На „Телеграм“ се шират интимни фотографии

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од black-angel, 26 јануари 2020.

1. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Не ги сфаќам стварно. Па имаш сестра, мајка, ќе имаш ќерка. Тебе штркот ли те донел? Па и мајка ти се ебела. Како не прави тоа курви зашто сме имале секс со дечко ни? Па со кој треба да имам?
    Минатиот пат имаше видеа, девојчиња што не знаат дека се снимани.
    До толку ли се бе?
    Еднаш у живот секс ќе имаат и ќе го снимаат за успомен?
    Девојка ти видела што гомно си, ти раскинала, и сега од многу љубов живот ќе и уништиш?
    Гниди

На sparklie, Idedemja, smooch и 36 други им се допаѓа ова.
  2. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    А дечковците фраери и јаки ебачи...мореееее :puke: :envy:

На Ivan4e04, noteforself, Glowy и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.156
    Збориме за насилство, вистинки проблем еј, кој им е проблемов бе со глупиве споредби со пијачки и коли?
    Тотално промашена поента, ама и ова "едуцирај го син ти" кога го ставаат вака просто кажано, не знам зошто очекуваат фрустрирани имбецили кои немаат повеќе од 3 мозочни клетки да го разберат како што треба?

На noteforself, cresa-jagoda, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.319
    Допаѓања:
    189.997
    И мајки и баби и сестри ќе кажат сама си го барала, шо барала да се слика.
    Нивна фото монтажа може ќе помогне, да му е срам од другарите;)

И сето тоа за разбибрига може, за озбилно мора институциите озбилно да си ја сфатат работата. Притисок врз нив:!:. И министер, и свети министер...

На Idedemja, noteforself, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Прочитав тука идеи за масовен протест и тоа би било одлично да се изврши притисок за заострување на законските регулативи како и спроведување на дело на веќе постоечките.

Но кога станува збор за менталитетот, тука корените на проблемот се многу подлабоки и протест не би променил ништо.

Се додека машката сексуалност и промискуитетност се глорифицираат и ставаат на пиедестал, се додека за маж е сосема нормално па и пожелно да си каже колку му се ебе, колку јака цицка има Стојна и како би и влегол како пензионер во банка, додека пак на женската сексуалност се гледа со ужас па дури и со страв пошо нели жена не смее да има нагони за секс треба само да рашири нозе за да го задоволи стопанот, се додека на сексот се гледа како на чин кој е понижувачки за жената, а еден вид триумф за мажот, се додека се користат термини како "му дадов" и "ме скина", како и мудри мисли од типот "дури кучката не мрдне со опашката кучињата не одат по неа" со кои се ослободуваат од морална одговорност мажите и се протнува тезата дека за силувањето е крива жртвата која со своето однесување или облека го испровоцирала јадниот силувач, се додека за неверен маж крива е другата жена пошо тој си е нели маж и е нормално да ебе се што ќе стигне...се дотогаш ќе има вакви ситуации.

И што е најтрагично, јас сум песимист кога станува за збор за промена во блиска иднина...сепак ваквата состојба е резултат на векови и векови користење секакви механизми, од типот на општествено жигосување, јавно срамотење, религиозна индоктринација, закани со пекол, како и ветувања за рај се со цел да се скроти жената и нејзината сексуалност, односно да се стави под машка контрола.

На Idedemja, smooch, Ana789 и 36 други им се допаѓа ова.
  6. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Ќе ве замолам сите што се членови репорт на групата! Ако видите личност исто нели облечена најнормално или име презиме и телефон тоа е кривично дело и треба да се пријави!

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Затоа треба јавно да бидат објавени сите кои се или биле дел од групата. Сите ама баш сите, без разлика дали бил службеник, тренер, кошаркар, кравар, продавач полицаец... Сите со име, презиме и адреса и да се поведе постапка, да си одговараат кривично пред оние на кои им наштетиле, а потоа и морално да бидат жигосани до крај на животот. А не само преку зборување ќе се објават на неколку места и тоа. Ако не најде жртви во Куманово, ќе најде во Струга или Гевгелија, кој на тие девојчиња ќе им каже дека е сексуален манијак?? Никој... Затоа јавно.

Истотака, да се направи протест и да се бара да се донесе закон за заштита на сите малолетнии полнолетни лица со јаки казни за да не им текне повеќе на вакво нешто.

На Idedemja, Ana789, noteforself и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.319
    Допаѓања:
    189.997
    Се согласувам.
    Ама дури претходно пред кооперација си го ладеа, ова денес е малку пострашно и мора , по стоти пат да речам, системски да се санкционира. За да разберат дека не е во ред. Дури и ако не им е јасно, зошто не е во ред ( јер мозок не пресадуваме) да знаат дека не е во ред, и уште еднаш да не им текне. Мора да се запре, инаку бурка спремајте.

На Idedemja, Ana789, Lagoon и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Толку од Фросето сега оваа е на ред велат. Цел живот така ќе не гледаат кога им се дозволува.
    Најтажно е шо се сложни, ние сме поделени. Објавија сите медиуми, ама само за кликови и сеир во коментари. Додека да се направи нешто пола од нив ќе излезат од групата.

Се плашам дека сите овие кои велат "оти се сликаше" се спремни да речат "провокативно беше облечена, сама сакаше не ја силував". А 6000 такви во групата не се мал број, плус поддршката. Дишиме ист воздух со овие.
    Чудово ќе помини, ама менталитетот останува. И не би рекла дека само кај нас е така, проблем на светско ниво.

