Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Здраво на сите. Имам една голема несоумица во врска со дечко ми. Случајно додека ми покажуваше слика на телефон видов дека има цел албум со наслов телеграм и експлицитна почетна слика на албумот и тоа ми влеа некаков страв од тогаш. Инаку не му претурам по телефонот и не знам за што се работи па сакам да прашам дали ако има некаков профил сликите автоматски се слегнуваат или тој самиот ги презема. Некако од тогаш имам некоја грутка и нелагодност кога сум со него.
    Се надевам ќе ми одговори некој што знае за да знам какви чекори да преземам во иднина.
    Ви благодарам.

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.634
    Да му раскинеш?

На eliesaab, raww и Antebellum им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.343
    Допаѓања:
    13.469
    @Shy&Glam значи или си бил тој во овие ваквите групи или па му препраќале другари или некој друг.

Не да му претуруваш, туку фино лепо ќе си го прашаш од кај му се, ако е искрен ќе одговори ко што треба.

Нормално е што не ти е сеедно, заедно си со него, утре може фамилија ќе сакате да основате, а ти појма да немаш што он прави во слободно време и со какви гнасотии се занимава. У секој случај, заебано е и добро што си видела.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Па ако учествувал во нешто такво сигурно.

5. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42

Ми беше голем шок и да не излезеше да видам случајно никогаш не би му го зела телефонот и немаше да знам. Сега знам дека ќе ми биде тешко ама немам друго освен да се соочам со него и ако правел такви работи раскинување е единствена опција за мене.
    Ме чуди тоа што со мене и со сите мои е прекрасен и имавме големи планови, но не би можела повеќе да планирам ништо со таков човек.

На Ane_na_Bisera16, Осе и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.186
    Ајде вака на кратко, моментално телеграм го користат голем број на сексуални работнички и покрај тоа скандалот што беше кај нас, обично затоа што русинките немаат пристап до оние ППВ сервиси како онлифенс и останатите амерички, идат преку телеграм и договараат во директна комуникација или трети сајтови кои не се под америчка капа.

Значи може само плаќа за порниќи, ама сами од себе не се симнуваат, башка што телеграм профилите се многу непроверени и многу лесно и не-консензуални содржини може да завршат таму. Еве чиста статистика Порнхаб 70000 содржини пријавени минатата година, Онлифенс 10, и првите и вторите имаат верификација за возраст и идентитет. Иако Онлифенс имаат многу поагресивна верификација. Телеграм верификација нема, а дополнително и многу shady луѓе го користат за дрога/услуги/дип веб ствари.

Ама се согласувам со Гош, треба да го остаиш, пошто ако е стигнат до тоа да си ги чува у галерија, тежок дркаџија е у најдобар случај, у најлош случај си ги чува од скандалот до сега. Само немој да си глупа да паѓаш на првиот изговор шо ќе ти го каже, мажи лажат, сушат.

7. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.186
    Најбезболно ти е да му влезеш и да видиш шо праи на Телеграм, дали е у промо каналите на сексуални работнички па си симиња куродрвки, ако не е или ако нема телеграм е тогаш големата.

8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.343
    Допаѓања:
    13.469
    Ех, па така лесно и умешно знаат некои да се прикриваат и намерно да глумат фини дека се, нека не те чуди тоа. А во позадина да прават гадни работи.

Глупо е што ништо не ти кажал, значи криел, а ти сосема случајно си дознала. Чим крие од тебе, не е добро тоа. А си има причина поради која крие.

9. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Јас од тогаш како да се сменив. Не можам да го поврзам човекот што го познавам со тој човек. Не знам ни дали би можела да бидам со него повеќе ако излезе дека прави нешто повеќе од симнување слики. Дури и тоа ми е проблем.

10. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.041
    Допаѓања:
    52.411
    А што мислиш од кај му се сликите?

Да му раскинеш, дефинитивно. Говедо невоспитано.

На eliesaab, Tanjamm, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Никогаш не сум му претурала по телефонот. Мислам дека ако го прашам дури и да се обиде да ме излаже изразот на лицето ќе го издаде. Само се чувствувам многу повредено.

12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.041
    Допаѓања:
    52.411
    И симнување слики е доволно лошо.

На eliesaab, Tanjamm, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Времево е дојдено во никого доверба. Затоа и многу луѓе остануваат сами и толку многу разводи има меѓу паровите.

На eliesaab, Tanjamm, sino.o.oka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. EmporioIvankov

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.186
    Само така мислиш, знам луѓе што лажат ко да им е последно, другар имаше 4 швалерки и девојка, и никоја не знаеше за никоја...

15. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42

Од тогаш сум во неверица и собирам храброст да се соочам со него.

16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.041
    Допаѓања:
    52.411
    Подобро сама отколку да се најдеш во таква група гола на слика меѓу сите манијачишта.

На eliesaab, Tanjamm, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Исто мислам. Јас никогаш не сум испратила никому експлицитно делче од фотографија и дури и да не се ни обиде да направи такво нешто, мене ми е доволно што воопшто учествува во такви работи за да ме одврати од него.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.096
    Ако учествува, а веројатно учествува во најмала рака како пасивен посматрач, нема да разбере баш што е суштински проблемот. Ќе мисли дека си љубоморна и слично.

Искрено, објасни му со 2 реченици што е проблемот, ама не очекувај разбирање. На сите тие по групите им треба сериозна психолошка помош. И да, остави го.

Ужасно е тоа што го прават, со ужасен џган од мажи делиме простор, за жал.

На eliesaab, Tanjamm, noteforself и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42

Знма дека колку и да ми е тешко ќе морам да се соочам со него. Знам дека ќе ми се распадне целата слика за него, но тоа е. Подобро порано отколку да биде предоцна.

На Tanjamm, Осе и CameliaMiller им се допаѓа ова.