На таа возраст е полесно. Барем не е многу голем за да бега и да прета, да пробува да стане и да ти избега. Секако ќе ти биде во скут, ќе се галите. И да поплаче малку не е страшно. Во однос на тоа гладен или не. Да не е доен доректно пред полетување најдобро, да не му се качи нагоре што би рекле при полетување. Инаку нема проблем и во телот на летот да доиш, некаде на среде да си темпираш. Даваат само обично спрејче са носе, се шприцнува пред полетување и пред слетување, за убаво да е отнато носето. Друго не ти треба.
Страв ми е само да не му е лошо од притисокот, па читав доење или цуцла помага (подголтнување), затоа мислев да цица. Нека е бесен, во смисла да пее и се смее, само да не му е мака и да плаче, од тоа ми е страв. Спрејот каде да го најдам, не ми се верува на авион дека ќе ми го дадат.
На моите никогаш не им било лошо од притисокот. На слетување малку поплакувале... ама ништо страшно. Не сум видела ниту на некое друго бебе да му се слоши, така да за тоа не се грижи. Под бесен не мислев ниту пеење ниту смеење, туку баш да се бори со тебе и да вришти за да шета низ авионот. Често го гледам тоа, а и сум се "борела" со поголемава за мирна да седи. Затоа реков помали е полесно, нема кај да бега. Спреми на телефонот музика или клипови за да му одвлечат внимание. Обично спрејче, физиолошки, доволно е. Само колку носето да е отнато.
Колку помало полесно, барем кај мене така беше. И мене ме советуваа да цица при полетување и слетување. И така правев, доколку сакаше баш тогаш да цица. Потоа си заспиваше. Немавме никаков проблем.
@bittersweet колку години беше најмалото кога си идеше лани за мк и како издржа толку многу долг лет? колку време траеше летот,секако се прекачуваш но мислев за последното качување
Dali Ima nekoj iskustvo so dete od godina ipol vo bansko? Dali da nosam kolicka ili ne? Ke Ima nekakva zanimacija za maloto?
Ја носев и на 4м и на 1.5г , ама во Боровец не Банско, немам искуство со деца за банско. Количка ќе ти врши работа ако е некоја што има добри текала за на снег ако не може повеќе да се измачиш. Занимација зависи кај сте сместени види во хотелот дали имаат детско катче.
во хотелот кај шо бевме ние сместени имаше игротека која искрено беше мн мн мала и тесна.А родители внатре не влегуваа. зависи и кој период ке одите.Ние бевме јануар ,снег имаше страшно мн така да незнам на толку снег колку ке ви користи количка(сем за внатре).
Најмалото 19 месеци, средното неполни 3 години и најголемиот неполни 5 и никогаш веќе не би тргнала на толкав пат сама со децата, ужасно си поминав, плачеа, не можеа да спијат, не можеа мирни да седат, едноставно не им пријаше летот. Мелбурн - Дубаи е 14 часа летот, Дубаи- Скопје е 5 часа летот. На враќање малку поарно си поминавме, помирни беа, не плачеа, како да знае дека дома си одат.
Мајки, искуство за патување со бебе 6 месеци до Солун или Софија на ден? Имаат ли таму моловите соби за доење, за пресоблекување и дали издржале пат за натаму-наваму?
Ние во Софија го носевме на околу 2 месеци. Патот добро го поднесе, а моловите имаат соби за доење. Барем во тие два/три кај што ние бевме. Едит: сами ние не сме биле на ден. Обично со преспивање одиме, за да не му се фати многу пат.
Majki moze prasanjevo ne mi e za ovde,neznam dali ima soodvetna tema. Treba da patuvam so malata za Ch.Bez mm.Pred nekoj den go zema pasosot na malata i prasa vo policija dali treba polnomosno da napravime deka ke patuva so eden roditel.Kazale ne treba.Da ne ja zafrkneme rabotata..iskustvo nekoja majka.Dali da napravime polnomosno?!
Јас имам патувано сама со големата, не ни бевне бевме венчани со мм тогаш. Немаше проблем никаков(и покрај различни презимиња со детево) и мене никој ништо не ми побара.
Мене не ми е баш прекрасна Два пати бевме и смрдеше многу од пелените на децата, едвај чекавме да цица и да излезам... плус и мажи влегуваа дури жените ги пресоблекуваа децата