И јас не се надевам на промена за брзо. Само не сакам да заврши вака и да им се прогледа низ прсти, по којзнае кој пат. Мора да сфатат дека има закони и ПРАВА.

На Idedemja, Ivan4e04, noteforself и 19 други им се допаѓа ова.
  10. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Според ова што го видов, ние не смееме од дома да излеземе. Знам дека ти не го напиша ова, зборувам за коментарите. „Што си се сликала гола?“ , „Зошто имаш заводлива фаца?“... Омилената споредба на неандерталцине им е таа со клучот и бравата.

На spacegirl92 и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ајде да ги објавуваме и ние дик-пикс.
    Со име, со презиме, со сите мастрафи.

На Idedemja, noteforself, Konfetka и 8 други им се допаѓа ова.
  12. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    Во нормални услови прва би излегла на протест, ама вака - реално не. Може да се проба, иако не верувам дека ќе бидат масовни.

Срамота е држава да не може да се справи со 0,38% од зрелата популација. Најди ги и пикни ги в затвор сите. Нека гледаат ѕидови. Не може цел женски род да е заложник на 7000 болни умови.

Дури не се затресат столчиња никој нема да мрдне со прст. Факт.

На Priroden, Idedemja, noteforself и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Колку си само во право и колку вистина има во овој пост, баш го опишува мкд општество до срж. Нема доверба во институциите бидејќи не само што на некој начин поддржуваат насилство, туку и нивните припадници го спроведуваат по сите основи не само сексуално.

Искрено, јас не се чувствувам сигурно или заштитено на било кој начин во оваа држава и по било кој основ, а верувам и многи други го делат ова чувство. Почнувајќи од судство, законодавна, извршна власт, полиција, здравство, се ама се е катастрофа. На сите основи нашиот систем потфрла. Единствено што ми дава надеж е се поголемата свесност на дел од младите лица, како и дел од постарите. Но свесноста без поддршка од државата нема да вроди со плод.

На Idedemja, noteforself, Mikha4 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Самите и се предавате и си се сметате како плен од корен гледана ситуација ова е заради предаденоста на жената кон мажот и гледана како плен бе како лавот што ја гледа срната, и вие да уживате у сексо и да не употребувате збор скина ме вај онај или да се правдате втор ми е ке има вака, радуваме тоа што многу луѓе се дигнаа ова да беше пред 10 години ние кога бевме малолетни никој немаше да се дигне дури девојчиња голи се објавуваа на фб..

На edna_malecka, raww и WildMk им се допаѓа ова.
  15. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.854
    Јас и верувам многу други не се чувствуваат безбедно. Најпрво, тоа е моја приватност, мои лични слики и мои лични податоци. Самото тоа што полицијата не превзема ништо, ги прави нив недопирливи и семоќни. Тоа им дава на нив до знаење дека чим сајбер сексуалното вознемирување им го прегледале низ прсти, дека и секое физичко би. Ме следеле и манијаци, и мажи што си го дркале у јавност. Кажано и нишо не било направено. Што ако ете, некој толку психички пореметен, педофил или нимфоман, му се засвиѓа некое девојче? Малолетно или полнолетно не е битно, проблемот од нешто што е на интернет, станува проблем во самиот живот.

На Ana789, eliesaab, Just_a_kid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Се додека не се обединиме, ние жените... дали за протест, дали за претставка, дали за да објавуваме дик-пикс (ко шо спомнав), ништо нема да се смени.

Вака, сите сме изреволтирани, ама кога ќе дојде потреба од реална акција на терен, никој нема.

Ајде да организираме протест.

Која ќе излези освен мене?

На Idedemja, Ivan4e04, faye и 23 други им се допаѓа ова.
  17. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    3.013
    И јас се најдов во тоа дувло таму, со се име и презиме од инста акаунтот. И вчера пишав кога ми стигнаа преку 100 follow i message requests, па се деактивирав прво па мењав никнејм, слики, податоци, се избришав, а private ми е акаунтот. А и некои што ми пишаа ми кажаа дека така рандом на инста ме пронашле.

На buba4e89 и mode-kristina им се допаѓа ова.
  18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Јас.
    Друга која?

На Shugarspice, Just_a_kid и WildMk им се допаѓа ова.
  19. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Кога реков дека членка имаше вршено двојна виктимизација, а и величење на ќотекот, мислев на оваа. Штом ги ставате коментарите, тогаш не гледам причина да не ги ставам деградирачките мислења на членкава. Како што гледам, профилот и` е се` уште достапен.

За жал, мнозинството од жените во нашите простори се како неа. Можеби сум провокаторка, ама посилно беше од мене.

Последна измена: 27 јануари 2021
    На noteforself, raww, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Ќе објавиш слика од непрописно паркирана кола со видлив број на регистарски таблички, ќе ти рипнат 100 души дека ќе те тужи сопственикот ради заштита на лични податоци.

Ќе објавиш слика најдена лична карта за да се најде тој што ја изгубил, ќе ти рипнат 100 души дека ќе те тужи сопственикот ради заштита на лични податоци.

Објавуваат слики од голи девојчиња, па и малолетни, и нешто слабо реакции? Па и сами биле криви. Или голо тело не е личен податок, важно матичниот број да не се објави и личната карта да не се фотокопира по банки?

Еден куп нелогичности.

Треба да протестираме, да се направат законски промени и да ги најдат тие што објавувале. Не може до толку да не се знае кој е.

И јас би излегла на протест, или ако има иницијатива со потписи за законски измени би се потпишала.

На BeYourself, Idedemja, smooch и 39 други им се допаѓа ова.