Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На патувања со бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од friendy, 11 јуни 2012.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Исто и нас не ни бараа ништо.
    Ќе поминете супер без гајле :)

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Така се погодило. Џам беше ние кога бевме!
    За влегување мажи и мм влага :) и сам одеше да менува :) штознам, освен делот за доење, делот за пресоблекување не ми е само за мајки :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.760
    Тоа да, ама ми нема смисла ти го доиш маж внатре! Маж ми си излезе така кога имаше една. А два пати крш беше, изгледа се имаа струпано пелени и баш корнеше :worried:

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ама за доење друго сопче имаше одвоено од ова за соблекување.

5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ima i kaj nas takvi sobi i nikogas ne sum vlegla da dojam vnatre. Sednuvam vo kafic, naracuvam bilo sto i dete cica. Se pokrivavme so pelena tetra za da ne se vrtka na site strani da gleda i so mene da si pravi muabet, sega poretko, cicanjeto mu trae celi 3-5 min.
    Nekako sube mi e, edvaj ako e itno vleguvame da smenime pampers, inaku za doenje nikako. Retko koga cisto sum nacekala da e, ili mirisa premn ili rasfrlani hartii nasekade ima...

На MACKICA1902 и eli25 им се допаѓа ова.
  6. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Фала ви девојки. Штом вие и помали сте оделе, значи нема што да му ја мислам јас толку :)

На kukla21, Ano и eli25 им се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Најубаво е да се јавиш на аеродром и да прашаш. Има број за контакти на страната нивна, ќе те поврзат со пасошка контрола и тие таму најправилно ќе ти одговорат.
    Не знам мене не ми е логично да изнесеш дете од државата без полномошно од другиот родител. Верувам дека на членките не им побарале, ама се си мислам дека се работи за некој пропуст.
    Ние син ми го пишавме со различно презиме од нас, излегувавме неколку пати од земјава, Грција, Бугарија, не правеа проблем, ништо не ни побараа, ама сега за Швајцарија и ние треба да одиме, се јавив на аеродром и ми рекоа обавезно да носам интернационален извод на родени.
    Зборот ми е, дека може многу пати да те пуштат, еднаш да се најде некој цепидлака и да ти направи проблем, затоа убаво распрашај се.

Последна измена од модератор: 10 мај 2018
    На Chantal, emkaemka, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @stevemila побарај на страната на мвр, јас лани кога гледав не требаше полномошно, треба само ако детето патува со трето лице

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Da treba. Jas patuvav sama prviot pat za germanija i mi pobaraa i vtoriot pat za avtsrija isto.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кога поаѓате на пат со бебе? Како го вадите до кола? Одма во седиште го ставате и тоа продолжува да спие или го држите во раце дур не се разбуди (оваа опција ми е хорор).

11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ние до сега два пати имаме патувано подолго првиот пат беше месец ипол старо вториот пат беше 5ипол месеци, секогаш будно беше кога тргнувавме првиот пат дека беше многу мало со цицање одма заспиваше и скоро цел пат го преспа, а вториот пат имав спремно песнички видео што ги гледа на телефонот и во седиштето песничките пуштени си гледаше и си заспа сам.

12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.526
    Нас секогаш замислата ни беше во спиење да ѝ смениме пелена и само да ја префрлиме во кола, ама никогаш не ни успеало. Се будеше и така ќе ги завршевме сите ритуали и тргнувавме на пат. Сѐ зависи колку цврст сон има.

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А во раце ја држиш? Дека викаш цица и заспива.
    Кажи како снимаш видеа на тел?

14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Кога беше месец ипол да во раце пошто тогаш малку да поцица му беше доволно да заспие и одма си го ставав во седиште, не се будеше си продолжуваше да спие. Видеата ги симнувам прво на лаптоп преку ју туб данлоадер после со кабелче префрлам во телефонот. А искрено за сега ме фаќа и мене малку страв 10 месеци ќе биде кога ќе одиме сега крај на мај во Грција дали ќе доседи ама ќе се опремам со играчки видеа и се надевам дека добро ќе поминеме.

На emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Неколку пати како идеме до Белград ( другите места кај идевме и идеме се неполни 2-3ч пат и почесно е ) и секогаш темпирав да патуваме после 18.30-19ч период кога малиот заспива навечер. Ем не му реметев сон, спие и темно му е во кола ( надвор ). Првите пати кога беше под 6мес ќе го нацицав и ако заспиеше ќе го ставев вп седиште полека. Во текот на возењето бидејќи е нели ноќен сон како и дома ( пелена нема мењање нели, освен ако се покака, но до сеа се немаше десено ) и си спиеше тие 4ипол-6ч ( полека возиме зашто ноќе е сепак ) и кога ќе закенка мм ќе подзастанеше и ќе го земев во раце, ќе цица дур вози и си презаспива, па ќе подзастане да го вратам во седиште.
    И поголем кога беше над 6+ исто вака патувавме. Писледно беше на 9ипол-10мес и тргнавме покасно 20-20.30 само што изеде вечерата и во кола цицаше и заспа. Сакав да сменам и се враќавме денски...се покаав ми идеше да вриштам и плачам на глас. Цел пат стани-седни во седиште. Па сака во раце, па плаче, па нејќе во раце, таман сум го стаила во седиште плаче са го земам, па досадно не му се седи итн цел пат раце ми отпаднаа и 100 пати застанавме.
    Ако го држиш во раце цел пат ќе се укочиш ( зависи колку е долг патот ) и на малата нема да и е удобно па и ќе се препотите.
    Видеа не ти вршат работа едино акп детето не ти е научено 2ч да гледа во екран. Нас недпзволувам толку гледање во екран, башка и мојов поеќе од 30мин и не го занимаат ни цртани ни спотови.
    Еве сега пак ќе идеме за Белград ( го давам за пример зашто најдолг пат со кола ни е заразлика кд останативе места ) и пак ноќе ќе патуваме шосле 19ч.
    За Берово неделава ќе идеме ама ќе темпирам денската дремка кога му е после 09.30 таман 2ч дур спие.

На Seduction, emkaemka, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Слично ко што кажа Софи. Чекам да му дојде време за дремка, му давам да цица пред да тргнеме, потоа директ во седиште во кола и само што тргаме тој си заспива. Кога беше мал знаеше да го преспие цел пат. Сега ќе се разбуди после 1,5-2 часа, ќе направиме пауза па после му пуштам песнички и сме стигнале. Ова за релации оддалечени од 2-5 часа, подалеку не сме биле со бебе, ама денски нема шанси да се нафатам. Најдобро е ноќе.

На emkaemka, eli25 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Фала девојчиња. Не можам да појдам кога и е ноќното спиење. Ќе стасам во грција уште во зорите и ќе пукнам надвор без смештај. Мислев кон 4 сабајле да појдеме, ама носењето кон кола и ставање во седиште не знам како ќе биде. Држење во раце не ми е опција. Налет укочување, небезбедно е.

Клипчиња не ми требаат за да гледа, да слуша :) не давам тв ни јас. 15тина мин е ок :)

На sofi2107 и emkaemka им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.760
    А не заспива кога ќе се повози малку? Мојот така прави и затоа не го мислам многу многу.А и сме го преместувале исто нема проблем, ама сега секое дете индивидуално си е.. Сепак и ние би тргнале порано па ќе се фати Космосот па после 14 ни е смештај...

едит- чекај вадите дете од седиште во раце и возите? Или лошо разбрав... Јас така не би .

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Космос на враќање :) Кога и е термин за спиење, спие. Инаку не. Преместување боже сачувај. Одма се размтдува. Ваљда темно ќе е, па ќе спие.
    Летавме касно према скопје, ама ја заспав на аеродром и до дома не мрдна. Дома цицна и продолжи. :)

20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Обични сме тргале наутро. Нацицан натокмен и во кола. Малку ќе погледа и ќе си заспуе. Кога ќе му дојде време за цицање/јадење обавезно се застанува. Имаку ми има заспивано нанпр. Во количка и без никаков проблем сум го префрлала во седиште и обратно. Јас би стокмила дете за пат (и онака гледам да му е удобно) па ако не е разбуден, само би префрлила во транспортер/седиште. Ама пак ќе речам мојов не е проблематичен.

На BabyStyle, kukla21, sofi2107 и 2 други им се допаѓа ова.