На шопинг сами или во друштво?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од kristii, 11 септември 2011.

1. B.Waldorf

B.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    33
    со мама,најубаво :D

2. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Со другарка :) И со мама секако, иако она не ме сака баш како нејзин придружник. :$

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    секако дека со другарка е убаво ама кога со мајка ми заедно одиме на шопинг она секогаш знае да одбере квалитет,материјал па и понекогаш ќе донира малку повеќе пари ќе те почасти нешто плус :lol: сепак поубаво е со мајка ти

4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Или со другарки или со мајка ми , сепак таа и да имам пари пак нешто ке ме почасти пххххх :Р

5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.248
    Со мајка ми секогаш :D , најубо ми е со неа, ќе ми кажи секогаш дали ми стој убо или не, или ако не ја бендисва фаца ќе ми напрај :D , а и секогаш ме почастува нешто плус :P

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Најмногу сакам на шопинг со татко ми... кога се двоумам меѓу две работи завршуваме со купување на двете :lol: :lol: :lol:

7. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    6.643
    Многу сакам сама да одам на шопинг зашто коа ке си се видам у огледало, сама ако си се допаднам значи убаво ќе се осеќам во тоа парче облека, но најчесто одам со мајка ми затоа што знае да донира и повеќе од планираното ;)

8. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Со татенце :inlove: , но ако тој не е слободен тогаш одам сама. Што има поубаво од тивкото разгледување на облеката и долгиот разговор со непознатата продавачка, без било кој да те брза? :lol:

9. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Со другарка.

10. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Со друштво.
    Едно што не сакам никаде сама да шетам, друго сакам да слушнам мислење за нештото и од друга личност иако моето мислење е пресудно. :)

11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Па сама во никој случај, или со другарки или со мајка ми, или сите по дома фамилијарно. :rofl:
    Прво и прво онака, помош при избор, второ да ми каже некој како ми стои според него (додуше мене ако ми се свиѓа и вака и онака ќе го земам) и трето да имам со кој да зборам, ќе спобудалам сама по пат ако не отворам уста. :lol:

12. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Сама секогаш. Не ми треба некој друг да ми кажи што ми стои а што не... Уф само колку добро знам сама што ми стои :D и често го правам вистинскиот избор :)

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Категорично давам глас за сама на шопинг.
    Јас сум таков тип на човек што кога ќе влезе во една продавница не излегува, додека се' детално не проучи, не разгледа и не го простидуира секое можно парче што ми фатило око. И тука нормално следи процесот на пробување, кој зависно од моето расположение може да трае ептен долго и да ги уништи и последните останати неврони кај оној што е со мене и ме чека. Дефинитивно не сум тип кој едноставно го пробува парчето ради реда или евентуално не го ни пробува, и без никакви церемонии го купува.

Сакам да бидам сигурна дека сум го направила вистинскиот избор и дека навистина тоа што сум го одбрала ми стои, а не по некое време да ги жалам парите особено ако се работи за нешто поскапо.

Како и да е, никој не е должен ради мене да се заморува во секоја смисла, за да јас си правам ладила на мозокот. Поштедени сте сите околу мене, јас одам сама на шопинг!

( А кога ќе размислам, јас и во еден обичен маркет се задржувам саат време за неколку работи, а не па на друго место. Пример кај рафтовите со житарки и семиња, јас дремам пола саат минимум за на крајот да земам 1 витанова и кесичка сончоглед :| )

На Edie.S и mims-89 им се допаѓа ова.
  14. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Сама на шопинг никогаш не одам,јас мора со некој да зборам,дали на телефон или во живо,битно друштво да имам.
    Најчесто одам со сестрами или некоја другарка,а цело друштво не се собираме и не купуваме заедно :)
    Би одбрала со друштво ама само една девојка,не повеке :)

15. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Сама на шопинг можеби некогаш да кога ќе бидам поголема ама сега не.Почнав сега се почесто да си одам со другарка инаку понекогаш и со мајка ми одам зависи кога како.Неможам сама некако досадно ми е + глупо сама да се шетам по град нз неможам да замислам.Така да бирам друштво за шопинг никако сама.

16. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Прво стално си носев другарка или мајка ми. Бидејќи ме беше срам.
    А сега најубаво ми е кога сум сама, знам точно што сакам и што ми се допаѓа, а коментарите од типот на : Другата си ја купи, подобро ти стои. и слично, нека си ги зачуваат за други.
    :)

17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
    Во последно време сама одам на шопинг, бидејќи со мајка ми имаме различен вкус, а другаркиве ги мрзи да шетат по сите бутици.
    Кога не можам да се одлучам за нешто, барам некоја другарка да ми даде совет,ама претежно сама одам. :)

18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сама ми е најубаво. На тенане, нога пред нога си шеташ и си комбинираш. Не треба да чекам никого, да се бркаме низ продавница, чекај сега јас да пробам па ти. Вака раат. Кога ми се случило да одам со другарка, никогаш не си купувам ништо. Со другарки за разгледување само.

Ама си ги сакам и шопинзите со мајка ми. Со неа иде, идеме за чизми се враќаме со 40 кеси. Само во последно време ми изгуби кондиција, ќе морам да ја тренирам малку повеќе. Шала на страна, иако имаме за некои работи различен вкус, сепак се снаоѓаме.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Никогаш не одам сама,секогаш ја водам со мене најдобрата другарка. :) Така е поинтересно и позабавно.

20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Во последно време се’ почесто одам сама и некако поубаво ми е. На раат си разгледувам, пробувам и никој не ме масира да си одиме.

Инаку, често одам и со дечко ми, добар критичар е и ми кажува искрено што ми стои, а што не. И да појаснам, сам изразува желба да шета со мене, никогаш не сум морала да го терам или да го молам да дојде. И обожавам да одам со него во шопинг, далеку повеќе отколку со другарка/и. Со другарки се натегаме, ај ваму, па ај таму, па чекај ова да го пробам, па мислење 2 саати дали да го купи... Немам живци за тоа.

А сакам да шопингувам и со снаа ми. Добро ми го знае вкусот, а и јас нејзиниот, па неретко си правиме друштво при шопинг и никогаш не ме напнува непотребно. Брза е при купување, исто како и јас, па ако нешто ни фати око уште на почеток, купуваме без мислење, па после одиме на кафе, на ручек и така ;) Некогаш завршуваме за 1 час, а некогаш 5 часа се шлаеме по продавници :D

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.