1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    17.609

Мислам дека членката прашува за во авион.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.682
    Даа за во авион мислам.

3. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.759
    Со истата потврда ќе се враќаш и назад, само направи превод.

4. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    130
    мислам дека мајката прашува за авион. пошто до 2години не е обврска да купиш седиште за него, туку седи со родител во скут. проблемот е што жената е многу трудна, голем стомак, па се секира како ќе ја изведе таа ситуација и дали може да се прави проблем. инаку да, после одредена недела и во зависност од бременоста, мислам дека е задолжителна потврда од гинеколг дека можеш да леташ, а после 38недела некои авиокомпании мислам дека не ни дозволуваат да леташ. сепак консултирај се со матичен или види на самата страна на компанијата

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    23.734
    Лепенки нека лепи на празна тетратка, а најубаво да спие :rofl:

Прикачени фајлови:

На 1001Ana1001 и Antebellum им се допаѓа ова.
  6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.899
    Зависи со која авиокомпанија леташ.
    Јас летав со Аустриан и Луфтханса пред некој ден и не ми бараа ништо.
    Ама за други треба да видиш на веб сајтот.

7. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Јас мислев за кола, дека не наведе. Авион е друго, не знам дали би те пуштиле 30та недела. Најубаво да прашаш.

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    23.734
    Сама ќе патоваш? Неам искрено искуство мојата беше 2+ ама логично ми е да не те пуштат така, пошо трудница не смее да седи ни на седиштата што се до врата, камоли со дете во скут и толкав стомак. За потврда до сега не ми побарале ни Визз, после 34 имам летано и тогаш имав потврда ама не ме прашаа ништо.

9. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    10.188
    Јас со ќерка ми на таа возраст и нешто поголема ја занимавав со омилените сликовници. И дома нон стоп ги листаме па знаев дека ќе и задржат внимание.
    Од џамбо имам земено едни гумени животни на прст што се ставаат и со нив исто доста време се занимававме.
    Трета активност, и давам влажна марамица да ја брише масичката на расклопување што се наоѓа пред секој патник. Дома редовно чисти пафта со некое крпче по нас, па и тука успева :D

@perlaa1 секоја авиокомпанија си има своја политика во однос на тоа до која недела дозволува трудници да патуваат. Најубаво директно да се информираш во авиокомпанијата.
    Не мислам дека е безбедна и удобна позицијата на трудница во одмината бременост со дете во скут, затоа што кога леташ така детето е прицврстено со дополнителен бебедносен ремен кој се додава на твојот. Плус треба подолго време да сте во таа позиција, па прашање е колку ќе е удобно.
    Јас лично не би летала така во твојата ситуација и би размислила за земање на дополнително седиште за детето.

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jasna0305

jasna0305 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Мора да имаш потврда, после 28ма недела е задолжителна потврда. Може ќе можеш со истата, зависи кога се враќаш ама внимавај после 34та недела не е дозволено патување и може да ти направат проблем. За седење нема тебе да ти биде удобно така а и не е безбедно. Најдобро некој да патува со тебе или да земеш плус седиште за детето.

11. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    1.168
    со која авионска компанија ќе патуваш? нема шанса да те пуштат без потврда од гинеколог а и за детето нема да ти дозволат да го земеш у скут зашо ако ти дадат продужен каиш само за тебе ќе е во 30та недела, не е безбедно

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    23.734
    Не ни бараат луѓе потврда, да треба да се има за секој случај нема потреба од ризик ама на толку искуство со патовање трудна и со дете еднаш како некој да ми побарал. Охрид може да припрашуваат и на малите аеродроми се построги ама Скопје нема шанса
    @perlaa1 со истата патовај си ако нема да седиш многу. Визз дозволуваат до 34та летање, Аустриан 36.

13. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.759
    Скопје ми побараа потврда само на увид пред да ми издадат карти, 28 недела бев. Исто и од Turkish Airlines ми побараа за назад во 30та недела.

Последна измена: 28 ноември 2024
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    23.734
    Секој со свое искуство, и јас носев потврда ама не ми побараа никој никогаш.

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.682
    Не патувам јас туку моја пријателка сака да патува. Она ќе е 32 кога ќе се враќа. Јас и кажувам дека детето мора да седе во неа во скут оти нема 2 год. Јас со моето дете кога патувам со сила го држам 2 сати само ми скока в скут. А како ќе го изведе тоа незнам немам искуство затоа и прашувам. Потврда ќе имала само незнаае дали со иста потврда може и назад бидејки на страната пише потврда 6 дена пред лет.

16. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    122
    Друштво, здраво
    ќе патувам со дете од 1.5год со авион. Имам ли и за него бесплатна рачна торба?