На патувања со бебе

Discussion in 'Бебе' started by friendy, Jun 11, 2012.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Мислам дека членката прашува за во авион.

Feniksgirl likes this.
  2. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Даа за во авион мислам.

3. Mandela

Mandela Истакнат член

Со истата потврда ќе се враќаш и назад, само направи превод.

4. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

мислам дека мајката прашува за авион. пошто до 2години не е обврска да купиш седиште за него, туку седи со родител во скут. проблемот е што жената е многу трудна, голем стомак, па се секира како ќе ја изведе таа ситуација и дали може да се прави проблем. инаку да, после одредена недела и во зависност од бременоста, мислам дека е задолжителна потврда од гинеколг дека можеш да леташ, а после 38недела некои авиокомпании мислам дека не ни дозволуваат да леташ. сепак консултирај се со матичен или види на самата страна на компанијата

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Лепенки нека лепи на празна тетратка, а најубаво да спие :rofl:

Attached Files:

1001Ana1001 and Antebellum like this.
  6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Зависи со која авиокомпанија леташ.
    Јас летав со Аустриан и Луфтханса пред некој ден и не ми бараа ништо.
    Ама за други треба да видиш на веб сајтот.

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас мислев за кола, дека не наведе. Авион е друго, не знам дали би те пуштиле 30та недела. Најубаво да прашаш.

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Сама ќе патоваш? Неам искрено искуство мојата беше 2+ ама логично ми е да не те пуштат така, пошо трудница не смее да седи ни на седиштата што се до врата, камоли со дете во скут и толкав стомак. За потврда до сега не ми побарале ни Визз, после 34 имам летано и тогаш имав потврда ама не ме прашаа ништо.

9. Giovanna

Giovanna Популарен член

Јас со ќерка ми на таа возраст и нешто поголема ја занимавав со омилените сликовници. И дома нон стоп ги листаме па знаев дека ќе и задржат внимание.
    Од џамбо имам земено едни гумени животни на прст што се ставаат и со нив исто доста време се занимававме.
    Трета активност, и давам влажна марамица да ја брише масичката на расклопување што се наоѓа пред секој патник. Дома редовно чисти пафта со некое крпче по нас, па и тука успева :D

@perlaa1 секоја авиокомпанија си има своја политика во однос на тоа до која недела дозволува трудници да патуваат. Најубаво директно да се информираш во авиокомпанијата.
    Не мислам дека е безбедна и удобна позицијата на трудница во одмината бременост со дете во скут, затоа што кога леташ така детето е прицврстено со дополнителен бебедносен ремен кој се додава на твојот. Плус треба подолго време да сте во таа позиција, па прашање е колку ќе е удобно.
    Јас лично не би летала така во твојата ситуација и би размислила за земање на дополнително седиште за детето.

1001Ana1001 likes this.
  10. jasna0305

jasna0305 Активен член

Мора да имаш потврда, после 28ма недела е задолжителна потврда. Може ќе можеш со истата, зависи кога се враќаш ама внимавај после 34та недела не е дозволено патување и може да ти направат проблем. За седење нема тебе да ти биде удобно така а и не е безбедно. Најдобро некој да патува со тебе или да земеш плус седиште за детето.

11. Frestonia

Frestonia Популарен член

со која авионска компанија ќе патуваш? нема шанса да те пуштат без потврда од гинеколог а и за детето нема да ти дозволат да го земеш у скут зашо ако ти дадат продужен каиш само за тебе ќе е во 30та недела, не е безбедно

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не ни бараат луѓе потврда, да треба да се има за секој случај нема потреба од ризик ама на толку искуство со патовање трудна и со дете еднаш како некој да ми побарал. Охрид може да припрашуваат и на малите аеродроми се построги ама Скопје нема шанса
    @perlaa1 со истата патовај си ако нема да седиш многу. Визз дозволуваат до 34та летање, Аустриан 36.

13. Mandela

Mandela Истакнат член

Скопје ми побараа потврда само на увид пред да ми издадат карти, 28 недела бев. Исто и од Turkish Airlines ми побараа за назад во 30та недела.

Last edited: Nov 28, 2024
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Секој со свое искуство, и јас носев потврда ама не ми побараа никој никогаш.

Mandela likes this.
  15. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Не патувам јас туку моја пријателка сака да патува. Она ќе е 32 кога ќе се враќа. Јас и кажувам дека детето мора да седе во неа во скут оти нема 2 год. Јас со моето дете кога патувам со сила го држам 2 сати само ми скока в скут. А како ќе го изведе тоа незнам немам искуство затоа и прашувам. Потврда ќе имала само незнаае дали со иста потврда може и назад бидејки на страната пише потврда 6 дена пред лет.

16. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Друштво, здраво
    ќе патувам со дете од 1.5год со авион. Имам ли и за него бесплатна рачна торба?

17. babyyyygirl

babyyyygirl Истакнат член

Искуство на планина со бебе од 2 месеци ? Педијатар рече може да се оди доколку се седи во топла просторија.. најмногу се мислам ради ушињата

18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Друштво некој сега скоро да бил Златибор? Да сподели како е ?

19. Frestonia

Frestonia Популарен член

За дочекот бевме таму што те интересират?

20. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Како е за шетање денски во градчето? Не сме за скијање туку повеќе за воздух да не фати и денски прошетки и евентуално санкање со "големиот". Цените како се, што има на располагање за рекреација за деца...