На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Discussion in 'Општи дискусии' started by black-angel, Jan 26, 2020.

1. Mese4ka92

Mese4ka92 Истакнат член

Жално за девојчињата ,, лесно е да се пренесе вината на нив , а никој не се става на нивно место пред да ставе некоја критика и да ги обвинува ,,, Тоа што некој има доверба во тебе , Незначи дека треба да ја злоупотребиш било за тајна, информација или сл, неразмислувајки дека кога тогаш вистината излегува на Виделина ..

2. KateKane

KateKane Форумски идол

Ви текнува пред некој месец кога 14 годишно девојче беше вратено од Шведска откако мајката ја продала таму? Ја вратија кај неа, тука пак била злоупотребувана од педофили. Девојчето кажа дека 3/4 муштерии на ден имала. 3/4 различни луѓе на ден во град од 40,000 жители. Никаква истрага, никаква казна.

Малолетни девојчиња бремени по институции остануваат, 0 информации за јавност. Се случуваат полови напади за кои пишуваме тука - никаква правда. Па после се чудиме зошто 7.500 членови? Епа 7.500, коа не ги стига закон им е гајле.

Од овие што ги постиравме со коментари на фејсбук мислите нема некој од таму? У фаца да ми плукнете ако некои од овие што им удривме ss не се од таму искочени. Поназад некој имаше постирано дека господин Медо бил баниран од кајгана форум, ако таму пуштил отров не би ме чудело и овде да пикирал малолетни девојчиња.

Нека тера вака, следна група 15.000 нека се приклучат. Коа им се може, што да не.

3. queen19

queen19 Популарен член

Не знам како се сигурни чичковциве дека нивните ќерки се толку многу поштени, па се осудуваат да напаѓаат жртви.

Limpan, Herrera, marija305 and 5 others like this.
  4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Колку се угнетени медиумите, деновиве не дадоа ниту иницијали, не пак имиња. Истрагата се води зад затворени врати за да се заташка.

Едвај чекаат дефокус, за социјалните мрежи да престанат да креваат галама, и сето ова ,,побезболно" да се заврши.

5. smb asr

smb asr Популарен член

Дали ви се верува дека ми го избршале коментарот на истиот тој сајт од каде поделивте слики :@
    Значи еден асолен коментар што ја увреди простата маса, беше избришан. Кои срамотилоци од народ, од новинари. Кај нас треба атомска бомба да се фрли, сите овие паразити да се уништат.

Last edited: Jan 30, 2020
  6. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Денес внука ми сподели со мене што ѝ кажал соученик. Трето одделение се инаку - ѝ рекол “женските се курви”.
    Од какви луѓе очекуваме да воспитаат добри деца. Сигурна сум дека детево тоа го слушнал од дома, бидејќи нема каде на друго место.

7. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Mi ide da se iselam od drzavava

Dennings and Feminka22 like this.
  9. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Какво влијание имаат родителите врз мислењето на децата во врска со ситуацијава убаво се доловило во отвореното студио на 24 вести.

Едното девојче прво кажува дека и слика на другарка ѝ се нашла на групава, а девојчето немало праќано слики, што значи била преземена од социјални мрежи. И таман мислев ќе упати на тоа дека не сите слики се праќани и дека девојчињата не се виновни туку манијациве се всушност виновниците, а наместо тоа таа праша како да им се објасни на девојките да престанат да прават вакви работи и да произлегуваат проблеми од нивните слики. (facepalm)

Втората се запна со феминизмот дека се претерувало.
    Имало и група против машки, само не била толку популарна. (facepalm)
    Па кај ќе е популарна, кога во општествово ни врие од педофили мажи.
    Што ќе праи тој сиротиот додека жена му седи до шпорет, чисти низ дома или воспитува дете, а тој си седи со нозете на маса.
    Нормално нели, од забава ќе отвори некоја група и после заспал и ете ти во групата се намножиле уште 7000 исти ко него без работа.

