На патувања со бебе

Discussion in 'Бебе' started by friendy, Jun 11, 2012.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Два и пол месеци беше бебе го носев на море. Преубав одмор си истера ме, цицаше кај ќе стигне. Ама втора половина од септември, не би никако јули август по жештини. И сместени близу до плажа.

Ivana33 likes this.
  2. Ivana33

Ivana33 Истакнат член

Na samata plaza e kukjata :)

MilaSs12 likes this.
  3. Ivana33

Ivana33 Истакнат член

Pa nas iskreno planot taka ni bese vtorata polovina septemvri za grcka da ideme, megjutoa sega mu iskocija nekoi obvrski na soprugot nakaj oh pa zatoa se mislam dali da isterame 5 dena tamu ili da si sedime doma sami :)

irena.1 likes this.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Пакувај куфери мајка. 8)

Pacient srna and Ivana33 like this.
  5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ic da ne se mislis ene kaj e ohrid. Jas lani na 3mes vo avion za hrvatska ja kaciv i na ostrov tamu bese cel mesec...super se toa vreme ne mrda samo gleda se smee cica i spie

Ivana33 likes this.
  6. Mucika

Mucika Популарен член

Попаметно ли е да се трга во зори 3-4 сабајле и бебе да спие во кола, или да стане па одма да тргнеме кај 6-7 пример? 4-5 саати пат не чека. 8 ипол месеци е.

eli25 and sani99 like this.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Би ти рекла дс тргнете додека спие оти мислам дека ќе ти плаче ако е буден. Моето повеќе од пола саат не издржува во кола.

TanyaClover and Mucika like this.
  8. sani99

sani99 Популарен член

Најдобро е додека спие . Ние патувавме , морав со нешто да го занимавам и симнував видеа јутуб на телефон да гледа да е мирен инаку нема шанси да издржува повеќе.. Би ти препорачала додека спие

Mucika likes this.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

И едното и другото е ок. Ако тргнете во 3-4 да не се рассони бебе па додека да презаспие да поплаче. Ако тргнете сабајле сите ќе сте наспани, ќе поседи в кола саат-два ќе го занимаваш некако па ќе застанете да цица/ад/појадок па пак ќе спие саат-два. Како размислувам сепак сум за сабајле дека ноќе ми е страв ако треба да се застане некаде, освен ако не е на бензиска, ама ако плаче многу некаде каде што нема бензиска во близина, а мора да се застане. Зависи и бебето какво е мирно, прилагодливо или плачливо. До сега какво било во кола, дали седи во транспортер, дали заспива само во транспортер кога се возите. На крај ти знаеш најдобро. :l: Ние еднаш тргнавме кога заспиваа, еднаш кога се разбудија и двата пати имаа свои маани и предности. :D Ама сред ноќ немаме тргнато.

Mucika and Tiny Love like this.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Зависи какво ти е бебето. Син ми спиеше без проблем кога и да тргневме па не бевме ограничени.И ден денес е таков.

Mucika and Tiny Love like this.
  11. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Јас би ти рекла зависи и од смештајот кога е check in. Да не стигнете многу рано па да не можете да се сместите.
    Лани тргнавме додека спиеше и стигнавме рано, но смештајот не ни беше спремен и се изначекавме, а беше и претопло да одиме на плажа и седевме по барови на кафе/јадење. Пола пат го спиеше, пола пат го занимавав. Тогаш беше колку твоето 8.5 месеци. За назад тргнавме околу 8 часот, исто немаше проблем со патот, пола го преспа.
    Оваа година, поради сплет на околности тргнавме подоцна, околу 10. Едното беше година и пол, другото 7 месеци. Пак немаше проблем по пат, исто голем дел од времето го спиеја, иако патувавме сред бел ден. Остатокот од времето пеев песнички, си играа со меки книги, играчки, поголемото грицкаше бисквити/смоки. Ги фаќаше нервоза некогаш од многу седење, но баш доаѓаше како темпирано да застанеме на бензиска или граница и ние да испружиме нозе.

Mucika likes this.
  12. Mucika

Mucika Популарен член

До сега не сме имале проблем во кола, последен подолг пат беше пред месец ипол два, некако разлошена ми е од тогаш и спиењето ни е крш, затоа ми е мисла. Од друга страна си викам ако не презаспие ако тргнеме рано :sweat:.
    Ќе ја чекам да стане изгледа, па ваљда ќе истера и прва дремка таман пред да стигнеме. За чек ин ќе се чека сигурно, пред 12 не верувам дека го спремат освен ако е празно. Ама подобро на морски воздух да чекаме него овде, пријатно е во сенка. :)

Tiny Love likes this.
  13. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Ако е како моето што не издржува повеќе од 15мин во кола, најдобра варијанта ти е тоа. Ние сме моментално во Грција. Од патот највеќе стравував. Појдовме во 3 ипол ноќта, го преспа цел пат. Така планирам и за враќање.

gjoker4e and Mucika like this.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Искрено најдобро да темпираш кога му е време за дремка. Сум ја разбудила така повеќе пати и хорор ни било, не продолжила да спие, не донаспана, мојш да замислиш. Веќе е 2,5 години и уште темпираме кога е време за дремка, пошо само така имаме мир.

Mucika likes this.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Како го занимавате бебе по пат? Има година. Во последно време не додржува ни 15 минути. Беснее, пробува да го преврти транспортерот, вришти, плаче. Кога не е во транспортер ај малку помирен е, ама пак плаче, се симнува од седиште, буричка по механизацијата за прозорите, пробува да ја отвори вратата... Нема што не прави. Му давам играчки, пуштам јутуб, пеам, зборувам, сѐ е џабе. Најчесто му давам смоки или некоја овошка ама некогаш ми храна не му го оттргнува вниманието.

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Јас цел пат од македонска граница до Тасос перек и давав да седи мирна. Кога снема перек, бисквити. Само така ми седеше во седиште иначе шанса нема каков јутјуб, какви бакрачи зима фрла телефон.

17. macalavica

macalavica Популарен член

Кога беше помал имав закачени тропки,музички играчки на транспортерот и на рачката над прозор,плус му пеев песнички,па вртевме сликовници,па играчки наизменично,моето не јадеше ништо,само цицаше, така да со храна не го интересираше да се занимава,ниту пак јутуб,тоа кога порасна почна да фаќа телефон.

18. joana18

joana18 Популарен член

Здраво , дали со wiz air може да се патува со ваков тип на количка? Долнипт дел се собира меѓутоа горниот што е леглото е доста голем и не се собира? upload_2022-9-10_16-5-13.jpeg

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ke treba dole da go staat i verojatno nema bas citav da go dobies

joana18 likes this.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Може, ќе им залепат на двата дела по налепница. И не се секирај нема да се умишти ништо, 20 лета имам со количка имано, секогаш ги пазеле и не се уништи ни еден дел.

joana18 likes this.