Форумџика на годината

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Ние патувавме со Ryanair и малце ни ја изгребаа рамката. Мислам дека не внимаваат баш - ги фрлаат исто како куферите.

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    73.369
    Јас летав во март малаа беше неполни 3 месеци. Можам за моето искуство да кажам дека поминавме супер. На полетување пробав да и дадам шишенце со млеко затоа што цуцла не користи, ама не сакаше. Не пушти глас на полетување и на слетување.

3. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Мајки, дали сте ги оставале бебињата на чување на неколку дена? Со мм имаме земено карти за битен концерт уште во 2020 ама ради коронава се одложи за јули 2022. Концертот е во Будимпешта, бебе тогаш ќе биде 9 месеци. Може звучи посесивно ама стварно не можам да замислам да го оставам на 3-4 дена. Не е дека нема кој да го чува, бабите и дедовците се тука, чичко му и стрина му се понудија. Од друга страна би го носела со нас до Будимпешта ама толку мало не е за на концерт мислам. Не знам дали да продавам картиве (за концерт и авион) или да смислувам комбинации. Споделете искуства или чисто мислења онака. :)

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Тука ни се некаде бебушите.
    Јас моето не го оставам, ниту би го оставила. Што викаш ти, посесивна сум.
    Може не чини така, но тоа е.
    Јас не би видела лезет од патувањето зошто мислата би ми била во него.

На lovely91, unearthlysarah и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Исто мислам, ама викам ај да побарам мислење, да ми се потврди одлуката :D Башка треба и он да е навикнат, не ми иде така тупни го, остај го да го чуваат, а претходно воопшто немало никаква адаптација. Фала ти.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Без син ми до 4-5 часа максимум. Не можам да се делам.
    Јас и кога сум одделена пишувам што прави како прави јаде пие мирен ли е.
    До сега каде и да одиме се водиме според него. Ако има потреба од мене тогаш јас сум на готовс. Најбитно ми е да знае дека мама е тука за него секогаш.
    Знам мајки кои ги оставаат децата за шетање. Или за деловен пат. Ми фали да шетам сама ама не можам. Знам дека синко би преплакал пл мене. Татко му беше на три дена и не престана да го бара каде е.
    Деца не се за концерт. Кога ке почне само со друштво да оди по концерти е тогаш е време.

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  7. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Јас до сега не сум била ич одделена, ни 1 саат. Појма немам какви се бебиња на 9-10 месеци, прво ми е и е 4+, затоа прашувам. Си викам да не не сум у ред што вака размислувам.

8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Моево е 2 и пол години, и исто размислувам. :D
    Јас се делам за кафе шетање гости свадби итн. Повеќе од неколку часа не ми ни требаат. Ми треба пауза еднаш два пати месечно и доволно е.
    Не би се опуштила и да отидам.

9. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Бебе ај да речеме ќе се адаптира нема да има проблем, ти нема да уживаш. Мислата ќе ти биде таму и нема да се опуштиш тотално, само грижа на совест ќе имаш.
    Син ми го оставив на 4месеци јас да одам на шопинг во друг град(5-6 саата) и некако ич не ми беше убаво, искрено.
    Ако можеш да го издржиш тоа чувство одете слободно.

10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    4.645
    Јас би зела една од бабите со нас и би отишла на концерт, ако дозволува ситуацијата. Win win :)

На unearthlysarah и lilo им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.983
    Допаѓања:
    123.618
    Ако ти се оди , оди. Нема што ние да ти кажеме. Голема работа ако се работи за 3,4 дена. И тебе ти треба опуштање, зошто да не. Нема да го “тупнеш “ се понудиле , ништо страшно. Пробај оставај го по малку пред да појдете на патување :)

12. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Да одиш. На бебето нема ништо да му е 3-4 дена нема ни да се сеќава, а ти ќе се вратиш поосвежена и посреќна.

