На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Јас мислам дека и те како ќе помогне. И самото лице да не се засрами, па сопругата, мајката, сестрата, таткото ќе се засрамат и ќе го воспитаат. Таков ни е менталитетот што ќе кажат другите.

На mode-kristina, Mikha4, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Е тоа не ги разбирам. И што ако сум се сликала? Сум се сликала едни очи да ме гледаат само, не да ме гледа и Стојан од Раброво.
    Тоа што некој мочко толку бил повреден од својата љубов и има емоционална зрелост од 11 години, не го оправдува да праќа на кој сака.

На Idedemja, Ivan4e04, noteforself и 12 други им се допаѓа ова.
  3. NotACommonGirl

NotACommonGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    165
    И јас мислам дека ќе помогне, веднаш ќе се повлечат од страв да не ги дознаат

На mode-kristina, cresa-jagoda, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    1.943
    Ова е врвот, тие луѓе се меѓу нас, можеби и на повисоки функции од нас. Дали се чувствувате безбедно? Јас не. Демнат по профили и си ги истураат своите гадоштини. Не се чувствувам слободно да објавам што сакам со мое име и презиме, не сум слободна да постирам слики на социјални мрежи, почнав да ги бришам и тие што ги имам. Зошто ? Ради такви ликови што својот лошотилак и неоствареност го истураат врз некој трет, што се им пречи и можат да ти го срушат животот. Девојчево верувам има поддршка од најблиските затоа јавно објави. Што правиме со девојчињата кои тоа го немаат? Кога нивната околина па дури и родители ќе впери прст во нив? жал ми е, многу. жал ми е за секоја една, за се што минува женскиот пол, како да не ни е доволно...

На Idedemja, MeowMeow, Ivan4e04 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. NotACommonGirl

NotACommonGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    165
    Искрено можам да признаам дека кога го слушав ова со татко ми на вести, неговиот коментар беше да не треба вака, ама што сака па она да покаже со сликата? Можам да замислам уште колку девојки има што не би добиле поддршка

На noteforself, Ambitious, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Тие истите и на Фејсбук пишат се' и сешто. Кај нас како и да вртиш пак ќе е крив тој шо "ДаВа", пак девојчињата ќе бидат ставени на тапет, пак овие ќе се јаки еб*чишта.

Само знам дека овај пат, нема така да им помини!

На noteforself, Kanya, mode-kristina и 6 други им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Исто што сака и некоја која објавила слика во капут, капа, шал и чизми.
    Што е разликата?

На noteforself, Ambitious, mode-kristina и 3 други им се допаѓа ова.
  8. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    upload_2021-1-27_17-44-33.png
    И што е тоа дете од 15 години криво? Што некој ја изманипулирал? Или едноставно не знаела подобро? И тоа дава зелено светло, Шефкет Рамадани и локи поки да ја гледаат?
    Сликава е превземена од тука https://a1on.mk/macedonia/javna-sob...lefonski-broevi-od-devojchinja-od-makedonija/

На Idedemja, Ana789, Ivan4e04 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    1.943
    Комплетно те разбирам, постари луѓе, други генерации, растени во време уште полошо од нашево (за женскиот пол). Време кога имало домаќинки и мажи кои одат на работа. Тешко им е да излезат од матрицата во која што се воспитувани, да сфатат дека секој има право на експресионирање на себе како сака, без да биде осудуван од околината се додека тоа е не криминално нели.

Затоа и кажувам, треба комплетно да се смени размислувањето на народот, од корен.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.034
    Раѓајте ќерки вие, чувајте ги како капка на дланка, за да можат педофили лабаво да си разменуваат податоци за 14 годишни девојчиња, без никој ништо да им направи. Па ќе ја начека бре некој, ќе и направи нешто, 5000 души веќе ја имаат пикирано.

Ниедно дете не е сигурно, сериозно сега ако ништо не направиме да си удриме сите еден шамар колку сме безрбетни и дремеме со прст во нос. Дајте да ги контактираме ова невладиниве, вријам цел ден.

