Здраво мајки, да се надоврзам на темава. Каде можам да купам заштитна облека за на плажа за 4 месечно бебе? Вчера бев Waikiki ништо не најдов
Zdravo majki, mojata ne e bebe ima 4 godini megutoa treba da patuvame do Hrvatska kaj soprugot, prasanjeto mi e za vadenje soglasnost od drugiot roditel dokolku patuva samo so mene dali e potrebno? Zosto prijatel sto raboti vo MVR vika nemalo potreba deka oni nemale ni da mi dadat zosto po zakon ne trebalo ako tolku insistiran na notar ke me pratele.. dali s vistina ova sepak idam do Hrvatska so avtobus i poveke granici se vo prasanje
Не треба. Добро ти рекле. Тоа важи само кај разведени родители. Тогаш МВР става автоматска забрана за патување со еден родител и тогаш даваат полномошно.
Здраво на сите. Ќе патуваме со мало бебе 9 месеци планираме да тргниме вечерта ко ќе спие е сега за спиење во кола како правите на што го легнувате бебчето и дали прават проблем пошто треба да седе во седиште?
се додека возите, не е убаво бебето да биде на друго место освен во седиштето што е наменето за бебиња, не што не е убаво, не е ни безбедно. Сме патувале и си продолжил да спие како што сме тргнале по пат. Ако се разбуди сме правеле пауза по 10-15 мин на секои два часа. Толку мало бебче ќе спие постојано, врзи го слободно во седиштето, ако стане за јадење направете пауза. Промени памперс и пак ќе заспие.
Го ставаш во седиште спие и возите. До 6 месеци спиеше во транспортерот после во седиште. Нема никаква друга побезбедна опција.