Најубави месеци за патување со бебе ти се првите 6, дури уште не сте почнале со цврста храна, особено ако е на доење, не се замараш со спремање каши, миење прибор. Уште подобро во првите 4 месеци, бидејќи повеќе спијат, после им се зголемуваат будните прозорци па може нема да сакаат да се возат во седиште, како моиве.
Јас сакам Шпанија да одиме летово со бебушот. Летавме Минхен кога имаше два месеци, топ поминваме, на враќање беше жустро ама првите 10 мин на полетување. Таму Минхен го скапав по возој, метрос, автобуси, уште во вселенско летало шо не ги пикнав Мирно бајче си беше во количка, по цели деној шетавме на студот, ама беше многу мал, спиеше цело време во количка, сега ми е да не се измалтретираме многу ... Е сега кажете ми за со бебе од една годинка како на плажа, колку време ги изложувавте на сонце, капење и слични ствари. Се си мислам да не го изнастинам во вода како шо немам осет за некои работи
Кога имаше синко точно една година бевме Грција крај август, сонцето не беше толку јако, а имаше и облачни денови. Ние во глобала одевме на плажа до прва дремка, па спиеше во хотелот, после дремка ручек и пак на плажа. За бањање имавме земено базенче, во море не сакаше многу првите две години. Има и од оние гуми со стреа, за мали бебиња се топ. Го мачкав со 50+ фактор, плус купаќи и капа со ув заштита и во сенка цело време освен кога влегувавме во вода. За со бебе секогаш бирај природна сенка ако имаш опција. Повеќе обрни внимание да не изгори, за настинување не можеш да го настинеш освен ако не одите ептен мај/крај септември. Мада за Шпанија не знам да ти кажам, ние на Грција сме верни . Сме оделе и почеток на јуни и топла била водата и сум го бањала, верувам Шпанија е уште потопла.
Најубавиот одмор ни бил кога имале по 1г. Ние одиме сабајле на плажа под сенка, после на јакото сонце спиеше дремка , пошо Турција одиме и има таму игротеки и внатре се вртеше еден саат , па после ручек пак со UV костуми на нив и капчиња одевме на базен.
Zdravo zenski, planiram za dve nedeli da patuvam so bebeto so avion, bebe ima 4 meseca,ova ke ni bide prvo patuvanje so bebe, pa da mi kazete vase iskustvo, dali lugjeto imaat tolerancija ako bebeto place, ovie 10dena mi e malce placlivo pa sega vo misli mi e kako ke pomineme vo avionot, i sto e dozvoleno za bebe da se nosi, kolku mleko e dozvoleno da se nosi bidejki e na adaptirano, fala vi unapred
Нема да го успиваш додека сте на чек ин и чекате туку тек кога ќе полетата, од самиот звук спијат убаво. Препорачливо е да цицаат или имаат цицла/шише додека се полетува и слетива. За другите ич не ка мисли, и они биле деца или имаат деца. За бебиња дозволено е вода во термос, витамини лекарства
Ние сме со цицање само, без цуцла и шише, кажете дали е дозволено при полетување да цица или бараат да е врзано со дополнителниот каиш и во вертикална положба?
Дозволено и препорачливо е дури да доиш на полетување и слетување. Бараат да е врзано бебето ама можеш и така да доиш не е проблем каишот, малце ќе го разлабавиш за да наместиш бебе во позиција
Да, секако е дозволено доење, и е препорачливо. Врзано е со дополнителен каиш за мајката, кој ти го даваат стјуардесите.
Каишот на бебето можеш лесно да го наместиш како ви одговара за положбата, не секое бебе може/смее да седи. Само совет, не успивајте бебе пред да се сместите во авион, најдобро ќе поминете ако го успиете за време на полетување
Мене ми сметаше каишот и го извадив, можда не е safe ама премногу плачеше и морав да ја гушнам со главата во мене за да се смири. Виде стјуардесата ми даде знак да ја закпочам и дигнав рака за ок и си продолжи јас нирмално гледав да си го смирам детето и ја држев цврсто во мене.
Мајки, кога се купува карта на WizzAir без чекиран багаж (само со една торба, рачен багаж) за мајка и бебе, дали во двете карти се вклучени два рачни багажи или само еден?
Фала многу. Имаш патувано со бебе и само со рачен багаж? Јас треба да патувам на 4 дена и се мислам дали вакви карти да купам. Мислам дека се ќе спакувам во ранец и торба за бебе. Но, сакам да слушнам и искуства на мајки.
Па не баш... реално бебе се валка и се пресоблекува често бар моите, секогаш резерва по куси,долги,пижами,бодиња,памперси мислам ако собериш супер.
Женски која е процедурата за излез со бебе без сопруг од државата, некоја дозвола од мвр се вадело плус што деуго од документи се потребни за грчка граница прашувам?
Мм кога беше сам со син ми само на нотар заверено моја согласност носеше. Тоа мвр да не е за разведени прв пат слушам.