На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Така е, пошо педофилите живеат само на интернет и не можат да видат деца надвор и пошо пред интернетот не постоеја педофили.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Ovde za deca zborevme i mene me napadnavte so posakuvanje utre decata da mi bile vakvi, takvi, da mi gi siluvale. Kakva zenska solidarnost?

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.737
    Не се снаоѓаш со хипотетички ситуации значи, ок е. :D Ама сепак ќе зборам ко да имам дете да не се најдиш ептен увреџена.

Детето и во парк да го однесам - можи педофил да го види. Детето во училиште педофил можи да го види. В куќа кај мене можи педофил да се најди. Во двор. Не е детето криво, дете е. А за педофилите само најстроги казни.

Секој родител треба да се осеќа комотно во споделување слики од децата онлајн, иако е побезбедно да не става. Ама не можиш да речиш да не става слика од дете да не видат педофили кога педофил можи од спротива во паркот да седи.
    Ова е исто ко да велиш девојче да не носи кратко да не ја силуваат. Или девојка да не носи длабоко деколте за да не ја осудуваат.

Педофилот треба да се санкционира штом се открие. И силувачот. И мањакот. Не жртвата, безразлика дали е дете, девојка, жена. Самиот збор жртва треба да кажва доволно.

На Harper, ivi1987, Sejfullai и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Точно дека се збори хипотетички се даваат примери, никој лично тебе не ти посака ништо. Скраја било. Не сфаќајте толку лично мајку му на форум.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Ke go vidi, ama toa ne znaci deka mu moze nesto.
    Vo red e da ima negova slika da ja gleda i da ja prepraka?
    Koj rece pedofilite i siluvacite i manijacite da ne se sankcioniraat? Kolku da pisete.

6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.737
    Како не му можи? Не е доволно гнасно да си го мава на дете? :o Препраќање настрана шо е гнасно, али реално на педофил не му треба ни толку.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Во време на технологии, може да седне на игралиште и да слика, може секаде да слика и да има слика колку и да се обидуваме некого да заштитиме. Доколку знае дека ако постои закон за такво нешто и дека казните се строги сепак мислам дека некој би размислил 2 пати дали ќе го направи тоа.

Нажалост такви луѓе има секаде меѓу нас дури и во училиштата, болниците и тн. Каде што секој ден се има пристап. Имаше пред 5 години случај каде што професор замараше девојки малолетни, има на факултети (добро знам дека тие се повозрасни), но муабетот ми е секаде ги има.

На Alisa22, Ambitious и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Da be ke go vidat. Kolku vreme ke fakja kadar.

9. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    368
    Е така, ама овде некои надворешни сили во последниве 4-5 години форсираат западен свет, прогресивен, либерален не знам каков. Е сто тоа идат вакви аномалии.

10. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Доволно колку еден клик да направи демек го слика своето дете или куче или тн. Да не навлагаме во детали но потребни се секунди. Веројатно не си запознаена и каква микротехнологија постои која што е достапна и какви спај камери и пенкала има. Ако некој сака да добие нешто тоа е запрепастувачки на што се спремни.

На Ambitious, GirlRose и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Па сигурно неколку саати, пошо живееме во времето на Милтон Манаки

На mkdvesna, Sejfullai, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Gnasno e ama nie ne znaeme dali nekoj minuvac ima bolen um. Posledicite ne se vidlivi dodeka nema delo i site normalni sakame da nema takvi dela. A prezemanje sliki nivno prosleduvanje veke e delo. Kako manijacite od grupava sto gi goni mvr.

13. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    kehehe cepki si
    Ne mi se vodat bolni razgovori, stavaj sekakvi sliki na posluzavnik za sekoj, olesni im rabota na pedofili manijaci, sto da ti pravam.

14. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Ovde kaj nas pedofilite sto gi apsat se nepismeni i mrzlivi za da go znaat ova. Uste ne sme kako vo Amerika potocno kako na amerikanski film.

15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.374
    Буквално секаде има манијаци.
    Утре детето нема да го носиш во маркет пошто и таму има камери и го снимат. Од кај знаеш можеби тој што ги следи камерите потајно е педофил. И сега што правиме кажи ми ти?
    Убаво ќе беше само интернет да беше крив за постоењето на педофили. Барем ќе знаевме што е чаре.
    Утре детето нема да го испратиш во градинка? Може таму ќе мине педофил и ќе се загледа во детето.
    А, секакви изопачени има.

На Alisa22 и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  16. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Секако до некаде си во право треба да си ги паземе децата ама тоа не значи дека на детето ке му ги одземам сите можни права дури и ако сака да биде манекенка или пејачка да не му давам бидејки нели манијаци има.. и не се криви мајките

На Mrs. Lovett му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Според шеријат, за да докажеш силување ти се потребни четворица МАШКИ сведоци, во спротивно ти ќе бидеш казнета за блуд.
    Така што мажјакот што си го цитирала го разбирам зошто му се допаѓа тој систем, ама тебе никако не можам...претпоставувам поради комплетна неинформираност.

Тука да ти излезат интимни фотографии ќе бидеш исмејувана, таму ќе бидеш каменувана.

На Harper, ivi1987, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  18. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Jas velam namesto da im olesnuvame treba da im oteznime, vie kako sakate pravete.

19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Ама свани дека проблемот е во нив бе не е во никој друг..

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Vie sfatete deka tie nemaat zdrav razum i deka mora preventivno koga sistemot gi ostava taka na sloboda.
    Ne be ne znam ti me nauci.

Последна измена: 28 јануари 2020