Колкава е шансата сите 8000 луѓе да бидат профилирани и соодветно санкционирани? Дали постои гаранција доколку "Телеграм" навистина се огласи, иако нели тие рекоа дека нема да интервенираат, и ја избриши групата, дека таква група нема повторно да се направи?
погледнав што пишува на интернетот за социјалнава мрежа. https://en.wikipedia.org/wiki/Telegram_(software) не гледам никаде дека криминогени дејства се основа за постоењето на мрежата. а злоупотреби имало и ќе има. можеби контролата им е слаба. мојот коментар е дека целава работа делува премногу професионално изработена. не од обични корисници туку од професионални програмери. можеби и од некој од кај нас од Македонија. можеби и од некои на форумов или нивни блиски. посекако мислам дека треба внимание за тоа што се објавува и зачувува како податок. ништо не е безбедно.
Не знам какви ти се другарките, ама ако на ова не и контрираш и преќутиш на такви коментари, особено кажани од твоја блиска личност, ни ти не си нешто подобро. Се разговара за вакви ствари, се укажува на луѓето околу нас кога етикетират.. така се менува колективна свест.
Кажав популарни сме. Од тука ќе почне се. Ама мора да се здружиме без разлика на ставови и други предрасуди. Жена до жена,рака за рака. We can do it
Држи вода постов. Плус фотографии од cloud, drive, gmx, megashare и останатите сервиси кои подржуваат фајлови се незаконски преземени, најверојатно преку хакирање.
Ве молам да ме контактира некој член на групата што е подолго време таму октомври, ноември. Бидејќи сум скоро сигурна дека ме имаше таму, ама сакам докази за да пријавам.
Не знам, но претпоставувам дека да превземеше или реагираше некако, ќе го дополнеше постот дека си пробала да и го смениш мислењето или имало некоја завшница, ако нешто се сменило не може да остане константно со тоа размислување..
Јас ве замолувам само една работа. Ако веќе ИМА ПРОТЕСТ, истиот да биде насочен кон менување на законската регулатива за сајбер криминал. Или со други зборови - да се бара казните да бидат мегаломански и ,,европски" кога станува збор за неовластено споделување фотографии. Само така од корен ќе се сузбијат ваквите криминогени појави. И last but, not least - барање на рестрикција за постоење на апликацијата ,,Телеграм" во државава (ако е можно).
Направена нова група, чие име не го откриваат, си праќаат линкови меѓусебе.. Колку треба да си мизерен и запечен за толку да си упорен да бидеш член во ваква група.. https://citaj.mk/2021/01/28/chlenovite-na-javna-soba-ne-se-predavaat-napravile-nova-grupa/
Не мора да има протест ако се издејствува одма. Прво треба да се дигнат организациите и да го бараат законов одма на разгледување, ако не се постапи тогаш следно решение е протест. Мислам дека брзо ќе сакаат да спроведат со оглед на настаната фама и ПР-от нивни па да звучат дека прават нешто.
СИТЕ ЖЕНИ ВО ГРУПАТА ШТО СТЕ МАСОВЕН СПАМ СО СТИКЕРИ И ГИФОВИ Од вчера до сеа 200 души лефтнаа од мука Им кочат телефоните
M Mislam deka e podobro da se vide od kontaktite se vo grupata i da se prijavat direkno vo policija so broj ime i prezime