Ее да, Кушадаси го заборавив, 2015 бевме таму со другарки, исто убаво минавме. Супер екскурзии имаше. Турција е незаменлива.
Zdravo na 29ti kje patuvam za Germanija so bebe 6 meseci kje mozhe da mi kazhete shto mozham da ponesam so mene gore vo avion ? Za mleko mislam bidejkji e na ad dali smeam cela kutija so mleko i termos so voda ili treba vo dozerki da si spakuvam mleko kolku shto mi treba za po pat i dali kje mi dozvolat da pominam so vodata vo termosot ? Prv pat mi e da patuvam so bebeto pa ve molam za informacii shto e dozvoleno ☺️
Смееш кутија со млеко, и вода во термос, храна за бебе кашички сокче, вода смее да се носи. Вода во пластично купечко шише на некои аеродроми може да ти фрлат, а така во термос може и за млекото и за пиење.
Здраво што мислите за патување со бебе 2 месеца старо? Како ќе ја поднесе промената спиењето и сл. Некој ако има искуство да сподели.
Само лет ли е во прашање? Пошо јас летав сама тогаш со бебе точно 2 месеци, искрено првиот лет го преплака 1 саат ама бев неискусна и ја успав пред да влезиме во авион, па се разбуди и беше пискотници. А ако е некаде да одите на одмор, не би.
Тиквешко езеро има вили ако сакате релаксација сами без шетање. Струга, овој период е прееубаво, тука е и Калишта до прошетка манастир. Покрај езеро има кафичи, покрај Дрим, беба спие во количка ма мераци сега ми се оди ама гледајте само прогноза.. Берово
Сакаме и да шетаме со количка да ужива, така најубаво спие. Берово не ми текна, а еден период често одевме. Најмногу ми беше заради надморската, прочитав дека некои внимаваат и на тоа. Оваа недела гледам ќе врне, а очајно ми се оди негде, сакам да прошетаме со бебе. Се мислев и за Охрид... Фала за предлозите.
Берово и Струга се исто надморска, не е високо, до 1200м немаат гајле. Не дека зашо ја сум по потекло од Струга ама одсекогаш е помирно, без гужви и секаде достапно пешки, кафичите се буквално на плажа, а не да макнеш количко по клдаема,па затоа ја препорачувам повеќе него Охрид.
Ke letame do bebe od 1godina , Dali kolickata se smeta za race bagas na deteto inne se doplakja i kakva kolicka nasata se sklopuva no 2 Dela se trkalata I lezisteto
Ние бевме на викенд немаше полни 2 месеци таму направи. Одлично поминавме, секако поголемиот дел од времето го преспа, се изнаспа во количка, тој викенд одмор ми беше баш баш. После тоа се е усогласено со дремки, јадење, спиење и трчање по бебе што лази/оди Не се доплаќа, само кажете на шалтер дека се 2 дела за двата да ги залепат.
Здраво Дали некој знае, дали би ме пуштиле на граница со мое несменето презиме и со бебе, син ми има пасош со презиме на тарко му јас го немам сменето во пасош ?
Прочитав дека сте во бракоразводна парница . Најдобронамерен совет, немој да го изнесувсш детето без негова дозвола и со стар пасош . Може многу проблеми да ти направи во иднина