На LucyLu, unearthlysarah и eli25 им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.851
    Би го оставила.
    Сум ја чувала внучка на таа возраст. Со мајка ми де, заедно.
    Не ни "примети" бебе дека ги нема мама и тато:)
    Ако ти е мерак па зошто да не одиш.
    И нормално ако имаш огромно поверение во тие што би го чувале

На unearthlysarah, kiki_riki и eli25 им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Zemi si edna baba ili nesto so vas i ke go cuva dur ste na koncertot. Drugoto vreme ke si setate zaedno. Jas vo juli kaciv bebe vo avion na 3 mes sama letav pa niso strasno ne bese

На unearthlysarah и lilo им се допаѓа ова.
  15. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Ова најмногу зависи од твојот карактер, ако тебе не ти е згодно не го оставај.
    На бебе ништо нема да му биде неколку дена да остане со бабите или дедовците, било кој од блиска фамилија. Пред да одиш може да пробате да го оставиш на една ноќ или да минува повеќе време таму кај што ќе го чуваат…колку да не му е ептен ново, ама бебињата многу полесно се привикнуваат од нас.
    Имам другарка со две мали деца, таа и маж и беа на продолжен викенд во Солун, поголемото дете(1год и 10 месеци тогаш) ја оставија со свекрвата, малото(8 месеци тогаш) со нејзината мајка. А имам и другарки кои не би ги оставиле децата. Зависи ти како се чувствуваш и сакаш, нема ништо погрешно ако го оставиш или ако не го оставиш :)

На unearthlysarah, lilyen и eli25 им се допаѓа ова.
  16. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Јас би ти рекла да одите. На детето нема да му е ништо, а и вие малку со сопругот ќе поминете време заедно сами. Ќе си посветите време на себе и еден на друг. Тоа што имаме деца не значи дека немаме живот надвор од нив. Пробај претходно да го оставиш една ноќ кај баба дедо ете да речеме малку адаптација. Не е нити себично нити неодговорно, нема да го оставите на непознати, а вие ќе се вратите како нови. За среќно дете треба и среќни родители.

На pamelche и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Ја разбирам посесивноста ваша, ама пробајте да ја минимализирате, затоа што за вас си правите лошо. На децата им треба и друг свет освен мама и тато. Тие полесно се прилагодуваат од нас.

Што кога ќе почнете на работа, треба можеби да одите на некое деловно патување, или не дај боже пак ќе речам недај боже заради здравствени причини треба да сте разделени подолг период. Или родители каде едниот мора да оди во странство подолг период.

Затоа уживајте во животот, и користетеја секоја прилика која ви се пружи.

На mal.ecka, pamelche, unearthlysarah и 4 други им се допаѓа ова.
  18. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Jas ova bebe sto go imam ne se deli od mene i ne bi mozela da go ostavam. Sinot e pogolem i togas ziveevme so svekorot i svejrvata vo edna zaednicka dndvna i toj bese naviknat na niv i mozev da go ostavsm na nekoe vreme....se e individualno od deteto.
    A inaku na 4 godisna vozrast od nasiot sin zaminavme jas i soprugot crna gora na 3 dena i deteto mnogu zalelo po nas. I seuste nekogas mi zboruva za toa.
    Jas bi te sovetuvala da odite na koncert i da zemete so vas baba za cuvznje ili pak podari ja kartata na drugar od soprugot i neka si odat tie da se druzat.

На unearthlysarah и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Никој не кажа дека е себично. Сите велат дека не можат да се одделат од бебето.
    Си правиме лошо ако сакаме да живееме живот како пред бебе. Ако сакаш да имаш слобода да одиш каде сакаш без бебе да плаче по тебе и да е зависно, тогаш точно е дека е лошо за родителите.
    Мене не ми пречи тоа што е зависен од мене.

20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Никој не спомна живот како пред бебе или дека родителите не сакаат бебето да е зависно од нив, или го сакаат животот пред бебе. Нормално дека бебето е приоритет.
    Ама кога жената станува мајка, таа не го бриши идентитетор пред тоа и жена е и сопруга.
    Секој треба доколку има можност на себеси или заедно со сопругот да си дозволи една издишка макар било и едно кафе во град.
    Тоа не не прави помалку родители Посреќни родители посреќно бебе.

На minne992, Pacient srna, lilyen и 6 други им се допаѓа ова.