1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На шопинг сами или во друштво?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од kristii, 11 септември 2011.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Одам барем со една другарка, ми треба мислење. И секако, другарката мора да има фешн сенсе за да ја повикам. :)

2. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Секогаш сама.
    Јас сум човек што бесконечно може да шета по продавници и кој може часови да копа по рафтови. И иако многу другарки рекле дека сакаат шопинг, никој не издржува со моето темпо па на по две продавници цивкаат дека се уморни.
    Само еден другар ми бил погоден за шопинг, многу ми фали зошто сега ретко го гледам ама кога ние ќе излезевме знаевме по цели денови да ги утепаме така и имаше разбирање за мојата потреба опсесивно да душкам парфеми и пробувам тестери и ми даваше колку што ми треба време во парфимерии, што не се случило со никој друг.
    Ми фали. :worried:

3. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Најчесто одам со друштво, но најмногу сакам да одам сама. Сакам да си одделам доволно време за гледање на она што ми треба, а понекогаш кога сум во друштво не можам. И затоа ќе почнам сама да си одам :D

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Кога одам `онака` одам најчесто чопоративно и тоа е океј зошто тогаш не ни очекувам да купам нешто, ако се најде нешто- супер, ако не, нема штета :) Ама кога одам со намера да купам нешто конкретно одам со само една другарка зошто ми се свиѓа нејзината искреност и тоа што не и е срам да ми каже дека личам на мечка во нешто што не ми стои :D Бидејќи не се разбирам многу во штикли и капути (што се вика до вчера носев патики и јакни), тогаш ја мкнам мајка ми со мене да ми каже дали тоа што сакам да го купам е квалитетно или не, да не фрлам пари за џабе. Кога купувам козметика најчесто одам сама зошто незгодно ми е да ме чека некој подолго време додека јас ја барам баш таа нијанса на кармин или лак што сум си ја замислила :)

5. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Доколку имам парички во џебот не е битно дали ќе бидам сама или со друштво. :lol:

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.855
    Допаѓања:
    17.959
    Преферирам сама, зашто не сакам некој да ме чека додека на раат разгледувам, а и ретко да ни се свиѓаат исти нешта кога излезам со друштво.

7. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    2.267
    Зависи кога како :lol: Некогаш со друштво, некогаш сама

8. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Последниве две, три години, се почесто сама. Штом земам плата се знае, со брзи чекори на шопииинг. :D

9. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Па често се дешава да бидеме излезени некаде и онака сосем спомнтано да ми се допадне нешто и да го облечам, секако не веднаш да го купам.па во тој момент прво се служам со огледалото, потоа со сопственото мислење, па на крај со оние што се со мене.Ако ми се допаѓа, барам пари и си го купувам.Со мајка ми најмногу излегувам кога е нешто ептен испланирано, и иако жената знае многу да ме изнервира при изборот, секогаш со помош нејзина го одбирам најдоброто :)

10. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Сама.Со друштво ретко бидејќи сите си имаме различни стилови,вкусови. Не сакам да ми се мешаат или да ме брзаат додека разгледувам.

11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    66.719
    Најчесто сама, не сакам да ме брзаат, а и сама си знам најдобро што сакам и што ми прилега. Се нервирав порано кога ќе отидев со некоја другарка и она после некои саат - два ќе шетање ќе почне ајде побрзо, види колку е саат... (ако не бидам сигурна 100% дека тоа што го купувам ќе износам и ќе ми се свиѓа и понатака, нема да го купам).

12. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Најчесто сама,ретко со мајка ми.

13. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    со една другарка секогаш одам зошто секогаш ни се допаѓаат исти работи и се што сум куоика со нејзе за ништо не сум се каела потоа :)

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    ретко одам сама, секогаш има некој со мене :D

15. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Преферирам во друштво :) Поинтересно ми е

16. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Со 1-2 другарки. Кога сме повеќе да поинтересно ни е ама па не стасуваме, се влечеме наваму натаму. Вака ниту се брзаме, ниту пак се влечеме. :)

На Coco-Chanel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    81.665
    сама или со дечкоми, но најчесто сама не сакам никој да ме брза сакам се да разгледам
    :lol:

18. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Поубаво ми е сама. А многу често и разгледуваме со другарките па ако нешто ми се допадне по некој ден одам и си го купам. Ама подобро ми е сама оти премногу мислења и коментари даваат ен тоа ова не ова тоа и ме бунат така. А вака сама на мира си разгледам си пробам и си одлучам.

19. cute-32

cute-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    346
    Со другарка ми. :)

20. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    На шопинг најчесто сама. Никој не ме побрзува и со текот на годините знам што ми прилега најубаво на моето тело, па така добро знам што сакам :)