На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Discussion in 'Општи дискусии' started by black-angel, Jan 26, 2020.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

^ скроз си во право. Се подисплашиле. Не ми ни текна дека може заради тоа да им се сите негирања на ова.

2. christinnn

christinnn Форумски идол

"Некако многу наоблечени протестанткиве денес, изгледа само на инстаграм знаат да си ги тртат голите газови, ку*ви во одбрана на ку*ви, нудат некој попуст? " итн итн... :|
    И ај после да не ти пукни душата од мака во колку мизерно општество живејме, со уште помизерни едноклеточни амеби во него. Добиваш нагон да ги стрелаш сите со ред и ич да не ти е жал.

3. Skorpija99

Skorpija99 Истакнат член

20210203_163445.jpg
    Човеков ова го споредуе со јавна соба,како девојкиве таму за продажба да се.
    Ми се згади искрено кога прочитав.
    Дно од луѓе.

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ова на пример не е срамота:emo:
    Ништо срамотно не кажа, мислење си кажува. Демократија. И мува не го лази. И жена му/мајка му може му аплаудираат:x

5. honey.11

honey.11 Истакнат член

Затоа преголема почит кон Путин, кратко и јасно кажа човекот дека секоја жена/девојка, која ќе биде нападната, обид за силување, навредувана и малтретирана од страна на секое машко битие, има право да го убие и да не одговара кривично воопшто.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Секако убиство во самоодбрана не се казнува.
    Топла вода измисли Путин.

☆P!nselsp!tze☆ and Lella like this.
  7. kravce

kravce Форумски идол

@OmniaVanitas види, не те рачунам дека не си истомисленик, ама не ми беше јасно твоето прашање. Колумна пишува Румена, во многу колумни не е ни наведена професијата на колумнистот. И Венко Андоновски пишува колумни. И Трендо. Пишуваат новинари, писатели, па и астролози, на најразлични теми кои не се поврзани со сферата на нивната професија. И тоа се само нивни ставови и мислења.
    Проблемот со Румена беше што дирна некои на социјалниве мрежи со мислењето,па одма побрзаа да ја исмеваат. Заслужи ли? Ете тие беа тригрд што би се рекло, мене ме интересираше зошто ти прашуваш. Не мораш да ми одговараш, искрено не ме интересира повеќе

OmniaVanitas likes this.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

И ќе си дозволиш некое животно да ти го смени животот за 360 степени и да те направи убиец?
    Ќе ме нападне некој социопат, ќе го убијам и ќе продолжам со животот. Па може и некоја улица да се преименува по мене. Путин :fubar:

WildMk likes this.
  9. OmniaVanitas

Сама одговори на прашањето кое мене ми го поставуваш. И го одговорив, на неколку наврати.
    Навистина немам што повеќе да додадам, ако претхоните два мои постови не беа доволно јасни.

10. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Затоа јас веќе не читам коментари. Реакциите ми кажуваат се`. Поголемиот дел реагирале со „Ха-ха-ха“, а тоа јасно кажува какви се коментарите.

Начекав еден коментар кај Ана кој гласеше вака: „Сликај се ти пак во бикини, па после плачи“. Аха, ми текна и на уште еден: „Убаво рекле старите, покриениот газ никој не го плука. Иако не ги отворив, сепак ми се појавија два коментари. Посебно ми се повраќа од жени кои имаат вакви размислувања. Таквите како едвај да чекале да се случи вакво нешто, па фрлаат камења на „неморалните“ жени, а и се удираат во гради како се тие најдомаќинки, најчесни, жени на место...

11. honey.11

honey.11 Истакнат член

Во Русија да, во Македонија НЕ.

Ти ќе бидеш убиец, а другиот жртвата, со оглед на нашиот правен систем како функционира.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Некаде прочитав текст дека потеклото на Public room започнало во Италија и дека Анонимус откриле дека голема мафија стои зад таа соба. Голем број на слики на деца и девојки биле најдени на тој сајт како и нивни инстаграм профили.
    Кога и како траело не знам, но сајтовиве малку знаат да испревртат и мислат дека од таму почнало па се проширило.
    Пишуваше дека се почнало од формирањето на самата апликација и откривање на истата за постоењето од страна на народот.
    Ако пак ми излезе, ќе го постирам баш.

Од друга страна,не е ништо стивнато и завршено.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Искрено, не би сакала да е мртов тој што ме силува, уште помалку, би сакала јас да го убијам.

Се' што сакам е да знаат луѓе дека е силувач.
    И тие што ме знаат и мене и него, ги предупредувам да внимаваат.

mode-kristina and buba4e89 like this.
  14. OmniaVanitas

^ во право е honey.11
    Во македонија дури и во сопствен дом ако нападнеш насилник, крадец, ти можеш да одговараш дури и оштета да му плаќаш ако го повредиш. Многу, многу има да се работи на овие теми...

buba4e89, Amellie13, Осе and 6 others like this.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Читам на Фејсбук коментари за случајов и за протестот, страшно, трагично и неверојатно е какви работи пишуваат мажите. Само два или три коментари прочитав саглам. Тие луѓе се нечии сопрузи и родители. Како ги гледаат своите жени и како ги воспитуваат своите деца? Не ми се верува значи. Разочарувачки.

16. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Нема врска. И ние имаме закони за самоодбрана.

Понатаму зависи од адвокатот каков ти е.

Единствено што знам, во САД правото е порелаксирано: дека можеш да убиеш натрапник дури и да не претставува смртна закана.

Last edited: Feb 5, 2021
  17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Пред некое време поставив прашање дали некој се заангажирал да постапи со адвокат по случајов и пошто не добив ниеден одговор тоа го сфатив како “не”.
    Но, еве што се случува кога токму адвокат е жртвата. https://a1on.mk/macedonia/video-protest-za-javna-soba-mi-go-spodeluvaa-telefonskiot-broj-i-mi-baraa-diskretni-sredbichki/
    З
    начи има решение, може да се најдат сторителите, ако се потрудиш доволно. Сите жртви да постапеа вака, немаше да дојде до ова дереџе.

mode-kristina, WildMk, Annath and 5 others like this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Да да, адвокатка и тинејџерка имаат ист третман по институции. Баш толку лесно било.

19. winnie02

winnie02 Истакнат член

Во другите земји постојат transition houses каде што може женски од насилни бракови/врски да живеат 30дена дури да се снајдат. Зборот ми е кон што треба да целиме, некое подолгорочно решение. Кај нас едвај пријателка ќе ти отвори врата, ако е некоја постабилна личност, а такви се бројат на прсти.

20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол