На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    ^ скроз си во право. Се подисплашиле. Не ми ни текна дека може заради тоа да им се сите негирања на ова.

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.763
    Допаѓања:
    21.468
    "Некако многу наоблечени протестанткиве денес, изгледа само на инстаграм знаат да си ги тртат голите газови, ку*ви во одбрана на ку*ви, нудат некој попуст? " итн итн... :|
    И ај после да не ти пукни душата од мака во колку мизерно општество живејме, со уште помизерни едноклеточни амеби во него. Добиваш нагон да ги стрелаш сите со ред и ич да не ти е жал.

На Hellobeautiful, Мачкетина, Ambrosia и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Skorpija99

Skorpija99 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    4.801
    20210203_163445.jpg
    Човеков ова го споредуе со јавна соба,како девојкиве таму за продажба да се.
    Ми се згади искрено кога прочитав.
    Дно од луѓе.

На Amellie13, tinka-mace, pikabu5 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.255
    Допаѓања:
    189.560
    Ова на пример не е срамота:emo:
    Ништо срамотно не кажа, мислење си кажува. Демократија. И мува не го лази. И жена му/мајка му може му аплаудираат:x

На Summerbaby, Nausicaa, mode-kristina и 3 други им се допаѓа ова.
  5. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Затоа преголема почит кон Путин, кратко и јасно кажа човекот дека секоја жена/девојка, која ќе биде нападната, обид за силување, навредувана и малтретирана од страна на секое машко битие, има право да го убие и да не одговара кривично воопшто.

На *Amethyst*, Amellie13, Осе и 19 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.301
    Секако убиство во самоодбрана не се казнува.
    Топла вода измисли Путин.

На ☆P!nselsp!tze☆ и Lella им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @OmniaVanitas види, не те рачунам дека не си истомисленик, ама не ми беше јасно твоето прашање. Колумна пишува Румена, во многу колумни не е ни наведена професијата на колумнистот. И Венко Андоновски пишува колумни. И Трендо. Пишуваат новинари, писатели, па и астролози, на најразлични теми кои не се поврзани со сферата на нивната професија. И тоа се само нивни ставови и мислења.
    Проблемот со Румена беше што дирна некои на социјалниве мрежи со мислењето,па одма побрзаа да ја исмеваат. Заслужи ли? Ете тие беа тригрд што би се рекло, мене ме интересираше зошто ти прашуваш. Не мораш да ми одговараш, искрено не ме интересира повеќе

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И ќе си дозволиш некое животно да ти го смени животот за 360 степени и да те направи убиец?
    Ќе ме нападне некој социопат, ќе го убијам и ќе продолжам со животот. Па може и некоја улица да се преименува по мене. Путин :fubar:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Сама одговори на прашањето кое мене ми го поставуваш. И го одговорив, на неколку наврати.
    Навистина немам што повеќе да додадам, ако претхоните два мои постови не беа доволно јасни.

10. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Затоа јас веќе не читам коментари. Реакциите ми кажуваат се`. Поголемиот дел реагирале со „Ха-ха-ха“, а тоа јасно кажува какви се коментарите.

Начекав еден коментар кај Ана кој гласеше вака: „Сликај се ти пак во бикини, па после плачи“. Аха, ми текна и на уште еден: „Убаво рекле старите, покриениот газ никој не го плука. Иако не ги отворив, сепак ми се појавија два коментари. Посебно ми се повраќа од жени кои имаат вакви размислувања. Таквите како едвај да чекале да се случи вакво нешто, па фрлаат камења на „неморалните“ жени, а и се удираат во гради како се тие најдомаќинки, најчесни, жени на место...

На Alisa22, Осе, ☆P!nselsp!tze☆ и 6 други им се допаѓа ова.
  11. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973

Во Русија да, во Македонија НЕ.

Ти ќе бидеш убиец, а другиот жртвата, со оглед на нашиот правен систем како функционира.

На eliesaab, tinka-mace, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Некаде прочитав текст дека потеклото на Public room започнало во Италија и дека Анонимус откриле дека голема мафија стои зад таа соба. Голем број на слики на деца и девојки биле најдени на тој сајт како и нивни инстаграм профили.
    Кога и како траело не знам, но сајтовиве малку знаат да испревртат и мислат дека од таму почнало па се проширило.
    Пишуваше дека се почнало од формирањето на самата апликација и откривање на истата за постоењето од страна на народот.
    Ако пак ми излезе, ќе го постирам баш.

Од друга страна,не е ништо стивнато и завршено.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.301
    Искрено, не би сакала да е мртов тој што ме силува, уште помалку, би сакала јас да го убијам.

Се' што сакам е да знаат луѓе дека е силувач.
    И тие што ме знаат и мене и него, ги предупредувам да внимаваат.

На mode-kristina и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    ^ во право е honey.11
    Во македонија дури и во сопствен дом ако нападнеш насилник, крадец, ти можеш да одговараш дури и оштета да му плаќаш ако го повредиш. Многу, многу има да се работи на овие теми...

На buba4e89, Amellie13, Осе и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.636
    Читам на Фејсбук коментари за случајов и за протестот, страшно, трагично и неверојатно е какви работи пишуваат мажите. Само два или три коментари прочитав саглам. Тие луѓе се нечии сопрузи и родители. Како ги гледаат своите жени и како ги воспитуваат своите деца? Не ми се верува значи. Разочарувачки.

На WildMk, Angie1432, mode-kristina и 4 други им се допаѓа ова.
  16. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    975
    Допаѓања:
    269
    Нема врска. И ние имаме закони за самоодбрана.

Понатаму зависи од адвокатот каков ти е.

Единствено што знам, во САД правото е порелаксирано: дека можеш да убиеш натрапник дури и да не претставува смртна закана.

Последна измена: 5 февруари 2021
  17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Пред некое време поставив прашање дали некој се заангажирал да постапи со адвокат по случајов и пошто не добив ниеден одговор тоа го сфатив како “не”.
    Но, еве што се случува кога токму адвокат е жртвата. https://a1on.mk/macedonia/video-protest-za-javna-soba-mi-go-spodeluvaa-telefonskiot-broj-i-mi-baraa-diskretni-sredbichki/
    З
    начи има решение, може да се најдат сторителите, ако се потрудиш доволно. Сите жртви да постапеа вака, немаше да дојде до ова дереџе.

На mode-kristina, WildMk, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Да да, адвокатка и тинејџерка имаат ист третман по институции. Баш толку лесно било.

На *Amethyst*, tinka-mace, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    1.943
    Во другите земји постојат transition houses каде што може женски од насилни бракови/врски да живеат 30дена дури да се снајдат. Зборот ми е кон што треба да целиме, некое подолгорочно решение. Кај нас едвај пријателка ќе ти отвори врата, ако е некоја постабилна личност, а такви се бројат на прсти.

20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564