На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    не обвнинив јас никој и никогаш на ова форум навистина ја претеравте можите комотно темата да ја прекстите во ива9612 ,реков дека е грешка не дека му судам на некој или дека обвинив аман веќе на кој објаснувам ко повеќето од вас се или 16 години или над 30 што главна преокупација им е да седам на форум и да бараат правда, да газат се што им смета до кога па ќе бидете вакви? не смеете да му се спротивставувате на некојј ако има различно мислење од вас глупост чиста е,култура е во прашање ако ве чита некое девојче од 14-15 години не дај боже ќе мисли дека е во право ако праќа голи фотографии па потоа ако ги злоупотреби некој тој е крив таа е жртва.Жртва е и не е виновна оти сликата е злоупотребена ама грешка е дека праќала голи слики толку
    НЕ ПРАЌАЈТЕ ГОЛИ СЛИКИ ТО Е НЕ ЧИТАЈТЕ ГЛУПИ РЕЦИТИРАЊА ОД ТИПОТ НЕ СЕ ДЕВОЈКИТЕ ВИНОВНИ,НЕ ЈАДИ ГОМНА НА ДЕВОЈКИТЕ ИТН .....ЕДНОСТАВНО Е КОРИСТЕТЕ ПОВЕЌЕ РАЗУМ ПРЕД ДА НАПРАВИТЕ НЕШТО И РАЗМИСЛЕТЕ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ И ТОЛКУ НИ ВИЕ НИ ДРУГИ ВИНОВНИ

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    а како ќе му забраниш ти на твој педофил да не ја превзема сликата од твоето слатко девојче и не ја злоупотреби? знаеш како НЕ СПОДЕЛУВАЈ кога одиме во крајности. И од кај знаеш дека од тебе никој не злоупотребил слика кажи ми?ако ти се пристојни сликите што?треба да се грижиш ? НЕ

3. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.017
    Имаат право да пратат слика девојките.
    И не се виновни ако сликата е злоупотребена.
    Виновен е тој што ја злоупотребил.
    Според твојата логика значи виновна е девојка која е силувана зошто таа провоцирала, а не е виновен силувачот?!
    До кога со вакви размислувања?

На MeowMeow, queen19, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    Па не можеш да му забраниш поентата е да се санкционира за утре да не му текне на некој да превзема, зошто не можеме да се изолираме скроз од се за да не потикнеме некој будала да направи нешто и со тоа да ни го уништи животот. И имам јас и пристојни и непристојни слики и може некој ги споделил, ама тоа што некој решил дека јас сум курва оти се сликам во сосема обична комбинација да речеме и оти он нема попаметна работа и споделува слика со мое име и презиме за 7500 машки да дркаат на и притоа да ми објави јавно податоци НЕ Е МОЈА ВИНА и треба да ме е гајле дека такви луѓе има и треба да направам се во моја моќ да ги санкционирам. Не сум јас крива оти сум се сликала па макар и 13 год имам, крив е тој што мисли дека за да му де дигне полесно на него сум се сликала.

На calliope, faye, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Да треба да се грижиш... зошто е криминал...
    И треба да направиш се за да го најдеш тој што го сторил тоа, а не да кажеш друг пат не праќај слики.
    У тел имаш слики???
    Знаеш дека одат на гугл акаунт?
    А истиот можат да ти го хакнат...
    Абе да беше така едноставно, не праќај слики и готово...
    Абе преку компјутер може да ти влезе и камера да ти уклучи...
    Ехеее колку начини има.
    Тие криминалци не се баш без мозок, туку за таков криминал баш треба добро да се поумараш како да го изведеш.

На MeowMeow, queen19, Purplelilac и 4 други им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.025
    Интересна си снајке. Се напраи пуздер овде со сите што ти реплицираа демек ти се нафрливме и орлови нокти изваде да се браниш.

А напаѓаш девојки овде кои бранат девојчиња на кои им се запнале 7400 говеда.

Да не сте реални и да не ве читам, да ми кажува некој дека постоите нема да му верувам жими се.

На calliope, Ivan4e04, Ana789 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    Може да не "викаш", океј е форум е.
    Тоа што пробуваат да ти го кажат сумирано во една реченица е : нека не се насочува прстот прво кон таа што се сликала туку кон тие што си земале за право да ја исмеваат и препраќаат така по групи зашто освен педофилите кои знаат дека тоа што го прават е погрешно има и тинејџери што мислат дека тоа искористување е сосема во ред.Тој мајндсет е тој што треба да се осуди.
    Никој не рече дека се е безбедно на интернет ниту па дека треба да се праќаат голи слики на секој ама аман не е тоа поентата на муабетиве.
    Повеќето од луѓето на случајов изреагираа со kurvi ako taka im e koj gi teral da prakaat sliki, ubavo im napravile итн., еве отвори една објава и читај коментари да видиш што најмногу се збори.Тоа е тоа што апсолутно не е во ред и со коментаров колку и да ти е добронамерен(да девојките бидат внимателни), пак се добива друг впечаток од тоа што го пишуваш.

Последна измена: 29 јануари 2020
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    57.483
    "Не споделувај за да не ти ја злоупотребат сликата" е исто со "Не носи кратко за да не те силува некој". Зошто не можиш да сфатиш туку толку нервозно им реплицираш на сите?
    Не се виновни девојчињата чии слики се злоупотребени без разлика дали биле голи, по купаќи, во фустани или закопчани до грло.

Патем и мене ми е страв да не ми злоупотребат слика, иако "немам од што да се срамам".
    Затоа решив и чистка да направам на фб пријатели и инста следачи, иако тоа не е гаранција дека не можи да ми се случи ова.

