На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Discussion in 'Општи дискусии' started by black-angel, Jan 26, 2020.

1. busybee

busybee Истакнат член

Искрено би ме чудело да не е вистина. Не сметам дека ги имаат само за задоволување. Повеќе е до моќта, дека имаат нешто што може нечиј живот да уништи. Манијаци и педофили. Се сеќавам од клас имав деца што беа во групата, имаше мажи од по 40-50 години. Ги побарав по фб сите со деца и жени. Замислете еден од нив беше и тренер на некој женски ракометен клуб. Страшно! Болни умови кои заслужуваат кастрирање.

2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Nikoj ne e kaznet zasto navodno nema dokazi.
    Vsushnost koj znae koj se bil tamu pa nesmeat da kaznat, imalo I chlenovi koi ne smear da gi kaznuvaat...

3. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Секогаш има докази и можат да се најдат буквално, само дали ќе се прибрани на легален начин.
    И не постојат членови кои неможе да бидат казнети, ако случајот биде спроведен дури до Стразбур за кршење човекови права, педофилија, има дебело да бидат казнети.

4. mira.mira

mira.mira Популарен член

Vo normalna drzava e taka. No ovde kade se sto e vonzakonski e zakonski na mala vrata , se sto e divogradba se legalizira,se sto e park se otkupuva I se pravi zgrada,zagaduvanje e od gorenje na prechki vo domovi na drva, na kuchinjata im gi hevtaat ustite,machkite gi trujat, malcinstvoto go ugnetuva mnozinstvoto I ima pogolemi prava,kade nasilstvoto poltronstvoto korupcijata, partiskite interesi se nad drzavnite interesi I interested na gragjaninot, ubistvo na chovek dobiva pomala kazna od skubenje na kosa ili verbalna navreda ....e toa e Makedonija.

Last edited: Oct 31, 2020
    DiCaprio likes this.
  5. Elf

Elf Популарен член

Да вистина е на скапаниците уште им постои групата другарка ми кажа...
    Умоболни паразити !!
    Ебати државата ебати ...

Angie1432 likes this.
  6. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Да живеевме во нормална држава, гнасиве илјада пати ќе беа казнети, а групата немаше да постои. Ама не живееме.

azelea, Đanaa18, tinka-mace and 4 others like this.
  7. deskarada

deskarada Форумски идол

Не ми се верува дека уште постои групата со над 5 илјади членови, а никој ништо не превзема (wtf)
    Каква е оваа држава :x

poppie, Karamela12, azelea and 5 others like this.
  8. KateKane

KateKane Форумски идол

Точно пред 1 година излезе групава. Точно пред 1 година се направи најголемиот скандал со размена на слики од малолетнички пред се, па потоа се друго. И не се разбра со Вирусот скапан што се случи, никој ништо не знае, никој не се ни потруди групата да ја тргне. А ги има 5000 на тацна дадени да ги фатиш.

Прежална ни е државичкава.

9. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Државата не може ништо бидејќи групата е на телеграм а не на фб или инста. Телеграм не е зависна мрежа и своите податоци не ги продава на држава, полиција или слично. Тоа е проблемот. Затоа не ја фрлајте вината на државата.

Не ја бранам власта. Ако некој највеќе ја плука тоа сум јас. Ама тука немаат никаква моќ!!

Nigredo Odor likes this.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ама Телеграм е регистрирана фирма некаде, во некоја држава.
    Колку што знам дел сме од Интерпол, и те како имаме право да бараме во друга држава да се занимава нивното МВР со мрежата.

Не треба да ги "продава" податоците, и Вајбер не ги продава ако е за така, ама и те како подлежат на луксембуршки закони, бидејќи фирмата таму е регистрирана.

11. SugarHoney

Телеграм го користат и луѓе кои сакаат да си ја заштитат својата приватност и слично.
    Тоа што инстаграм фб и слични мрежи апла све прeдаваат на службите за да шпионираат по народот не значи дека и телеграм треба да го прави истото. Телеграм има такви услови и такви правила, држава и служби барем засега не можат ништо.

12. staycalm

staycalm Форумски идол

Сакаше да каже не ги прЕдава. И точно е, телеграм баш и се промовира како апликација со голема приватност, баш заради тоа.

13. CameliaMiller

Секоја фирма, секоја, која е регистрирана во некоја држава, подлежи на законите во таа држава.
    Не дали сакам или не сакам да се продавам.

Како дома пример стебло марихуана да растам, за себе, не за продажба, не смеам оти во РСМ не смее.

Не сум јас независна од државата во која живеам или имам фирма.

А Телеграм е фирма како и секоја друга, ја спомнав Вајбер оти исто е енд-ту-енд енкриптид.

14. CameliaMiller

Па не треба да ги прЕдава, си има ваљда полиција во државата во која е регистрирана фирмата? Сами со налог ќе си видат. Ама прво на нашиве треба да им текне.

cresa-jagoda likes this.
  15. SugarHoney

Ако телеграм постои незаконски одамна би бил санкциониран.
    Просто не ги даваат податоците на службите што е и нормално и законски.

Elen4e_sonce likes this.
  16. CameliaMiller

Во Дубаи е регистрирана.
    Не знам какви закони таму имаат, на наше МВР е да дознае.
    SmartSelect_20210126-164320_Google Play Store.jpg

cresa-jagoda likes this.
  17. CameliaMiller

Нешто не се разбираме.

Јас можам законски да основам фирма, нели?
    Не можам да не ги дадам документите ако ми дојде финансиска полиција. Не може да не сакам. Ако не сакам ќе ме затворат.

И те како не е законски да не даваш инфо ако ти дојдат со налог.

Остај ти фб и инста прОдаваат инфо на маркетинг агенции, твојата фирма не е над законите на државата.

18. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Цитирам:
    Полицијата го откри администраторот и ги има телефонските броеви на членовите на затворената група „Јавна соба“ на социјалната мрежа Телеграм на која, според сведочења на членови, еден месец се објавувани експлицитни фотографии и видеа на малолетнички од земјава, потврдуваат извори од истрагата.
    :?:

edna_malecka and Feminka22 like this.
  19. SugarHoney

Лелеее како не разбираш. Тоа не е обична мрежа како фб или инста. Користи end to end енкрипција. Ако јас пример ти пратам тебе порака преку телеграм таа порака можеш да ја видиш ти и само ти. Нема ни бази каде што се складираат информации како што тоа го прави фб или инстаграм. Прочитај за end to end и ќе ти стане јасно.

20. SugarHoney

Да беше така лесно одамна ќе фатеа многу терористи криминалци и вакви луѓе на телеграм. Ама невозможно е бидејќи ни телеграм врска нема што користинице пишуваат и слично. Од таа причина неколку држави го банираа телеграм. Но и за тоа има решение, луѓе користат ВПН.

Pixi5 likes this.