Форумџика на годината

На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ај еден поздрав до твитерџиите тука, бидејќи многу сакаат да читаат на фемина потајно, за јавно да не хејтаат :D Дојдете де, не сме мажомразачи, а и нема да ве поткажеме дека сте на фемина, анонимно ќе биде 8-| Ако сте се пронашле во некоја од спомнатите категории, знајте, сами сте се ставиле таму, никој не ве посочил ;)
    Дојдете, образложете ни кој ќе ни го менува уљето во кола, дали е само провокација, или самите само толкава улога си давате себеси во машко-женските односи?

На Осе, sweet-cherry, buba4e89 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Пратиш и Твитер ле? :lol:

И јас имам акаунт, ама не сум го користела со години... а и тогаш, заради протести го направив :angel:

3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Многу се напнав искрено периодов. И со Србија случаевите, и кај нас со Прилеп случајот, со јавна соба, со сите исповеди на медуза, за крај тазе еве и Еван Рејчел Вуд излезе конечно за Мерлин Менсон. Емотивно се исцрпив, ужасната сум, зошто цело време се чувствувам како да сум во некоја стега, затоа што зборуваш зборуваш зборуваш и пак како за џабе да зборуваш. Ти зборуваш за едно, тие се запнале јас јас јас. Како пиштол да им вперивме и да им викаме признај! А си зборуваме за жртви, за страдањата од тоа да бидеш жена. Они пак ама јас, јас... Еве ќе земеме медали да им доделиме зошто не биле злоставувачи на жени, затоа што во моментов тоа е најбитното на свет. Да ги изолираме тие мажи што не се злоставувачи прво, па после ќе зборуваме што да правиме со жениве што се злоставувани.
    Зборуваме како е да бидеш жена, со што се соочуваш, тие пак јас. Како да е само насочено кон мажи. Барем јас бев крајно револтирана од жени. Како викаат, не очекувај да те разбере некој што не газел во твоите чевли, или што не носел штикли :D

На Mishela, Оленка*, dayla и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Смеешш .. и многу тешко ќе ти биде првите денови.. ќе плачеш ќе гледаш луѓе како ти вртат грб,како некој зборува одрстрана (луѓе кои лечат комплакси). Ќе бидеш бесна,ќе се срамиш,на моменти ке полудуваш. Ама ќе ојакнеш.Ќе сфатиш кои луѓе се вистински со тебе и во добро и во зло. И за неполн месец ќе излезеш од тоа многу посилна,ќе знаеш на кого да му веруваш, ќе се заврти тркалото со некоја работа ќе те облеее среќа. Секое лошо за добро ее, што и да е ќе помине. Како што кажав и претходниот пат што и да ти е потребно можеш слободно да напишеш ќе те сослушаме и ќе те охрабриме. Можеш и во ЛП. Овде сме со тебе. ТИ НЕ СИ ВИНОВНА <--- запомни го !

На Осе, bicycle, spacegirl92 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Те разбирам потполно... ако ти е за утеха.
    Не можам да се запрам да се шокирам.
    Иако 'знам' каква е ситуацијата, и кој е очекуваниот отпор, и кои се вообичаените обиди за релативизирање, и пак и пак се вчудоневидувам секој пат кога ќе се соочам со некоја небулоза.

На моменти се осеќам скроз беспомошно...

Од друга страна пак, сеуште имам надеж дека може да се подобри ситуацијата.
    Може не веднаш, може не драматично, ама мора да изодиме барем чекор напред.
    ... си велам...

Ми е жал за младите, ним барем да ги едуцираме.

На kravce, Annath, mode-kristina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Тouché :inlove:
    Благодарам што го сподели тексот на Румена, секој нејзин збор е секогаш на место (y)

На WildMk, kravce и mode-kristina им се допаѓа ова.
  7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    Готово мина и ова нема веке вести за овоа ке се забра за 2 месеци и пак ке се отвори група, како кога беше лани кога ја тепаа девојката оние дивјаците пак се на слобода ги пуштија, овде само во Македонија станува сензација за народо да има што да си праве маабет, во меѓувреме го наоѓаат полицаецот кој вршел семејно насилство и убил дете, банана држава.

