Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    До средината на 20тите...
    Ама на 18 законски е прифатено дека имаш доволно контрола врз импулсите, за разлика од способноста претходно.
    Не ги измислувам јас законите... за жал... или ваша среќа :D

2. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Не знам зошто ја правите споредбава сеуште, малце дегутантно ми е да мериме чија траума е поголема.

На Tanjamm и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Нема ништо дегутантно во желбата прво да се заштитат мали деца...
    Инстинкт имаме кој 'не тера' да се грижиме за мали деца, кученца и маченца... да ги заштитиме.

4. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    И тоа нема врска со споредување кој колку страдал и каква траума имал, посебно за жртви на некакво насилство. Се разбира дека секој кој доживеал нешто такво ќе носи нешто со себе до крајот на животот, не ни може да се спореди едноставно, секој човек или дете различно би се носел.
    И не зборувам за деца / жени, туку зборувам општо за сите луѓе. Не ми има никаква смисла дискусијава на која жртва и е полошо.

На mode-kristina, Tanjamm и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Има разлика.
    Детската психологија е поинаква од онаа на возрасните.

Читај, ќе видиш.

*Не на кој му е 'полошо', туку какво е влијанието кај малолетници, какво кај полнолетни.

6. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Вајлд, ај сролај еден џоинт, легни си и искулирај. Поентата е на место, али темата ти е утната.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Вие ја почнавте дискусијата, јас само се надоврзав :lol:

8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    Вакви слики се објавуваат на кајгана форум во темата тражам девојка за една вечер каде да ја најдам, јавна тема споделено слика од девојче со гаќи пред огледало со име и презиме..

На GirlLove и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    43.214
    Не требаше да отворам.
    20210517_234820.jpg

10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    31.347
    :puke:
    Каква болест :x Лелее..

Скролав сега малку низ форумот, ми се згади шо видов, дувло на манијаци, педофили.
    Ни ми се верува каков форм постоел.

На Need for Speed, GirlLove, mode-kristina и 8 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    На GirlLove и Dominik им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Кој има желба нека го изгледа видеово.
    Се разботи за 14годишно девојче од Канада, кое си одезеде животот поради случувања како овие на Јавна соба.

*Напомена - видеото е вознемирувачко

На Summerbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    13.030
    Јас еднаш на фб видов споделена фотографија на девојка од Кочани, со име и презиме, број и дека се секса за пари. Така беше напишано. Девојката беше легната на кревет, и се гледа лицето, и дека е гола, а од мажот се гледа само виснатиот стомак додека има секс со неа, и по неговата фигура се забележува дека е некој што може татко да и биде. Кај нас да функционираше законот, ова немаше да се случува.

14. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Вознемирувачки е и фактот дека делиме воздух со такви... ама не ми е чудно, на темава какви мислења прочитав од членки :x

На buba4e89, spacegirl92, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Случајно поминував покрај ТВ додека се емитуваа вести на Сител. Започнало судењето за случајот Јавна соба, па седнав да слушнам до каде е постапката. За неколку минути се шокирав. Адвокатот на прво обвинетиот во случајот која патем е жена, да жена, изјави дека станува збор за сензитивна тема и немало доволно докази против нејзиниот клиент бара да се почитува правото на презумција на невиност. Ќе се трудела максимално за негова слобода.

Ако не сте доволно шокирани адвокатот на второ обвинетиот изјави цитирам "подобро илјада злосторници на слобода отколку 1 невин во притвор".

Во превод имале здравствени проблеми и бараат укинување на протворот.

Прво, да, имаат здравствени проблеми со мозокот, ама се надевам дека нема да ги прогласуваат за луди за да не лежат во затвор туку дома.

Второ што ми падна во очи е адвокатката, побогу жена на жена волк. Како не и е страм да се застрами што застапува педофили и изроди на општеството чија цел била јавно омаложување на 100ци ако не и повеќе девојки, со крајна цел омаловажување на сите жени како припаднички на тој пол. За која пара си ја продаде душата? Се надевам нити еден клиент нема да ти стапне во канцеларија.

Како трето, што мислат адвокатите со изјавиве, свесни ли се? Нормални човечки суштества со здрав разум не би го изјавиле ова.

И тука ќе застанам бидејќи сум страшно изнервирана и гневна, на сите, и на институциите и на изродите што застанаа и сеуште застануваат во нивна одбрана. Изгледа време е да се самораспуштиме како држава. Кога не бива, не бива не може со сила.

На noteforself, dipsidipsidipsi, Nausicaa и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.337
    Допаѓања:
    182.239
    Адвокат мора да има за секого, па дури и за ѓаволот:|.
    Се надевам ќе ги осудат, за памет за други, за адвокатот мање битно.

На WildMk, Mikha4, mode-kristina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Знам дека треба за секого да има и за тужителот и за обвинетиот. Ако не се нафати никого државата доделува. И секако дека ќе ја штити странката која ја застапува, ама и тоа има граница кога се работи за очигледен виновник.

Поентата ми беше дека адвокаткава изгледаше горда што го застапува, насмеана како да и се паднала 7ка на лото, а не како да брани очигледен злосторник. И со цел разум бара да се почитува правотп на презумција на невиност се додека не се докаже спротивното.
    Ок, почитувам, ама нејзиниот клиент е администраторот т.е. креаторот на групата јавна соба. Ако не му била целта споделување на незаконски објавени содржини и јавно омаловажување на девојките, што не ги одстранел тие што започнале со истото или уште подобро самиот да ги пријавел. Целта му била дружба, жити се? Каква дружба?

Јас знам дека за тешки случаи адвокатите добиваат екстра credits, ама се си има мера, а и 2та адвокати ги поминаа границите на нормалното со самото однесување во судницата и надвор од неа кога го даваа изјавите. Неможам да најдам целосна снимка ама ако пребарате на Google "Јавна соба" сигурно ќе излезат исечоци.

А да, како тргнало ќе им извадат од болница потврди дека се луди, и ќе си седат неколку месеци во домашен притвор и пак по старо. Ни нуклеарка не не оправа веќе.

На noteforself, Nausicaa, mode-kristina и 7 други им се допаѓа ова.
  18. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Истото си го помислив и јас. Нема пари на светов што би ме натерале да бранам такво створење , премногу се изнервирав кога ја видов уште па окезена . (wtf)

На mode-kristina, Need for Speed, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Адвокатот е должен да го брани својот клиент или да го одбие случајот кога ќе му се понуди. Платени се да ги бранат, шо очекувате?
    И оние кои убиваат човек се застапувани од адвокат кој исто така е човек и може да биде убиен, па ете…
    На крајот на денот, сите бираме професија со која можеме да се носиме.

На WildMk, Jana06, mode-kristina и 2 други им се допаѓа ова.
  20. blue_lady

blue_lady Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    27
    Од каде очигледен виновник? Зарем човек не е невин се додека не се докаже спротивното?
    Имам многу за пишување на темата јавна соба но очигледно нема да поминам добро на форумов ако го направам тоа.
    Да ни нуклеарка не не оправа сите морални вредности се испревртени затоа нема да не биде не поради некој лузери кој маструбуираат по такви групи, Па и една од "жртвите" до министер стигна и даваше изјави по телевизии како животот и кариерата и биле уништени ( трагедијата е дека не излажале ништо за неа ). Не златна со таа јавна соба излегоа други проблеми на виделина, домашното воспитување немањето на скрупули, ниту некакви морални вредности.
    Тебе дали те имало во јавна соба ? И ако те имало зошто те имало ?