Требаше ден порано, ама маж ми има работа и навечер накај 2 ќе тргнеме. Се надевам нема да имаме проблем. До сега секогаш продолжувала во кола да спие.
А во колку ви е приемот во апартман? Не ми е мене за малава, она спие во седиште а и да не спие пак си седи, мене ми е да не окапеме на граница..нас ни кажаа што можеле ќе направат за побрзо да нè примат, ама тоа пак може ќе е 13ч по грчко, не верувам да е порано.
Па од 15ч, ама ни рекоа ќе не примат порано. Е сеа да ти кажам и мене ми е највеќе за на граница, ама вака кога сме тргале секогаш брзо сме проаѓале, дали 20минути сме чекале.
Мајки, препорака за некое место во Србија за со бебе 8 месеци? Може да има и базен за мама да се опушти, неколку дена се во прашање
Здраво мамички! Сега во септември прв пат ќе патуваме со бебето на подолг пат околку 1200км бебето ќе има 2ипол месеци скоро 3 , па некако се плашам да не е многу мало за толку долг пат
Обавезно ќе правите паузи по пат. А бебка ќе си биде мирна во кола и ќе спие. Тој период до 3-4 месеци мојата го спиеше цел пат. После 4-5 месеци не сака ни 5 км во кола.
Во октомври искочи една ситуација фамилијарно дека треба да летаме саат ипол, ќе бидеме 4месеци точно, ќе прашам наредна недела и на педијатар ама искуството што вика? Ок е толку мало бебе прв пат во авион? Некои препораки или искуства што треба да знам ако се решам да одиме.
Jas so prvoto patuvav bez problem eden od najlesnite letovi za razlika od toj na 2 godini sto bese ludnica.Samo cucla ili da jade na poletuvanje i sletuvanje i toa e toa
Хотел Тонанти - Врњачка Бања, Мона - Златибор, Сунце - Соко Бања, хотел Стара Планина итн. Во Србија ќе најдеш сигурно нешто, барем за спа туризам е супер дестинација.
И со двете ќерки сум летала на 3 месеци, лет од 5 часа никаков проблем. При полетување можеш само да дадеш да цица, шише млеко или цуцла и при слетување.
Ако си и за приватно сместување, знам еден смештај преубав во Сокобања. Планирам есенва да одиме пак ние. Смештајот е со посебна дневна, посебна кујна голема, спална посебна со креветче за бебе, чисто ептен и нема што нема: даска за пеглање, пегла, што ретко има во смештаи.. Плус Сокобања е убава за шеткање ептен. На бањи и спа си одевме во Сокотерме. Сакавме во Сунце ама таму требало доста уназад тогаш да се закаже поради гужви. И во Врњачка исто бевме во приватен смештај (апаратман во Хотел Pegaz). Спа и храна немаш нормално во цената, ама си доплаќавме ако сакавме да користиме и имавме попуст дека сме сепак во хотелот сместени (иако приватно). Патот до Сокобања е супер, до Алексинац е автопат и после 30тина мин макс до Сокобања.. за 3ч од Ск таму бевме.