На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Заводлива фаца!? А како се сликате вие "нормалните" извини? Леле што читам :x:tmi:

На butterfly6223, ivi1987, Watermelon96 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Ќе имаш и ти ќерка ама во полошо време

На Ena05 и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Убаво ќе беше да беше така. Ама не е. Трагично е. Да и се случи вакво нешто на ќерка и, нејзе ќе ја искрши од ќотег.

На Nausicaa, faye, Ena05 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.742
    Ќотек, ќотек...
    Убаво имаше некој твитнато пред некое време, ние сме држава за стап!
    Само стап треба за вакви магариња како овие погоре што јавно со име и презиме се дрзнале да коментираат на фб. Наоѓање и ќотек немерен.
    Не постои на светов цивилизирана метода за едукација и начин како да се освестат ваквите болни примитивни умови. Со инка да им ставаш памет ќе им се излева назад од што се прости.
    И затвор ќе одлежат, ќе излезат и пута три ќе прават вакви глупоштини од инает!

Сме имале сигурно сите прилика да седнеме на иста маса со некоја ваква личност и да започнеме муабет на рандом теми. Не знам за вас ама мене секој пат одново ме фрапира фактот колку тоа може човек да е неинтелигентен, неедуциран, затуцан, со чудни бизарни сфаќања... просто се прашуваш кому тоа си згрешил што си се родил во оваа вукојебина.
    И залудно е да се крева дискусијата на повисоко ниво, на крајот се откажуваш и си ќутиш збунето.

На buba4e89, mkdvesna, pravnicka_2604 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.551
    Допаѓања:
    180.905
    :puke::puke::puke::puke:
    ми се поврака со те читам
    а од кај знаеш дека твоја слика не е ставена у групата онака нормалана профилна слика од фб или инста и одоздоле твое име презиме број и нека пише се прае чесна а се ебе ко штука
    може така???
    и после кој е крив ти???
    блак срам и арам си за женскиот род размисли малце

На Harper, ivi1987, Watermelon96 и 29 други им се допаѓа ова.
  6. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Ама она не се слика со заводлива фаца и гарант има заеднички профил со маж и. Ние распуштениците што се фураме со поединечни профили и слики без ролки што ставаме, кој ни е крив.

На butterfly6223, ivi1987, Watermelon96 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    И ќе бидеш добар родител со ова?
    Деца имаш?
    Ако имаш, жал ми е за нив.
    Ако немаш, уште отсега ми е жал ако некогаш ги имаш.

На Nausicaa, crimson, SofiMar_ и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Оној тип на женчиња што најголем успех во животот им е да прават најубава компир манџа меѓу комшивките и ако оди кај некого дома обавезно скен да направи прашина колку има. Дури и жал да ти падне малку.

На butterfly6223, ivi1987, Nausicaa и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    8.009
    Заради овие причини жртвите не пријавуваат насилство.
    Значи 1. Девојка има право да прати слика на својот дечко. 2. Дечкото не смее да ја злоупотреби сликата фалејќи се по другари или уште полошо да ја објави на социјалните мрежи. 3. Секој има право да се слика како сака и никој нема право да го навредува или идиотски да се однесува со него.4. Зошто вината на машките секогаш се намалува и вина се бара во девојките?! Значи ако машкото е агресивно и насилно во врска, виновна е девојката зошто таа го нервира. Ако машко изневери е ок и може да се прости зашто бил заведен од друга и тој нема мозок да размисли. Ако девојка изневери дечко тогаш таа треба да биде навредувана и омаловажувана зашто заведува други.
    5. Ако девојка е силувана тогаш таа е виновна зошто таа провоцира.
    Со вакви размислувања никаде не одиме! Поттикнуваме вина кај жртви, а остануваат неказнети насилници!

На Shugarspice, Feminka22, RainbowButterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.677
    Абе се е во г*з пеавено како што викаше шефицата моја. 80 посто од маживе во државата се тешки сељаци, без грам мозок, со самодоверба дека се рамни на Бред Пит, фраерчиња, што не им дале оргазам на жена у животот ама сите се големи е*ачи, им треба вакво нешто да им дига его. Не можам многу се нервирам, ми се иде се тоа на клада голи да ги ставам и да им се смеам у фаца до колку им е мал.

На Harper, buba4e89, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    А плачете после кога ве објавуваат на твитер и на фејсбук профили со илјадници следачи и цел народ ви се смее.

На RainbowButterfly и parrot им се допаѓа ова.
  13. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Мора заеднички профил, да не и текне на некоја заводлива да лајкне кај мажот, знаеш машко ко машко, толку му треба да збудали.

На Harper, ivi1987, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Секој ден само се' повеќе се згрозувам од тоа каде живеам.
    Уште повеќе ме згрозува фактот што со ваквите манијаци сме секојдневно во контакт, ама веројатно не знаеме.
    Ме ежи дури и помислата дека некој кој можеби го сметам за разумен или фин лик, може да е од ист калибар како и овие што се во групава.

Накратко за „вината“ на девојчињата.
    Друго време е луѓе, време каде присутноста на социјалните мрежи е еден од водечките фактори за прифатеност од средината. Не е правилно да ја губат сопствената личност во обид за следење на трендови, но не можам ниту да ги обвинам за истото.
    Ако јас не сум објавувала секој ден слики на социјални мрежи, тоа не значи дека сите сме исти.
    Или ако јас не сум испраќала интимни или било какви други фотографии во личен чет а кои би можеле да бидат искористени против мене, тоа не значи дека сите толку однапред ги размислуваме можните злоупотреби на истите.

