Здраво мајки, да се надоврзам на темава. Каде можам да купам заштитна облека за на плажа за 4 месечно бебе? Вчера бев Waikiki ништо не најдов
Zdravo majki, mojata ne e bebe ima 4 godini megutoa treba da patuvame do Hrvatska kaj soprugot, prasanjeto mi e za vadenje soglasnost od drugiot roditel dokolku patuva samo so mene dali e potrebno? Zosto prijatel sto raboti vo MVR vika nemalo potreba deka oni nemale ni da mi dadat zosto po zakon ne trebalo ako tolku insistiran na notar ke me pratele.. dali s vistina ova sepak idam do Hrvatska so avtobus i poveke granici se vo prasanje
Не треба. Добро ти рекле. Тоа важи само кај разведени родители. Тогаш МВР става автоматска забрана за патување со еден родител и тогаш даваат полномошно.
Здраво на сите. Ќе патуваме со мало бебе 9 месеци планираме да тргниме вечерта ко ќе спие е сега за спиење во кола како правите на што го легнувате бебчето и дали прават проблем пошто треба да седе во седиште?
се додека возите, не е убаво бебето да биде на друго место освен во седиштето што е наменето за бебиња, не што не е убаво, не е ни безбедно. Сме патувале и си продолжил да спие како што сме тргнале по пат. Ако се разбуди сме правеле пауза по 10-15 мин на секои два часа. Толку мало бебче ќе спие постојано, врзи го слободно во седиштето, ако стане за јадење направете пауза. Промени памперс и пак ќе заспие.
Го ставаш во седиште спие и возите. До 6 месеци спиеше во транспортерот после во седиште. Нема никаква друга побезбедна опција.
Патувањето Најбезбедно е во седиште и никако друго. Мајки имам прашање планираме да патуваме скоро 1000км пат во еден правец, бебе ќе е 11месеци во септември, ќе прошетаме 4-5дена и назад.ќе сме сместени во хотел. Да споделите искуство совет како да се изведува патувањето најсмирено. Бебе спие навечер после 21-21.30ч со едно будење за водичка може е до 6ч без будење. (Досега вака ако менува поната незнам) Е сега прашањето ми е како да постапам дали да е се спремно па да тргаме да успие во седиште и да ја оставам (ако спие) да спие до сабајле во седиштето дека сепак 9часа најмалце пат е тоа со се граници. Се плашам за кичмата на беба плус се поти во седиште , а ако ја будам на 3часа дали ќе заспие и да немаме плачќи. Секој совет е добредојден
Стави тетра за главичката и грпчето. Ако планирате да возите ноќно време и ако не ви прави проблем за заспивање во кола може да тргнете пред да биде време за спиење па да си заспе по пат. Кога патуваме никогаш не ги будам на 2 или 3 - 4 часа за да станат дека се во седиштето или транспортерот. Секогаш е кога ќе станат сами тогаш, ако има потреба правиме пауза на некој паркинг, бензинска. Ем за по вц, кафе, сок, јадење, пресоблекување и пак продолжуваме.
Фала ви. Мислите ако не се буди повеќе сати пример 6/7 (можно е и невожможно да е незнам тоа ) да не ја будам нема гајле од седиштето значи? Се плашам дека ќе е на седиште за грбчето нешто да не се заколи појма си немам вистина првпат дека планираме да патуваме, а вака до 2сати сме патувале ама не е љубител на седиште.
Седиштето ако ти е со повеќе позиции направи го нслегнсто кога ќе заспие. Или ако ти е ризик дека нема да заспие во седиште, заспие го дома и префрли го во кола.