Кое патничко осигурување ми препорачувате за со бебе и дете? И да може онлајн да го извадам,по можност.
Знам дека се со македонија осигурување здружени. Еве баш сега на мојте им вадев пред одмор https://www.winner.mk/
Дали некој патуравал со Ryanair со тодлер 2+? Дсли во ранчето смеам да носам грицки, бискити, смоки, вода како во визз или прават проблем?
Се набројано освен вода може. Не зависи од авиокомпанијата туку од аеродромот. Ние со 14 месечно бебе менувавме авион во др. држава. Во таа кај што стартувавме пројде водата без проблем, во другата не. И они сами ни рекоа дека секој аеродром си има своја сопствена политика. Да пробаш можеш секако, па ако помине ок, ако не ќе си купите на аеродром.
Здраво, прв пат идеме на одмор со бебе, па ме интересира од претходни искуства, како правите за воведен доручек и ручек, дали со готови кашички или спремате некако?
Најчесто готови кашички јаде, ама знам и за ручек да му спремам сега пошо секако тие со месо треба да се загреваат готовите. Па одсабајле додека станеме јадеме се спремиме ке му се свари се, блендирам/пасирам и пакувам со нас.
До 24 месеци мора да смее вода.. тоа некој неинформиран е биден. @pamelche не е авиокомпанијата таа што забранува, храна смееш да носиш, пошо сте 2+ течност ќе ви фрлат 90%. Со Ryanrain пазете само со димензиите на багаж било рачен или не, оти они чекаат само за тоа да наплатат и највеќе праат контроли
Zdravo Moze nekoj da mi pomogne sto ima iskustvo.. kako e sega so pravila za kolicka za bebe vo avion so wizz air? ☺️
Ќе одиме на прв одмор со бебе 6 месеци, таму правиме 7. Имаме 3 оброци на ден и за жал најрано што можеме да влеземе во смештај е 16:00. За доручек по пат некако ќе се снајдам со кашичка и житарка ќе смешам, ама за ручек не знам како да испланирам, обично руча во 14:00. Ако сварам и изблендирам ноќта пред тргање зеленчукот во стаклено, ќе можам ли на бебе да му дадам следниот ден тек?
Готова кашичка дај зеленчукова и не си комплицирај. Крајно и еден ручек да скокнеш не е ништо страшно.
Јас во август летав со количка и транспортер и не платив ништо. Количката до авион, а транспортерот на чек ин го оставив со тоа што побараа да ми биде спакуван.