Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.341
    Затоа и прашав за искуства пошто појма немам колку разбираат на 9 месеци и дали зависи од самото бебе, дали има врска ако е привикнато на баба, дедо. Не можам уште сега да знам моето какво ќе биде ама ваљда ако со време почнам да го навикнувам ќе биде полесно.

2. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    834
    Дефинитивно почни порано со навикнување и како што ти пишав, дозволувај друг да го успие, нахрани, ако го доиш, повремено може да му даде сопругот измолзено млеко од шише пошто доени деца не знаат баш да пијат од шише.

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Мајка ако сакаш, можеш да го оставиш бебе, ако мислиш дека ке ти е убаво, оди. Никој не те суди.
    Јас знам дека нема да можам и не ни размислувам. Се што гледам е за синко во комбинација. Знам и дека синко ке ме бара, а баби и дедовци за чување имам.
    Ама ако си премногу посесивна како мене не оди.
    Или најдобра опција земи една баба со вас и готово.
    Тие три опции ги имаш.

4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Зависи од тоа колку е навикнато на тое што ке го чуваат. На 9 м му треба некој познат што претходно го успивал и хранел.
    Синко е доено бебе ама по потреба пиел молзено од шише, кога сум излезена. На таа возраст и други го заспиваа. Ама од прв ден е со баби и дедовци, редовно гледање.
    Ако сакаш целосно да го оставиш почни од сега со привикнување. Зборам како мајка на многу захтевно бебе кое е приврзано со мене.

5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    53.108
    И јас треба да одам на краток одмор за едно 15дена, но малата секаде со мене ја влечкам:D Сакам да ја оставам, но сама без мене да заспие шанси нема, плус сто пати се буди за цице:tmi:
    А ќе идеме со сестра ми и зетот, колку послободни би биле да одиме сами но тоа е, она ми е најбитна а и би ја мислела цело време..

А син ми секогаш го оставам. И он е мн поврзан со мене но не е проблем за 3-4 дена.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.087
    Епа мене земи ме :D

На unearthlysarah, Калатеа и TanyaClover им се допаѓа ова.
  7. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.808
    @unearthlysarah јас неповикана :D,
    Бебе на 9 месеци може мноогу полесно да залажеш од пример моето 2 и пол години.
    Вервај тебе ќе ти биде потешко :wasntme:
    Јас би одела, малата од раѓање скоро секој ден се гледа со моите и немам проблем да ја оставам, само имај на ум повеќе време да поминува со бабите :D
    Тогаш веќе ќе јади по малку, нема да е зависно само од млекце, таман :))
    Другарка имам ептен авантурист чоек, откако се породи не се смени воопшто, од 3 месеци го оставаат малото да преспие кај бабите, макар и само да излезат да пијат :D Ни малото ни тие немаат гајле.
    Не му се плаши толку :*

На unearthlysarah и TanyaClover им се допаѓа ова.
  8. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.341
    За млеко е најмал проблем, и така е на ад :) А иначе знам дека ниту на него ниту на моите би им било тешко, туку јас сум проблемот и свесна сум, време е полека да излегувам од овој bubble ;( Фала ти за охрабрувањето :inlove:

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.624
    Имам прилика викендов да прошетаме 2-3 дена надвор од Скопје, искрено сакам и да истестирам како би се снашле ако не сме дома со бебе, беба е 3 месеци. :D Имате ли некој предлог каде да отидеме, можда нешто поблиску до Скопје, за ако згусне да си дојдеме домче. :) Се секирам да не е ладно во смештајот, како ке го сместиме бебе да спие пошто немаме транспортно креветче, цица па барем јадењето не го мислам. И ако решиме да одиме на пат, секој совет ми е добредојден.

10. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    I jas istoto ke go prasav, naredna nedela odime 5 dena na 200km od kaj shto ziveeme, ke se spakuvame nekako mislam ke poneseme se no uste sega imam fobija bidejki do sega ne se vozela vo sedistete za vo avtomobil shto ako nesaka da sedi pa pocne da place a avtopat e i retko kaj ima za zastanuvanje, pa shto da pravam togas, koga ja shetam.nadvor so kolicka nekogas znae da zaplace silno i dolgo me fakja panika trcam nakaj doma so kolickata neznam kako odat luge na odmori na patuvanja so bebinja mali alal da im e jas uste sega se prepotuvam kako ke bide shto ke bide.

11. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Зошто толку паника, штом еден вози, друг може да го занимава бебето ако кенка. Бар сега е лесно со цртани на телефон песнички, играчки и слично. Ние кога имаше 9 па после 10 месеци бевме за грција, околу 4часа пат. Што преспа, што кенкаше, што ја занимававме. Во секој случај спомените вредат многу за разлика од тие неколку саати што кенкала по пат. Даваш играчки, занимваш, меки смоки ако е доволно голема. Јас не давам тврдо јадење во кола, само нешто меко што се топи во уста, шмукалчиња и слично за да не се засркне/ задави.
    Да не зборам дека живееме во Австралија на 12 месеци поминавме 30+ часа во пат со менење авиони плус пат до Скопје до аеродромот. Бебињата лесно се прилагодуваат, ние некогаш паничиме без многу потреба

На Hortenzija, Pacient srna и Viki2021 им се допаѓа ова.
  12. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Vo pravo ste do mene e jas sum ispotresena shto ako zaplace shto ako se zajde shto ako nesaka da sedi a mora da vozime i takvi milion prasalnici, 5ipol meseci e ne ja interesiraat mnogu telefoni, igracki a i da fati nekoja igracka malku i trae. Sega pocna da jade i ima samo probuvanje vkusovi ama mozam toa da go natempiram bas toa vreme da ne jade, za 2 nedeli pa odime vo Makedonija i ke imame so edno zastanuvanje let, kojznae i toa kako ke bide dali ke ja bolat usinjata dali ke place of lele...

13. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Хаха опушти се. Навистина нема потреба за паника. Ако плаче- плаче, ќе помине. На 5ипол месеци до маврово бевме некои 2-2ипол часа пат еве не се ни сеќавам дали плакала, а сигурно не е било бајка по патот :D

14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ja bi.pocekala da projde grejna sezona osven akone odite vo hotel so zimska programa cisto radi greenjeto. Inace bebe mzoe i so vas da spie na bracen

Nema strav nema doma zatvoreni da sedite. Mojata zajduvase vo transporter prvite 3-4mes znaci nemas sansa da ja zanimavas samo ako spie e ok. Pa se poterav letovo na 3mes enjzini jas i beba sami vo avion do zagreb i tamu tatko i ne cekase vo kola do more....malce dur se pocudi dokaj 30tina min budna mozese vo transporter inaku praevme pauza dur da se zaspie pak. I na ostrov bevme smesteni...pa super projdovme...tesko e stresno e ama se izdrzuva. Nie mnogu patuvavme pred bebeto i stalno si vikavme deka i toa nema da ne vrze blisku do doma da.sme t.e. za halkidiki...

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    5 месеци не сте ја возеле во седиште? Па како сте ја возеле тогаш?

На Viki2021, Tiny Love и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Во раце како многу други. Многу мислат дека само на автопат има ризик од сообраќајка. Обратно е, сега брзо едно бебе се здоби со повреди од држење во раце, не биле виновни ама ги треснала друга кола.

17. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Kupeno ni e sedisteto uste pred da se rodi ubavo udobno bezbedno, cybex ni e se komplet no ja cekame kolata veke 8 meseci da ni ja donesat bidejki koronata stopirase se i ja vozime vo toj delot kaj shto si lezi kako krevetce shto e neznam kako se vika pravilno, pedijatarot ni e na 1km od nas peski si odevme i isto nadvor si setavme so kolicka samo legnata ne sme imale potreba da patuvame podolgo, 1-2 pati vo kola i pak so toa transporterceto ili kako se vika pravilno, znam deka nesmee i ne e bezbedno ama vrnese a do kaj pedijatarkata trebase da odime i taka otidovme so taksi.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Гледам да не мрчам ама ни кратко не смее да се вози така.
    Од каде знаеш што може да се деси? Скоро на 2 минути од дома за малку ме удрија, имав среќа што во контра лента немаше кола па имав простор да се тргнам и што бебе беше безбедно сместени. Не си играјте со безбедност на деца, ниту една пара не вреди за тоа

На Viki2021, lovely91, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Se soglasuvam no ovde kaj shto ziveeme site ulici do pedijatarkata se ednosmerni i se vozi 30km na chas...nemavme izbor drug, moravme so taksi vrnese duvase a nema kako da montirame vo taksi sediste za vo kola, so dusha ja chekame kolata da pocneme da funkcionirame normalno. Toa bese epten isklucok inaku ne bi rizikuvala ako ne e za kaj doktor i na takvo vreme

20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Pa cybex transporterot se montira na kolicka direkt....korpata em e glomazna em bebe seta u nea nema kaisi nema nisto za nedaj boze. I jas iam cybex placese na pocetok ama sea si sedi si se vozi...top e transporterot i se nalegnuva za na pat koa ke zaspie e bombona legnato bebeto

На Viki2021 му/ѝ се допаѓа ова.