекото нема да ти прават проблем.
    Еве мене на количката ми ја скршија рачката бидејќи ја ставиле одоздола и врз неа се друго што имале. Јас патував со Qantas. Веднаш штом ја видов количката иако можеше да ја користам, попунив формулар и предадов на Qantas baggage claims. Потоа им досадував, не чекав тие да ме контактираат туку јас им се јавував. Ми понудија да ја поправат ама во Австралија немаше делови за неа дека е купена во Бебе Хоум.
    Бараа потврда или фискална, потврдата од мајсторот дека не може да се поправи и слика од количката. Им дадов се тоа и ми ги вратија сите пари колку кошташе количката или $1295 АУД. Јас волку ја земав со транспортер ама дека бебе хоум исто ја потврдија оваа цена кога им пишав, ми ја вратија оваа сума. Инаку уште си ја користам мојата количка :rofl: не се знае што ќе биде со количката на лет инстанбул-дарвин 16ч лет, количката ми ја вратија исчистена, се океј ама дарвин- мелбурн 4часа лет ми ја скршија рачката. Не е баш скршена туку мојата рачка има 3 позиции и сега не може да се намести, може да ја возиш само во една позиција рачката

На Ljubova и Ladybug98 им се допаѓа ова.
  20. Dimitrula@&6

Dimitrula@&6 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Majki zdravo dali nekoja go ima noseno svoeto 3 mesecno bebce na planina? Pedijatarot preporaca ne na povisoka nadmorska visocina od 1000m.Nekoj iskustvo da spodeli?