Некој од Крушево или во моментов да е таму да сподели дали е за шетање со количка сега, како е, има снег?
Дали ги користите транспортните креветчиња од хотелите или си носите свое? Да ми препорачате некое што лесно се склопува и не е многу големо?
Јас користам од хотели до сега супер се покажаа, сите беа со тврд душек наместени, си носам само постелина за бебе од дома.
Здраво за 10 дена летаме за Швајцарија малото има 6м, прашањето ми е дали некој знае во ранецот за бебето што иде со нас во авион што може да се земе? Бидејќи е на АД.
Здраво,би сакала да прашам дали некоја majka во скоро време патувала со wizz air so dete do 2god i dali vo negovoto rance smeam da nosam sirup,probiotik vo kapki,kapki za koski i sl?Dali vi imaat napraveno nekakov problem
@Bubish26 ке те тагнам тебе како најискусна си ми со летовиве, ама кој знае добредојден е да ми каже За бебо смеам уште еден помал ранец да земам со храна, памперс, вода и играчка некоја или само тој еден што му следува?
Кој фактор би ми го препорачале за 6 месечно бебе? Планираме да одиме на одмор, бебе ќе има таман 6 месеци. Можеби имате поголемо искуство, не сакам да земам па да остава бели траги или да не се мачка убаво. Ги гледав на Nivea ги има некој користено?
Јас од оваа сум задоволна, а и добар состав има, ја има во Белина: https://www.bellina.mk/b/48/biosoli...o-mineralni-filtri-i-zashtiten-faktor-spf-50
Мајки ве молам совет што сè е потребно за "прва помош" на патување со бебе? Прв пат ќе одиме надвор од мкд на викенд, ќе биде 4+++ нешто за осип,алергија,убод од инсект да ми препорачате? Одам до екстреми ама сакам да сум спремна за не дај боже. Сакам на мустела 0+ да го купам спф да имам за секој случај секако во најтопло би биле внатре ама што друго? Инхалатор со физиолошки си носев и во Охрид за Велигден ваљда преку граница смее?
Според мене број 1 за патовање е патничко осигурување, ако има итен случај да се прегледа и да се препише од доктор шо е потребно. Преку копнена граница секако смееш да носиш течност, електролити, парацетамол чепчиња, физиолошки. Тоа смее 4 месечно бебе. Мрежа на количка против комарци, ако го касне, пошо не се чешаат, не ни ствара проблем.
Zdr zeni aj eden sovet neznam kako da pravm kazni da plakam ne sakam imam bebe od 4ipol meseci i go nosam vo relaksator ako odime nekade nadvor od mkd dali moze so relaksatorot ili treba sediate ama mal e uste za sediate misalm aj sovet ve molam.