На шопинг сами или во друштво?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од kristii, 11 септември 2011.

1. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Во друштво секогаш одам на шопинг.Така ми е подобро,сепак кога купувам нешто сакам да чујам и друго мислење околу тоа како ми стои облеката или обувките.А најчесто си одам со другарка ми бидејки таа секогаш најискрено ми кажува дали нешто ми прилега или не,и секогаш е расположена за претурање по облеката и знае да го најде секое затскриено парче. :)

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.246
    Допаѓања:
    34.636
    Со друштво.

3. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Сама!

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245

Не критикувам,ниту сакам да се карам,но јас во пријателки не верувам.Најубаво со мајка ви.Поискрен одговор од неа нема никој да ви даде или пак сестра.Секогаш тука за вас и најискрено ќе ви кажат дали тоа навистина да го купите или не,дали ви прилега или не.А пријателки како пријателки секогаш се љубоморни една на друга.Колку пати така сум купила нешто навистина прекрасно,некое фустанче,панталона и ''пријателката'' моја ќе рече дека не и се допаѓа,но што е најтрагично таа прашање дали оди на шопинг еднаш годишно,па наоѓа маани на другите.Толку ме изнервира,што буквално во очи и го треснав тоа. |( А јас неа воопшто не ја прашувам за совет.Сакам да ти кажам дека и нешто прекрасно да ти стои таа ќе вели дека не и се допаѓа.Немај многу доверба во другарки,се ќе направат за да те уништат.

На kjukli, butterflysk и srcence1607 им се допаѓа ова.
  5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Сама или со мајка ми. Со другарки кога и да сум одела, сите убави парчиња сум ги оставила зашто нив не им се допаѓале а на мене совршено прилегале и што е најтрагично после неколкку дена отишле и истите ги купиле. Веќе не идам со нив. :)

На Srckence22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Srckence22

Srckence22 Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Сама, затоа што знам што сакам и знам да проценам дали ми стои или не. Водење другарки е тотално погрешно бидејки може да те наведат да купиш нешто што воопшто не ти стои само за да го скратат времето на шетање затоа што им се здосадило да шетаат.
    А, секако понекогаш и злонамерно може да те наведат да купиш тотално погрешно парче гардероба. Верувам сега сите ке кажете моите другарки се искрени и тоа никогаш не би го направиле, ама и за дечко викаме дека не би не изневерил се додека не го фатиме со друга.
    Заклучок, верувајте им семо на своите очи бидејки тие никогаш нема ниту да ви ласкаат ниту да ве излажат.

На kjukli, LittlePinky, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Шопингот со мајка ми секогаш лошо завршува,имаме премногу различен стил :D Одам со другарки или дечкото го малтретирам :D При изборот никој не може да ми влијае,си знам што најдобро ми стои.

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Одам често или сам или со другар. Со женско никако... :x

9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.095
    Допаѓања:
    136.759
    Не сакам да сум сама коа одам на шопинг, сакам бар уште една личност да има со мене, мразам било кај да одам сама.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Најчесто со друштво и по долгото шеткање по продавници се седнува на кафенце и трач партија во град. :smirk:

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.983
    Допаѓања:
    327.654
    Од сама ми нема поубаво.Знам што сакам,што ми треба и додатни совети од страна не ми требаат.Мм иде некогаш со мене ради друштво ама само ме гњави.Ова она бла бла стоело не стоело и на крај завршуваме со кавга.

На kjukli и Bridget им се допаѓа ова.
  12. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Кога идам со другарките 3-4 саата не ми бегаат и на крај ништо. А коа идам сама за пола сат и не можам да се однесам. :D

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Зaвиси дo рaспoлoжение и дo тoa дaли сум тргнaтa дa купувaм рaбoти штo вистинa ми требaaт или пoвеќе дa се шеткaм и рaзгледувaм пa aкo ми фaти нештo oкo дa купaм. Вo втoриoт случaј преферирaм друштвo, и oбичнo слушaм кoментaри, не ми пaднaлo нa пaмет декa oд љубoмoрa ме лaжaт, ептен детски ми е тoa некaкo. Нo aкo си се дoпaднaм вo нештo мнoгу, тoгaш ни Гoрниoт дa се симни не ме рaзубедувa декa не ми стoи. Сaмo знaм кoј не сaкaм дa гo нoсaм сo себе сo сигурнoст ]:) пa кaкo влегувaме вo тргoвски секoј пo свoј пaт и се нaoѓaме нa крaј зa кaфе. Мaж ми, сигурнo. Дa не пoчнувaм зoштo и кaкo, мнoгу е :D

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    2.655
    Со тато!!

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Sama normalno,toa vreme vooedno go koristam i da se opustam bidejki za mene sopingot e to,ne mi treba nekoj so mene da vleckam pa maka mu bilo pa se brzal nekade pa na sekoe da me prasva uste na kolku mesta ke odime ili ke setame NE,nesalam nekoj da me masira nitu pak jas nekoj drug,isto taka ne mi treba nekoj za da ,mi kazva sto mi sedi i kako mi sedi toa mi sozdava pritisok,sovrseno znam sto mi sedi ubavo i sto treba da kupam...

На kjukli и senza.parole им се допаѓа ова.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Е браво Миме87 како јас да сум го пишувала ова, и јас исто како тебе мислам и правам од збор до збор, најубаво сама , често се случувало да сум со другарка а исто ко сама да сум, де таа ќе биде расеана нешто де ќе се кара со дечкото на тел и ќе биде со мене само како фигура без да ми даде помош .

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Друштво.За помош во изборот на облеката :)

18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Сама. Или со мајка ми. Не можам да одам со другарки по продавници. Абе ме нервира кога ќе земат парче облека кое не им стои, бараат искрен совет, ќе им кажеш дека не чини, ќе објасниш и зошто и на крај ќе го купат, пошо нели ти им љубомориш, па лажеш. Посебно најдобрата пријателка, која не може никако да прифати критика. А мене не ми треба никој да ми кажува како ми стои некое парче облека. Си го знам стилот, што ми стои, што не. Дури и без да пробам си ги погодувам работите.

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.815
    Допаѓања:
    173.219
    Исклучиво сама!
    На раат гледам, на раат пробувам, плаќам и магла.
    Кога и да одам со другарка, ништо не купувам.

20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    дефинитивно сама....уживам...кога и да сум со друштво без разлика со кој или ќе ме препишманваат или ќе ме разубедваат:@....така да сама ми е најубаво и бидејќи шопингот е една врста на релаксација уживаам во долгите прошетки по продавниците