На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Што треба да ти фали во тиквата за да гледаш провокативност/секси или како сакате речете во слика од 8 годишно девојче во купаќи?

На buba4e89, RainbowButterfly, mkdvesna и 7 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.239
    Допаѓања:
    124.537
    Ako ova bese kon mene, mene licno ne. Zasto go znam maloto. Ama znam i kakvi bolesnici ima na net zakaceni.

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.239
    Допаѓања:
    124.537
    Значи немам зборови :rock:

На Feminka22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Болесници има и по плажи и по базени.
    Треба девојчињата во одело за гњурење да се бањаат за да не ги испровоцираат?

На Harper, K..., RainbowButterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Испаѓа зборо курва оти пракала слики де не дека стварно се продава за пари е потежок од педофил или силувач оти они нели со долна глава мислат... Земјо голтни ме

На Harper, Gosh, RainbowButterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.239
    Допаѓања:
    124.537
    Јас ве напуштам, очигледно не се развираме која ми е поентата, а и болна сум па немам сила многу да седам. @Feminka22 секоја чест девојче, како се разбираш во тие работи. Аано пази да не се заглавиш во проблеми.

На buba4e89, SummerGirl, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Инат кога ќе ме фати и квантна физика ќе научам.
    Плус лесно контам

На buba4e89, nena2010, parrot и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Болесници на кои ќе им се дигне на 8 годишно девојче? О да има. Ама не ја гледам разликата дали ќе биде со купаќи или зимска јакна.
    И тебе некој те манијачел на плажа, и мене па не верувам дека би те разубедило да не одиш веќе на плажа во купаќи.

На mkdvesna, Alisa22 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    A be ako im e dostapna slika nejzina mozat da ja zloupotrebat, toa saka da vi kaze. Dete e sepak iako i za polnoletnite ne e bezbedno po se izgleda.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125

Педофилите пред се имаат добра имагинација, така да не дај боже дете да падне у тие очи макар и у бунда било облечено. Треба пожестоки мерки и закони. Како тие знаат од која девојка да бараат дали има нудс, а тие не виделе до тогаш. Зошто ако има сигурно не би барал на соц. мрежа нели? Тоа што не прави различни од животните е свеста и законот, во нивно осуство ... Башка како бе може да веруваат дека дечкото заспал и групата се напунила не ми се верува еј.

На RosettaStone и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Покрај толку страни на интернет не ми е јасно уште што им е поентата со групава и зашто имаат таква потреба..отвори и работи си го ама болни умови изгледа:worried:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Treba roditelite poveke da gi pazat decata. Nisto od toa sto si napisala nema da go smeni svetot i vo moe semejstvo nema da ima dete so slika na fb na posluzavnik za pedofili.

На nena2010 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    И јас сум против ставање слики од деца на социјални мрежи, но тоа не е оправдување за болен ум и да правен систем постои за да ги решава овие работи и да има начини на кои тоа до некаде ќе се стави под контрола. Секое човечко битие во себе држи ѕвер, законите се оние кои што го држат тој ѕвер во „зандана“. Така од луѓе што мислат дека не може да се смени светот со правен систем не се ни менува. Имав јас другарки кога бев средно кога родителиве се правеа моето дете вака нема онака нема ги држеа со казни до 10 саат и на 18 години ги пуштаа па тие до тој 10 саат успеваа да направат поголеми глупости од сите останати. Така да не постојат правила, потребна е едукација и правен систем.

Едит: Еве ти пример не постои човек на кој не му поминала лоша мисла или не рекол леле ќе го убијам, згазам и тн и тн. во лутина за некој, но застанува вика чекај малку јас имам свест, чекај малку па зошто да гнијам во затвор за некој и тн и тн. Така да, да знаеа сите дека кривично ќе одговараат и ќе има построги казни па ќе видиме дали нема да помисли некој барееем маалку.

На RosettaStone му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Aha sto mi gi spomna sega drugarkite, i so mene taka ke bide sigurno, uzivaj. Kako mene moite doma me cuvaa i me vospitaa i ne pravev gluposti.
    Od pedofili ne baram oset da pokazat nitu od drzavata. Normalnite lugje sami treba da se pazat sebe i svoite najbliski.

15. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Некогаш не е во твоја моќ да ги спасиш сите. А и педофилите не се само на социјалните мрежи, дали тоа значи дека нема ни во игротека, ни на игралиште да го однесеш? На педофилите на фаца им пишува дека се тоа или се “нормални луѓе“ кои може да ни бидат и најдобри пријатели? Зошто нели така лесно да се откриваа сите ќе ги знаевме и ќе се пазевме, па ај сите да се изолираме од се.

На RosettaStone му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.374
    Aha ako mislis deka tvoeto dete ke e pluknato na tebe se lazes. Ne e toa bela hartija pa crtaj sto sakas. I decata imaat mozok i razmisluvaat za nekoi raboti drugo.

На thequeen95, RosettaStone и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  17. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Vo igroteka na posetitelite im delis sliki od tvoite deca? Na internet e, sekoj moze da dojde do nea, da ja prosleduva, toa ne e vo red i tocka.

18. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Moite bile OK i jas sum OK. Problematicnite imaat barem eden roditel falicen. Na barabite kaj nas vo klas tatkovcite im bea dambetar.

19. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    А тие немаат телефони? Ти ќе знаеш дали некој куца или слика? Немаше случај на педофил кој е професор по балет или што и да беше? Никогаш не можеме да знаеме кој што носи во себе иако седи до нас.

20. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Додека ти седиш и пиеш кафе пуна себи дека си ги победила педофилите, некој језив педо ја ѕирка ќерка ти од тераса како си игра и си го љушти на неа.
    А секако на тоа ќе се најде некоја што вината за тоа ќе ја пронајде не во неговата болна психа, туку во провокативните пози на ќерка ти додека се крие позади кола за време на жмурка или игра ластик...или во фустанчето/ шорцот што си и го облекла.

На Sejfullai, Alisa22, GirlRose и 2 други им се допаѓа ова.