На Mia Fuentes, Idedemja, smooch и 44 други им се допаѓа ова.
  11. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Да се надоврзам и јас мислам дека би имало ефект.
    Минатиот пат кога почнаа да ги разоткриваат, ако се сеќавате групата од 7000+ членови во рок од еден ден мислам 2-3000 ја напуштија. Сепак, не е исто само другар ти да те знае дека си манијак и педофил или цела држава. Со господов комплекс се само додека се анонимни. Кога ќе ги откријат инстантно стануваат исплашени канализациски глувци. :)

На Idedemja, Ivan4e04, noteforself и 12 други им се допаѓа ова.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Треба да се укине скриншот по инста и фејс.

На Reina.Gitana, Elf, glosipgirl и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.392
    И јас исто мислам.
    Да се најдев на местото на девојчињата, а да ги знаев со име и презиме, ќе им пишев на сопругите, на мајките, на другарите негови како ме вознемирил.
    Ако полиција не прави ништо, како што вика Ана на видеото, тогаш нека се објаснуваат дома на сопругите и родителите.

На Idedemja, Ivan4e04, edna_malecka и 12 други им се допаѓа ова.
  14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Тоа не е заштита, ќе земе друг телефон и ќе слика со него.
    Аххх сум кажала стопати, и на 14 години девојче само да ти се нуди за секс, ти си возрасен, таа е дете и тука нема никаков изговор што те штити.
    И да ти прати слика, и да ти дојде гола, и да видиш туѓа слика од дете, ја бришеш и продолжуваш со животот.

На sparklie, Idedemja, Ivan4e04 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    1.943
    Јас одамна изгубив верба во невладини, уште кога видов кој се не се изнапика, а е со истите карактеристики на каузата против што се бори, еве нека ме демантират барем сега. Ќе објават два три поста, една колумна и толку, секое чудо за три дена. Едно да ви кажам, мораме да форсираме жени на повеќе позиции. Ако некогаш се наоѓате во состојба да помогнете/подучете, сторете го тоа, за вашата комшика, другарка или помала познаничка. Билдајте жени да бидат силни и независни, потурнете ги тие во вашата околина за понапред, за да не ни се дешава ова, за да не ни се дешава ограничени чичиња да коментираат нечие дете.

На Idedemja, Ivan4e04, SashaFierce и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Читаат дека се збори по медиуми.
    А за девојчето изреагираа неколкумина да не праќале малолетнички.
    Полнолетни може (facepalm)

На noteforself, ALISA0000, edna_malecka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. astrophile

astrophile Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    271
    Не ми се верува, со тоа што ништо не превземаат, дозволуваат педофили и манијаци, да се шетаат слободно. Па тие и на нивните ќерки можат да им направат нешто, не се нормални, чим се „возбудуваат“ на 15 години деца. Страшно.

На Ambitious, mode-kristina, Limpan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.519
    Какви гадни коментари има на фејсбук по порталине што објавуваат за 28 годишната девојка која проговори на инстаграм. (facepalm)
    Можно е и тие се дел од групата.
    Какви гадови бе, најстрого треба да се казнат и сите да ги знаат со име и презиме, женско да не допрат никогаш во животот! Простаци неизживеани! :swear:

На Idedemja, Ivan4e04, Lagoon и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    3.818
    Се јавуваат хиени..

Прикачени фајлови:

На noteforself, cresa-jagoda, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Девојчињата на кои им ѕвонат, треба броевите да ги соберат или поединечно да ги пријават за вознемирување во МВР. Тие што ѕвонат може да ги најдеш со додавање на контакт преку Вибер, и ако истиот има, обично и слика и име излегува. Да се соберат овие податоци и да се објават негде, па да видам дали ќе им биде убаво така јавно експонирани, сите да дознаат, и мајки, и баби и сестри, со што се занимаваат.

На Sesil, noteforself, Lagoon и 8 други им се допаѓа ова.