На патувања со бебе

Discussion in 'Бебе' started by friendy, Jun 11, 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

@brm_brm ние одиме еднаш , два пати годишно во Сандански, обавезно. Таму ни е преубаво и син ми го сака местото. Обично одиме јан.-фев и секогаш октомври. Одиме во Интерхотел Сандански зошто самиот хотел е во самиот центар и се ти е блиску ја паркираме колата и крај. Одма до хотелот има голем преубав парк , има разни анимации лулашки, трамболини , такви воздушести за спуштање незнам како се викаат, … езерце со шатки каде имаш можност да возите педалинки :) , Во хотелот има три базени со топла вода, сите со различни температури највисоката е 38 степени, игротека за деца и флипери. Одиме со доручек бидејќи кафаните се практично одма до хотелот. Можам да ти пратам слики во ЛП ако сакаш
    И е ептен блиску, мене ми е битно пошто и двајцата нејќат да се возат.
    Откако имаме деца Банско не сум била, освен хотел нема баш кај да се прошета , Боровец би го избрала пред Банско. Ако одиш зима скоро сите хотели се тука. Мало е ама има шарм. Рила и Иглика сме биле и тие можам да ти ги препорачам.

TarantulaA, brm_brm and sani99 like this.
  2. Anika55

Anika55 Популарен член

Јас Златибор си го чувам за одење на пролет или лето. Сигурно е убаво и во зима, ама кога е зелено е совршено. Сум била во Палисад и во Мона, двата се солидни хотели.

VirgoStar and brm_brm like this.
  3. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Здраво, се мислиме на прошетка до некоја од скандинавските земји, ноември.Гледам уште сега има снег и минусни Тт. Би иделе со малите (6год и 2год).Поентата би била разгледување/шетање.
    Незнам дали да се нафатам со се децава ?? Малава не е баш љубител на возење во количка..Денот скратен..Јавен превоз би користеле за наваму-натаму...
    Доколку некој има искуство за вака авантуристичка прошетка,молам, за споделено искуство и препорака :)

4. Anika55

Anika55 Популарен член

Не сум била со дете, ама сум била натака во декември. Ладно е, ама не е нешто неиздржливо, како кај нас е, со тоа што нема големи температурни разлики во однос ден-ноќ. Денот е краток да, накај 15h веќе се стемнува. Јавниот превоз (автобусите) се прилагодени за со количка, штом ќе види шоферот одма спушта рампа и си има внатре место наменето за колички. Секако убаво ќе си поминете, ама ако имате можност да поместите барем за декември, температурите се тие, ама има Божиќни маркети, украсено е и атмосферата е многу поубава.

TarantulaA likes this.
  5. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Дали сте биле вака зимно време со бебе 6,7 месеци Берово, Маврово или Крушево? Дали може да се шета со бебе и дали е океј со надморската височина?

6. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

На 3,5 м бевме Копаоник, прашував доктори и рекоа слободно, и не згрешив, многу и пријаше.

AlchinovaR1979 likes this.
  7. Mandela

Mandela Истакнат член

Исто и јас со 3ипол месечно бебе бев на Копаоник, а Маврово и П.Шапка идевме и пред тоа.

Giiirl23 likes this.
  8. Kelebek.

Kelebek. Активен член

Здраво девојки Ке патувам со авион со три месечно бебе слушнав дека имало некои капки за во авион што го спречувало зуењето во ушите. Би била благодарна доколку некоја сподели ☺️

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не ти треба ништо. Цуцла или цице на полетување и слетување и доволно е .

10. Kelebek.

Kelebek. Активен член

Фала ќе пробаме

11. no name5

no name5 Популарен член

И како минавте, мислам во смисол надвор го шетатавте ли, по колку време и слични работи,многу се мислам дали да идам со 5 месечно бебе негде на планина.

12. Skyler

Skyler Истакнат член

Ние бевме кога имаше 6 месеци. Уживанција беше, многу убаво спиеше надвор, секако убаво да биде облечено и ќе спие со саати. Ние бевме на снег и температурата значи околу 0 била ама стварно убаво и пријатно. Јас и на минусни температури го шетав поголемиот ама тој само надвор спиеше во количка, така да немај гајле, не гледај на саат, само убаво да е заштитено во количка.

Mandela and no name5 like this.
  13. Mandela

Mandela Истакнат член

Да да, го шетавме, соодветно облечен нели, го оставав и надвор да спие.
    Исто како @Skyler и на снег и на минусни температури сум го шетала.

Јас не би се мислела за идење. Тие месеци е уште лесно со бебе да се шеташ :)

no name5 and Skyler like this.
  14. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Зависи, може да те фати температура околу 0, може и околу -10. Сѐ е прилагодено за со количка, секаде каде што има скали има и пристап за колички, дали преку лифт или рамен пат. Јавниот превоз е беспрекорен за возење со колички, имаш во секој автобус дедицирано место за 2-3 колички, доколку нема место си го чекаш следниот бус. Трамвај/метро, секаде имаш пристап.

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Прв пат ќе летам со бебе, ќе одиме со ранци па ме интересира бидејќи за неа исто следува 1 ранец, дали во тој треба да биде ставено и алиштата и храна/пијалоци (планирам да и земам шмукалче, бисквити, вода) или може во посебно мало ранче тоа да го носам?
    Исто и за мене освен ранецот дали може и ташна да носам? До сега само со ранец немам патувано, обично куферче и ташна сум носела, па немам вакво искуство.

16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Доколку плаќаш посебна карта за детето, тогаш ти следува ранец плус.
    Доколку седи на скут тогаш ти следува само една бебешка торба, не сум сигурна за димензиите.

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Да во скут ќе седи, нема 2 години.
    Димензиите се исти како за мојот ранец 40х30х20 до 10кг.

18. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Епа тогаш се треба да ти собере во тој ранец.
    За ташна мала не прават проблем, барем мене досега не ми направиле.

pamelche likes this.
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

Уште ова, зашто пишува coat or blanket, дали може и јакната и малецко ќебенце да можам да ја препокривам во количка ?:tmi:
    Што ми требаше ова да не земам приоритети, сега ми е скапо:doh:

20. macka91

macka91 Форумски идол

Можеш за бебе, не прават проблем

pamelche likes this.