Не ми е познато ова tuctuc . Пробај го и баш сподели, ме интересира како ќе си задоволна. Имаме ние уште време до кашички.
Здраво, прв пат треба да патувам сама со малото со авион, мм ќе е веќе во земјата каде што ќе патуваме, ќе патува посебно пред нас. Дали треба да вадам полномошно за детето додека е уште тука и кај се вади?
Сакаме после нова година на викенд со бебе, предлог хотел/апартман во центар во Охрид добар за со бебе? Да не е ладно само се мислам... сакаме да прошетаме, а таму за со количка е супер. Или некој друг предлог?
Имав и во друга тема напишано, ме интересира како сте поминале прв пат во авион со тодлер? Детето треба да се врзува со појас? Што ако спие како ќе се изведи тоа? Зошто се работи за ноќен лет ..ако го разбудам ќе се пукне од плачење
Јас патував прв пат сега скоро, летот беше околу 14:00 и цел пат го преспа. Моето е уште под 2 години па во скут ми беше и така се врзува и детето на твојот појас. Се изнатрча на аеродром и немаше дневна дремка па спиеше по пат како полетавме се до пред слетување, скоро 2ч. Ако е навечер летот без гајле ќе спие уште поубаво. Јас симнав и видеа песнички на youtube да имам за секој случај ако не спие.
Мајки препорака за некој убав хотел во Врњачка Бања и искуство ако сте биле зимен период? Немам одено на спа во Србија, а сакам да смениме ем да сме на термални води.
Исто ќе прашував пријатели беа и во Соко бања и тоа предложија како втора опција и ние бараме хотели пукајте со проверени
Доколку сте флексибилни за дестинацијата, еве јас со тазе впечатоци ќе ти ја препорачам Куршумлиска Бања (хотел Планинка). Има повеќе базени, во сите температурата е 33-35 степени, има 2 солени соби, 4-5 сауни, парна бања и голем број третмани. Убаво е новогодишно украсено, некои вечери има и жива музика во фоајето. Има и убава игротека. Е сега, хотелот си е пензионерски, ама ние кога бевме имаше уште 3-4 дечиња. Сосема доволно за друштво Нема ништо во околината, па ако сакате да шетате, нема да биде соодветно. Ама ако сте за термална вода, одмор и уживање, што би се рекло да не излезете од хотел, супер избор. Спојлер Врњачка бања е преубаво, јас би ја препорачала за потопло, сончево време. Има каде да се шета, да се помине повеќе време надвор. За хотел во Врњачка немам некоја препорака, ние бевме во Фонтана, ама пред година ипол беше, се имам заборавено. Памтам само дека имаше голема игротека и мнооогу деца.
Фала ти, го разгледав и местото ќе го имаме во предвид за понатака она ќе е речиси годинка, не можеме многу да ја бањаме, па сакам и да има кај да прошетаме. Секако ако не завее некој снег па да не ни отидеме. Освен Тонанти друг не ми се допадна на Врњачка, а и се е испозафатено за Јануари. Разлистав по темиве многу ми се допадна и Мовенпик на Фрушка гора што го имаш споделено, ама многу ни е далеку за сега.
Ако барате поблиску и Соко Бања ви е добра опција. Најголемиот дел од патот е автопат, а убаво е и за шетање. Ние во друг хотел сме биле, ама следно дефинитивно би оделе во хотел Сунце. До Врњачка има малку мрцварење од пола пат негде, натака.
Здраво мајки, среќна нова година и среќни празници Сакаме со бебчето (9 месеци има) да одиме негде да прошетаме на 3, 4 дена, може и тука во Мк, Грција или Србија (прочитав и за предлозите претходно за бањите во Србија, ќе имаме предвид). Имате некој предлог? Ако може да споделите искуство. Фала мн