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.560
    Не е ништо поминато за жал. Постои српска група во која се споделуваат девојки од кај нас, зашто манијаците се префрлија во таа група, која брои повеќе од 20.000 членови, ако не и повеќе. А мислам дека се паралелно и на други мрежи, особено на dark web.

На mode-kristina, honey.11 и theowndemon им се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    И што постигнуваат со тие слики, глупаци, вверувам дека се или 50 годишни или 14 годишни, омаложивање на женскиот род ништо друго. Досадно и е на децата дома изгледа што имат онлајн настана..

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.913
    Допаѓања:
    171.759
    +1
    Секогаш на овие теми се напнував сега сакам само да избегам и да не читам, да не знам ама знам дека не е добра опција то. Па уште увреџени ради парола. Преку веќе.

На dayla, sweet-cherry, Ambrosia и 6 други им се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435

Те гушкам, за муабет сме сите овде, издржи девојко, не се срами.
    Глава горе.:hug:
    Да не ти е гајле што зборуваат за тебе, луѓето и без тоа ќе зборуваат, ако не за тебе тогаш за други ке зборуваат.
    Тоа што го прават, не кажува за тебе каква личност си, туку за нив.
    Барај помош од психолог, и запомни, не си сама.

На staycalm, dayla, mode-kristina и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    1.457
    Биди силна, сите сме тука за тебе.
    Ти не си виновна за тоа што се случило, виновни се оние кои споделувале слики од тебе. :hug::hug::hug:

На WildMk, mode-kristina, spacegirl92 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ќе не има на вести после 2 и пол.

На crimson, Ambrosia, LadyD и 3 други им се допаѓа ова.
  14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    kravce ако и после претходниот одговор требаше повторно да ме прашаш „кој дел ме погоди“...огромно разочарување. Не смее да се прави муабет на теми освен ако не си истомисленик, не смее да се протестира за некои работи освен ако не си согласен, зошто пак ако не си согласен, ќе те погодува текстот, ако те погодува текстот по автоматизам си шовинист...... Навистина дојдовме до вакво нешто?

Мене не треба да ми кажуваш што е, тоа треба да го пишува. Џабе е што јас знам дека Ландолфи е мајстор, ако обичниот читател нема поим, а впрочем, текстот не беше наменет за мене или тебе, туку за читателот кој има право да знае дали чита анализа на таква тема од стручно лице или од лаик. Па тука имаш вадење „а што треба јас да имам за да пишувам против шовинизам“, па не знам што со тотално промашување на поентата. Од мислење до психоанализа има разлика.

Ама не мора да се бориме за исправно, тоа никако. Смее само да се каже она со кое сите би се согласувале. Дури и ќе се преминува преку недозволиви работи само затоа што оди во прилот. Тоа што прави поголема штета зошто сите оние кон кои беше наменето го извадија од контекст токму затоа што немаат поим која е, тоа нема врска. Битно ние да си се лајкаме...

Пристапот е многу важен.

Патем, после реакциите, пак ќе повторам дека е пишано барем што е. Чекор напред. Тоа што ми беше поента делумно е направено.

15. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Малку се запрепастив читајќи некои работи. Убедени луѓе дека е почеток на некоја нова сорос организација или дека опозицијата била вмешана, дека приказната на ана е измислена за да дојде до..не знам што.. Безброј теории на заговор прочитав. Не сакам да верувам дека ни за ова не излегле само заради партии.... Не е можно....

На Bezimenka90 и WildMk им се допаѓа ова.
  16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.241
    И како на протест?

17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Ми се приповрати од коментарите на мажињата на социјалните мрежи по повод настанот а и протестот кој се случи денес.
    Тие мажи се нечии сопрузи, татковци, синови.. Јас би се срамела мој близок такви коментари да пишува.

На Ambrosia, dayla, mode-kristina и 12 други им се допаѓа ова.
  18. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Veni, vidi, vici.

На Summerbaby, buba4e89, mode-kristina и 2 други им се допаѓа ова.
  20. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    31.348
    И јас читав.. :puke: Не мислеа дека до таму ќе стигни работата.
    Мислеа ќе помини како лани.
    Малку му е ова.

На buba4e89, mode-kristina, LadyD и 9 други им се допаѓа ова.