На шопинг сами или во друштво?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од kristii, 11 септември 2011.

1. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    .. :^) ..сама...не сакам да створвам обврска на некој да иди со мене а да не му е интересно....
    ама ако одам по нешто специјално да купам е тогаш со мене идат девојките од синовите,нели 6 очи гледаат поубаво од две....едноставно ради оценка и критика... :fubar: .

2. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Несакам сама на шопинг, потребно ми е да чујам и второ мислење :) ...Најчесто одам со мама:$ . Таа најискрено си ми кажува како ми стои , и ем ќе ми помогне во изборот :D

3. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Со уште некој е подобро, да ти кажат реално како ти стои.
    Обично одам со дечко ми или со другарка.

4. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Сама нема шанси глупо ми е. Секогаш сакам да имам друштво поинтересно ми е, а и сакам да слушнам друго мислење. :)

5. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    па речиси секогаш одам со мајка ми со неа имаме ист вкус и секогаш ми помага во изборот :$

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.936
    сама.... понекогаш со сестра ми..но најчесто сама..си пробам нешто во бутик си видам како ми стое го купувам или не зависи и готовоо.. а не да ме лаже некој е мн ти е убо па ова па она

7. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    Во друштво ,ми треба мислење :)

8. The.king

The.king Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    138
    понекогаш сама а понекогаш и со некој кој искинал два пара кошули повеќе од мене

9. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Сама. Дефинитивно.

Не сакам некој да ми виси над глава, со некои излишни коментари, зашто си сакам време и мир, на раат да си буричкам низ закачалки. :D

Друго, ретко кога ми треба нечие мислење, низ годиниве си изградив стил и дефинирав вкус, така што сама го проценувам парчето, потпирајќи се на сопствената дефиниција за префинетост.

Е сега, во исклучителни случаи, кога купувам нешто поспецифично, ја барам мајка ми, нејзиниот совет ми е најдраг, а и тука некаде сме со вкусовите дека таа најмногу влијаеше на изградбата на моите преференци воопшто!

:)

10. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Најчесто пазарувам со мајка ми, иако немаме ист вкус сепак искрено ми кажува како ми стои. :)

11. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Па кога како..Шопингот секогаш ме опушта безразлика дали сум сама или со друштво..Во секој случај поинтересно е со друштво,барем јас така мислам :)

12. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Па во шопинг најчесто со мајка ми.Иако имаме различни стилови сепак најмногу ме советува за материјалите и дали ми прилега убаво или не.

13. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Или сама или со мајка ми.....Доколку јас нешто сум си бендисала , не ми треба друго мислење , најважно е мене да ми е убаво , јас да се чувствувам убаво а не на другите , па лицемерии , триста глупости.Со мајка ми нај убаво ми е , знам дека нејзините коментари и забелешки се секогаш најискрени :)

14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Се сложувам со тебе...Истото е и кај мене... :)

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    најубаво сама- да не ме замара никој, и до кога сакам да си шетам и каде :)

16. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Или сама или со мајка ми.. А со другарки во никој случај :!: Еднаш бевме со другарки и ништо што бендисав не си купив... Де било жолто а не портокалово, де нешто друго било поубаво, де не било квалитетно, де било скапо .. Триста чуда :) Од тогаш само со мајка ми и сама си одам :D

17. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Сама одам само ако веќе имам одбрано. Инаку безвеза ми е да се шетам така без муабет. :D
    За шетање и разгледување обично сум со мајка ми или со една другарка. Другарка ми морам да ја пофалам дека е девојка која досега не направила некоја модна утка па секогаш знае да даде добар совет и често се случува да ја послушам.
    Со татко ми или со дечко, другар немам отидено и не би сакала машки да водам со мене а и не познавам некој момак кој многу сака да се шлае по продавници. :wasntme:

18. hiddengirl

hiddengirl Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    На шопинг одам со баба ми. Најинтересно си поминуваме, никогаш не се меша во мојот избор и ми купува се што сакам. :D

На LittlePinky, Alegriaa и sofijanoka им се допаѓа ова.
  19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Во друштво е можеби поинтересно,но сама барем никој не ме брза,никој не ми вели `Ејјј,не таму,дојде овде ке одиме`.И ако не сум сигурна околу мене има милион консултанти. :D

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.718
    Допаѓања:
    38.441
    Ретко одам во шопинг. Кога одам, маж ми е со мене. Со другарки не одам, бидејќи тие знаат да претераат со шопинг. Влегуваат во сите бутици. А јас тоа не можам да го трпам.