Едно единствено девојче се издвои на крајот од емисијата со паметни коментари за како системот всушност стигнува до тука за да дозволи да се појави една ваква група, кој и што прави/правел за спречување на вакви појави и колку гласот на младите е слушнат во општеството.

Од сите коментари, произлегува дека она што се слуша дома има огромно влијание врз децава.

Last edited: Jan 30, 2020
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Не му иде памет на народов, а?
    Какви болесници..
    Треба од МВР убаво да изгорат некои 100 души- членови на групиве кои ќе бидат пример за другите болесници па да не им текне пак нешто такво.
    Ј’зк да им е мајчиното млеко што го примале :puke:

MeowMeow, Love 83, Keiner and 4 others like this.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

daj link

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Како сакаш памет да им дојде кога немаат основно воспитание?

anaja1, Feminka22 and cresa-jagoda like this.
  13. Purplelilac

Го имаше некоја страна претходно постирано, ама еве го повторно.

14. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Само педофили околу нас,бог да чува.

Attached Files:

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

69години за полов напад врз дете????
    ма сечи го на деличиња одма брее

(Lord), SandStorm, dayla and 9 others like this.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Феминке, буквално на секој линк на оваа тема постиран на фб има вакви коментари, баш пишав и претходно, еден нормален коментар не видов, уште пожално е што има и многу одвратно коментари и од жени.
    Добро бе не ли им е срам со име и презоме стојат, вакви гадости да пишуваат :puke:

17. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Гнаси, вишок се на планетава. Сите ги мразам! :puke: Тродупло да им се врати!:punch:

18. Dennings

Dennings Популарен член

Се ужаснав од коментарот на девојките во дебатава а посебно првата девојка.
    Прво не била застаната на ниедна страна ?
    Тоа биле момчиња од 18-19 години кои не можеле да си фатат НОРМАЛНИ девојки во ова извитоперено општество па тоа ги терало да праќаат слики и да бидат најголеми кретени на свет со одвратни коментари. Дали озбилно????
    Администраторот е 40 годишен човек ! ПЕДОФИЛ.
    Испадна сите ние како женски род сме виновни што не сме доволно достојни за да бидеме девојки на господата Мажи, па нормално е да го прават ова.Сироти тие со нас вакви ненормални.
    Немало родово насилство во група и во општество каде што жената не е почитувана пред се во домот, па и надвор од него, каде има огромен број на семејно насилство врз жената, каде сеуште најчест коментар за жена која некому не му одговара од БИЛО која причина е Курва.
    Девојчево ме изнервира и ме натажи истовремено што од тие од коишто се бара промената и се очекува размислуваат вака.
    Кога се збори за семејни вредности се збори само за тоа дека од дома треба да им се каже на девојките да пазат со кого комуницираат, да бидат чесни ,поштени , фини ,мирни, се тоа е во ред,а каде се семејните вредности за ""посилниот пол ""? Каде се татковците да ги научат своите синови и да им дадат пример КАКО треба да се гледа на една жена,што е тоа жена ,како треба да биде третирана и почитувана, дека не е само еден пар цицки и газ.Каде се тие што треба да ја всадат таа слика на своите деца од мали нозе?
    Силно верувам дека деца кои се растени со позитивна слика за жената, гледајќи како таткото се однесува спрема мајката, која улога ја има жената во општеството,во домот, не би им паднало на памет вакви одвратни,грозни,ниски,деградирачки,вулгарни коментари да оставаат за некого, па и да се слика обесена на лустер најгола што може.

Last edited: Jan 31, 2020
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

2B002614-2EB1-4DB7-928C-0D6653E47AD0.jpeg
    А со овие што преку фејк профили се само јаки на тастатура шо праиме.

20. Purplelilac

Презумпција на невиност, а господинот сам се предал во полиција.
    Да не се откриваат иницијали на обвинетиот, затоа што можело да биде нападнат од родителите на девојките, а нивните инфомации што ги дозна пола држава нема врска.
    Идемо со штитење на инфото за педото.