Не знам дали има малолетни машки во групата, ама ако има за истите ја барам вината во воспитувањето од родителите.
    Многу, многу запоставени деца има од родителите кои вниманието кое не го добиле од нив го бараат преку пристапување кон булинг кон лица кои ги сметаат за послаби од себе.
    Но секако, тоа не треба да ги лиши од некаква казна за направеното. Во крајна линија, имаат мозок (ваљда) и треба истиот да се научат да го користат.
    А овие повозрасните во групата се причината поради која општествово нема да мрдне од мртва точка ни во идниве 500 години, за жал.

Последна измена: 27 јануари 2020
    На Harper, ivi1987, Nigredo Odor и 11 други им се допаѓа ова.
  15. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    :rofl::rofl::rofl: Ама тој е машко. Не е тој крив. Распуштеницата што место да чисти дома и да чува деца, замисли оди на работа, мажи да ја гледаат :o

На Harper, Nausicaa, thequeen95 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.578
    Да имав ќерка ќе ја искршев од ќотек..... сериозно ова. Ооо да ќе и викаш курво една, ја засрами, зацрни твојата фамилија. Уствари крива е твојата чесна глупава мамичка што не знаела како да те воспита.
    Така е бре луѓе, ќотегот и чувајте моралот. Правете деца да не се избрише Македонија од мапата, и нормално учете ги да бидат патриоти и озборувачи, честа на фамилијата на прво место, бидејќи вие децата не сте важни, важен е авторитетот на вашиот татко со интелигенција падната под нулата, на дното замрзната. Женските деца нормално, за работа низ дома, за мажи никако размислување, додека не одреди таткото, машките, е тоа е друга работа, продолжението на лозата на авторитетниот татко, да се гордее тато, е*и тоа дрољите, растурај, да се знае дека си на тато. Тато кога беше млад растураше, не дека сега не го брца никаде, ама скришно од жената. А мајката глупача невидена како погоре Сноубол, ќе мижи и ќе трча по мажето дури и да го спрема, и ќе се дери по децата од сопственото незадоволство.
    Значи жените како тебе имале една цел во животот, добро да се омажат и да родат деца, и тука завршува твојот живот, зашто за воспитување и не те бива, па ај ќе оставиме глупавиот татко да ги воспитува.
    И нормално заеднички фејс, и си честитате роденден меѓусебно, а ние не знаеме кој кому честита.
    Вечна и плодна Македонија :bow:

Подобро вечно сама да бидам, неголи да имам ваков маж.
    Јас праќам слики на еден, а не тој да ги праќа на други. Нејсе и јас си барам за возврат нешто да оплакнам очи. И да еднаш ме уцениле, ама мене не ми беше гајле, му дадов дури и дозвола, штета стравот беше поголем, па не ме рекламираше.
    Се што е за еден, не е за сто и еден.

На Asparagus, Ketchup, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Како може бе девојчињава да се поголем проблем, од женети мажи кои имаат деца и би требало да се зрели да пишуваат вакви гнсотии по интернет, тргнувајќи од фб што се не пишуваат и какви не вулгарни зборови користат за некои жени а на профилот се со слика и со вистинско име и презиме, не па во група каде што им е скриен идентитетот? Значи се споредуваат девојчиња во пубертет што пратиле слика на дечкото во доверба (не размислиле доволно добро за последиците и можат да си наштетат само СЕБЕСИ)со некој што свесно наштетува на малолетни девојчиња.

Последна измена: 27 јануари 2020
    На SexiLy, thequeen95, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.239
    Допаѓања:
    124.531
    Iskreno, da imam maloletna kjerka i da ja fatam deka prakja goli sliki od sebe si na nekoj mocko, kje si vlepam sama samar zasto sum potflila vo vospitucanjeto na mojata kjerka. Ne bi ja tebala, bi ja sednala da i ukazam na se sto moze od toa da izleze A ako imam sin i go vidam kako bara ilo pak prima mu prakjaat takvi sliki iato bi se osekjala.

На referentka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168

Ова мислам дека е хит во темава.
    Тие што ги предупредуваа девојките со кого споделуваат разголени слики и ги разбирам, ама да кажеш за седумгодишно ДЕТЕ дека е провокативно и дека претерува со голотија е веќе ново ниво на дно.

Седумгодишно ДЕТЕ, без разлика како е облечено и дали е воопшто облечено не може да биде провокативно и привлечно за ниеден нормален човек освен за педофил.
    Тоа дете воопшто нема ни развиено секундарни полови карактеристики, така што да ја гледаш ти таа слика како провокативна и да ги оправдуваш педофилите..треба стварно да се преиспиташ себеси.

Па деца бре на таа возраст уште се шлапаат голи и полуголи по плажи...дали е нормално некој тоа да го смета за провокација???

На ivi1987, kalinaka, mkdvesna и 16 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.239
    Допаѓања:
    124.531
    Ne reci dva pati. Imav sretnato i jas na edna prijatelka na majka mi devojce 8 godini sednato po kupaci na fb glumi nesto pozira, i koga i ulazac jas bev kriva. A komentarite bea Zlato na baba ubavica moja.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.