Da se montira i toj del, ni ostana od pedijatarkata deka toj e za vo kola a nie nemame uste kola ja chekame da ja isporacaat i taka ostana ne ni tekna koga odevme so taksi vo toa da ja stavevme barem ke bese vrzana so kaisite! Jas od strav i trema deka ja nosevme na vakcina prestanav da mislam za zal a bas dobra r taa idea. Sega veke e 5 ipol meseci i moze i vo toa da ja razvozuvam vo maalo taman ke se nauci i ke bide polesno posle i za vo kola, a delot shto e kako za 6+ koga pocnavte da go koristite? Bas posle 6+ ili i porano?
Mene transporterot mi sedi vo kola, sum go zakacila samo za na lekar i po pasos koga bevme. Dokaj 4ipol meseci se vozese vo korpata-toa ko krevetce sto e za lezenje. Posle pocna epten da se faka so racete za da sedne,a leto bese toj gorniot del sto se zakopcuva ne go stavav i mi bese strav da ne padne. A ja dignam na 2 trkala za da se kacam na trotoar taa digase glavata mi bese shube. Potoa si go spakuvav toj del i si go staviv onoj za sedenje sto e, koj ima kaisi za vrzuvanje prakticno najiskoristrniot. Toj ima skroz lezecka, 2 polupodignati i skroz sedecka pozicija. Jas iam priam ama valjda za site modeli e toj princip. Sea naracuvam sediste za pogolemo bebe,mada uste i e top vo transporterot a 11.5mes e. Toj ti e do 87cm visina i 13kg,zavisi od bebeto mozes do 1.5god da go koristis
Мајки имам едно прашање, во транспортер сум читала дека до 2 часа можи возење, дали истото важи и за седиште што е од 0+ или во него можи повеќе часа возење?
Задње на ортопед прашав баш за ова, на одмор кога ќе одиме колку макс може да седи бебе во седиште. Ми рече да правиме пауза на 2, 2 ипол саати.
Леле стварно? Не го знаев ова мислев само за транспортер дека седиштето ни се спушта скроз. Јас баш планирав заспиен да го ставиме и да спие до дестинација. Ако го извадам нема ставање
Мислам дека повеќе е поврзано и со возраста на бебето/детето. И ние возрасните правиме пауза на неколку часа да испружиме нозе после долго возење. Лани кога бевме на одмор баш ни се фати да правиме пауза после граница, да сменам пелена, да дадам млеко. Ќе видиме годинава како ќе биде весело со две . Сега зависи каде планирате да патувате, ако е патот подолг од 4 часа би правела пауза со двегодишно дете а ако е пократок не би го будела ако спие.
Toa 2-2.5 casa i za vozrasnite e preporaka duri i na koline na displayot na vozacot pisuva you've been driving for 2 hours take a break Nasiot transporter se spusta vo lezecoa i zaspana ja imame vozeno i poveke od 2 saato mislam okolu 3 max bese pa se razbudi...te citav problematicno ti e da sedi u sediste teraj si ne se smaraj sigurno nema da se ukoci od saat dva plus od preporacano
Ние имавме транспортер што се спушта и марката е Cybex, но не е дозволено бебе да се вози со спуштен транспортер во кола. Таа функција може да се користи само кога го возиш на количка и заспие.
Verojatno istiot go imame cybex cloud z i size ama jas ne vidov deka ne smee legnat vo kola. Na kolickata za epten kratko sum.go stavala ama stom mi zaspie vo kola ja legnuvam, zatoa i go zemav za da spie poubavo vozejki se bebeto ne za da go vozam na kolicka transporterot. Pak si e fino zaglaveno i zavrzan za da e bezbeden. Bez baza go koristam
Така ни рекоа кога купувавме. Имаме база. Единствена опција бебе да спие во транспортер е во транспортерот-корпа на МаксиКози (ако добро се сеќавам), најнов модел. Ама многу е скапо и може да се користи макс. 6 месеци, ако не и помалку.
A dobro so bazata ako go svrtis na strana t.e. prema tebe mozes da go nalegnes? Ne sum go ni gledala maxicosi jas po kolickata se uletav na cybex i se od niv zemav
можеш да, ама пак не смее да се вози така. Има 3 црти на базата и за возење треба да се сите зелени. Ако е свртен транспортерот на страна, едната црта е црвена.
Arno ne ja zemav bazata ke me nerviraa crtite Sala na strana mene mi e uglaven ubavo so prednoto sediste vrzan so kais ne gledam zaso da ne si lezi dur spie. Verojatno ne e najbezbedno cim vi rekle ne treba ama pa zaso ja staile opcijata ako ne treba da ja koristis
За рбетот не е безбедно да спие како во лреветче исправено. Транспортерот е безбеден само во положба наменета за возење и со сите каиши врзани и стегнати. Се одтанато е твој ризик. Колку и да мислиш дека е безбедно - не е.
Тестирано е дека не е безбедно. Веројатно за да кога го извадиш од кола а е заспано му биде покомотно возењето во количка. Имаме правено неколку пати така, ама тоа додека е мало. Поголемо бебе нели се буди на такви движења (вадење од кола и сл.) па презаспивање потешко
Tuka verojatno se raboti za bezbednost pri udes, taa polozba pretpostavuvam ne gi pominala site testovi ali mene mi e prifatliv rizik i taka teram. Ne gledam sto bi imalo veze rbetot koa preporakata e da ne lezi taka dir se vozi,ako moze taka na kolicka znaci rbetot ok e...za tie 2 saati soglasno standardite za bezbednost