На cresa-jagoda, smooch, RainbowButterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Знам од повеќето од вас кој и како може да хакне,знам дека сликите одат на акаунт фала иначе.Снајке орлови нокти од сега ќе ставам кај што вреди,овде дефинитно не
    Имајте ќерки нека праќаат голи слики па ќе пишувате на форумот кој е крив
    Најсмешно ми е што мешате силовања,скраја да е ама за силовање не е потребна провокација и мали девојчиња силоваат од 5 год па што тие провоцираат? Јас не спомнав дека некој заслужи силовање скраја да е ,ниту злоупотреба ама како цврство седите од страна на девојките како тие да направиле дело за фалење еј пуштиле слики од нивните недооформени тела во пубертет и тие се во право секако криви се тие што ги споделиле оффф ајде имајте убав ден неможи секој да сфати, каква порака ширите на форумот не дај боже дете мое да чита некогаш

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    паметно си направила чистка ,нема потреба да грижи
    Групата не е за силовања не ги мешај поимите
    И уште едно ...јас тешко да се изнервирам ;)

11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.025
    Ова демек не колнеш, карма ни посакуваш, судбина ни прогнозираш, ни посакуваш...? Што ти е целта?

На queen19, cresa-jagoda, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    Не е за силување ама истиот менталитет е.
    И аман никој на форумов не шири порака дека треба 12 годишни деца голи да се сликаат и да праќаат слики.Или не читаш или не разбираш.
    Исто така зошто ништо не спомнуваш за оние што првично им барале слики на истите деца, па овие им се сликале?

13. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    не сум јас од тие така што изреагирав читајте не оформувајте мислење без никаква основа.Не викам форум е затоа кажувам по 1001 пат мое мислење и сигурна сум дека е правилно
    И стварно ставете се на место на родителите на тие девојчиња од кои имаат голи слики.што би направиле?Нема да ги советувате како и што треба да прават или едноставно вината нема да биди нивна?
    Затоа децата се без никаква култура и почитување.и во школо и секаде тие се во право криви се другите,а не вашите деца.Тие се злато никогаш не грешат,имаат фб од 10 години на 12 веќе праќаат голи слики,арно има правила на фб ама па кој ги чита нив шо има врска сите имаат фб оти моето да нема.Па што ќе му бранам јас нешто ќе му се мешам во интимата....

14. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Ако сакам да се сликам гола у кревет и да му пратам на сопруг, дечко, девојка, ебач е МОЕ ЛИЧНО ПРАВО. Тој од другата страна НЕМА ПРАВО сликите да ми ги дистрибуира понатака. Разбираш?

На Jane.Birkin, SandStorm, mariz и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Неможи да е истиот менталитет,ова е најбезвезен менталитет што веднаш му наметнувате на некој етикета како демек ти си старовремнса си мислиш дека си светица ....
    Да ве чита некое девојче ќе ја извлечи таа порака дека може да се праќаат слики голи ама на "доверливи" личности
    Мене да ми пишува некој да се сликам гола или да ми праќа голи слики се знае што ќе направам, и вие проверете во реквест имате пораки од педофили од секаде ....

му даваш материјал да те злоупотреби разбираш
    мораш да се сликаш така?што задоволство е тоа бре
    виновен ќе биди ама ти ќе се осеќаш навредено

Последна измена од модератор: 29 јануари 2020
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    Сто пати напишав дека никој од овде не оправдува толку мали деца да праќаат слики ама изгледа не читаш.
    И нормално дека нема да му набиваш вина на дете што не е ни скроз свесно што прави и е наивно туку постојат цивилизарани начини да му дадеш до знаење што треба да прави а што не.
    И ме ми одговори на второто прашање, зошто не даваш коментар за врсниците на тие деца кои првично им барале слики?
    Иначе не ме сфати во врска со коментарот за менталитетот, не ти реков ни дека си заостаната ни ништо туку дека и жртви на силување добиваат ист третман и коментари како девојчињава за кои збориме.

17. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.017
    Па не се виновни девојките. А идиотите што ги препраќаат сликите на други и тие не се виновни, така?
    Зошто да се гледа само едната страна во приказната, и тоа таа што е жртва?
    Не ми е јасно зошто не ги напаѓаш силувачите туку вината ја бараш кај невини.
    Секој има право како сака да се слика и ако пратил слика во доверба на некој, тој нема право да ја препраќа сликата. Во спротивно тоа е насилство и сноси последици.

18. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    пишав, читај погоре
    Мене да ми пишува некој да се сликам гола или да ми праќа голи слики се знае што ќе направам, и вие проверете во реквест имате пораки од педофили од секаде ....
    нека побара твое е дали ќе добие,тебе не ти има никој побарано?

се знае кој се виновни и кажав ,не ја ставив бре вината на девојките кажав кај згрешиле оф

охоо кај заминавте хахах ти колнеш а?
    јас не верувам во клетви,магии не знам можи ние од 8ми век и со ваков менталитет малку помодерни испаднавме од вас

Последна измена од модератор: 29 јануари 2020
  19. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    Абе небитно зашто, како, кои причини. Ако нешто такво пратам на некого е само за тој некој, а не за уште плус еден. Со кое право се споделуваат понатаму? Тоа е проблемот овде, а не дали треба или не да се праќаат голи слики, тоа е друга тема на разговор. И во никој случај жртвата не може да биде виновна.

На queen19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Некои новоси за останатата дркаџиска багра има?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.